Pantofii de alergare potriviți pentru iarnă. Iată propunerile noastre!

2 min.

Dacă alergarea este pasiunea ta, probabil că nu te vor speria ploile de toamnă, zăpada și gerul de iarnă. Cu toate acestea, nu toată lumea știe că acest sezon al anului îi plasează pe pasionații în aer liber la așteptări mai mari. În primul rând, ar trebui să ai o pereche de pantofi de alergare buni în timpul iernii, în care antrenamentul va fi nu numai plăcut, dar și sigur.

Până acum nu ai acordat prea multă atenție la acest lucru sau doar acum te pregătești să ai primul antrenament de iarnă în aer liber? Îți vom spune noi ce modele de pantofi vor funcționa cel mai bine în astfel de condiții.

Pantofi de iarnă pentru alergare – aderența pe primul loc!

Pantofii de alergare potriviți, indiferent de anotimp, ar trebui să ofere o tracțiune adecvată. Tălpile pantofilor de alergare constau de obicei din mai multe straturi, a căror grosime sau amortizare depinde de scopul încălțămintei și de predispoziția și preferințele alergătorului.

Dacă alergi pe drumuri urbane asfaltate, teoretic poți folosi aceeași încălțăminte ca în primăvară sau vară. Cu toate acestea,chiar și un traseu pe care îl cunoști foarte bine, se poate schimba radical în timpul iernii. Bălțile, frunzele sau zăpada – în aceste condiții, încălțămintea pe care o utilizezi de obicei poate fi nepotrivită. Pantofii de alergare pe timp de iarnă ar trebui să aibă o talpă cu o aderență bună, care este garantată de un cauciuc de înaltă calitate.

9226

Pantofi de alergare Asics Gel Pulse, Pantofi de alergare Asics Gel-Sonoma 3

Problema este ușor diferită în cazul antrenamentelor în afara orașului. Talpa pantofilor de alergare pe suprafețe dure nu se va lipi bine de traseele noroioase sau înzăpezite. Așadar, dacă te antrenezi des în pădure sau pe drumuri de țară, îți recomandăm să optezi pentru un model cu o rulare puternică, care va putea „atașa” de sol. La rândul său, pe suprafețe înghețate, de exemplu la munte, ai nevoie de pantofi de alergare cu crampoane care să te ajute să menții tracțiunea chiar și în condiții dificile.

Partea superioară care îți va oferi confort termic

La prima vedere, partea superioară a pantofilor de alergare de iarnă nu este cu mult diferită de modelele proiectate pentru lunile de vară. Cu toate acestea, primii au de obicei o plasă cu o țesătură ușor mai densă, datorită căreia păstrează mai bine căldura și, în plus, cresc rezistența încălțămintei la umiditate. Atunci când achiziționezi încălțăminte de alergare pentru iarnă, asigură-te că există în interior un spațiu suficient pentru un ciorap mai gros.

9227

Pantofi de alergare, Inov-8 X-Talon Ultra 260

Membrana din încălțămintea de iarnă – da sau nu?

Un element important care caracterizează pantofii de alergare de iarnă este prezența unei membrane. Cea mai populară și, de asemenea, cea mai utilizată tehnologie pentru încălțăminte este membrana Gore-Tex. Protejează bine picioarele împotriva temperaturilor scăzute și a umidității, astfel încât permite antrenamentele confortabile în aproape orice condiții. În același timp, permite pielii să respire, deci nu trebuie să îți faci griji în privința supraîncălzirii.

Important!

Nu uita că etanșeitatea pantofilor cu membrană funcționează în ambele moduri. Așadar, dacă alergi în timpul ploii abundente și apa intră în pantofi în partea de sus, îți va fi mai greu să îi usuci.

Vântul, ploaia, zăpada și temperaturile scăzute nu vor fi groaznice în cazul în care faci loc pantofilor de alergare potriviți din garderoba ta de iarnă. Vezi ce modele de încălțăminte de alergare pentru bărbați și femei am pregătit pentru tine pe epantofi.ro și asigură-ți confort și siguranță în timpul antrenamentelor!

Descoperă gama de pantofi de alergare de pe epantofi.ro:

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletter-ul nostru și...Obține 40 lei reducere la prima achiziție!
Verificați în magazin
Converse de damă, Genți Guess, Genți Tommy Hilfiger, Pantofi Guess pentru bărbați, Genți Karl Lagerfeld, Nike Air Force, Pantofi Lasocki pentru bărbați, Botine de damă Caprice