“Nu mi-e teamă de înălțimi – mi-ai văzut pantofii?” – a spus Carrie Bradshaw, eroina serialului Sex and the City. Dar … stai puțin, cum afli exact câți centimetri au tocurile tale? Ne grăbim să te ajutăm! Îți vom oferi câteva sfaturi simple din care vei învăța cum se măsoară corect înălțimea tocurilor.

 

Te întrebi ce înălțime au tocurile tale preferate? Rămâi cu noi și vei afla într-o clipă!

Cum se măsoară înălțimea tocului?

Se întâmplă ca magazinele, în special cele staționare, să nu specifice înălțimea tocului. În acest caz poți ghici doar câți centimetri măsoară noile tale achiziții. Renunță să ghicești pentru că venim în ajutorul tău. Cum să măsoare corect înălțimea tocurilor?

  • pune pantoful pe o suprafață netedă și dreaptă. Astfel vei preveni erorile de măsurare;
  • așează un liniar (sau un metru/centimetru de croitorie) lângă toc. Nu uita să-l menții într-un unghi drept;

 

11921

Măsoară înălțimea tocurilor într-un unghi de 90 de grade.

 

  • determină înălțimea tocului, măsurându-l de la podea până la locul în care se unește cu partea superioară.

Atenție!

Flecurile nu se iau în considerare atunci când măsurăm înălțimea tocurilor.

 

Există multe ghiduri video disponibile în adâncurile nesfârșite ale Internetului, care îți vor ușura măsurarea înălțimii tocurilor. Îți recomandăm unul din acestea:

Diavolul se ascunde în detalii

Ai calculat deja înălțimea tocurilor noi, dar ești surprinsă atunci când realizezi că două perechi de pantofi, deși cu aceeași înălțime de tocuri, se „comportă” diferit în timpul mersului? Ei bine, dacă ai deja liniarul în mână, îți sugerez să mai faci o măsurătoare. Așadar: în ambele modele, măsoară distanța dintre călcâi și talpă; marcată cu o linie roșie în imaginea de alături:

 

11922

Ai găsit vreo diferență? Presupunerea este simplă – cu cât distanța este mai mică, cu atât se vor simți mai multe presiuni. Deci, te vei deplasa mai convenabil în pantofii care au o distanță mai mare între călcâie și talpă.

Cum se măsoară înălțimea tocurilor? Sau mai bine zis – de ce?

Coco Chanel a spus cândva – „Păstrează-ţi tocurile, capul şi standardele înalte.” Nu uita că atunci când faci cumpărături într-un magazin online, cum ar fi epantofi.ro, vei avea specificat atât înălțimea tocului, cât și a întregului pantof. Deci nimic nu te va surprinde!

 

11923

Pe epantofi.ro vei găsi toți parametrii care te interesează.

 

Și dacă știi deja câți centimetri măsoară tocurile tale, dar totuși te lupți cu problema deplasării pe tocuri înalte, te invităm să citești citești celălalt articol al nostru în care vei găsi o mână de sfaturi practice pe acest subiect.

Fii mereu la înălțime!

Autor

Agnieszka Bednarek

Sunt o admiratoare a frumosului, o entuziastă a combinațiilor neconvenționale și a bocancilor Dr.Martens. Sunt un mare fan al stilului lui Salvador Dali - "baza tuturor victoriilor este ... ținuta!" În fiecare zi explorez secretele cusutului și artizanatului. Definesc ceea ce este nedefinit.
Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.