PRIMĂVARĂ-VARĂ ’24! Cele mai tari tendințe ale sezonului! VEZI MAI MULT >


Pantofii de trekking pentru bărbați: ce să alegi? Modele recomandate de pe epantofi.ro

pantofi de trekking pentru bărbați

Dacă ești pasionat de munte, știi că ghetele de trekking pentru bărbați sunt unele dintre cele mai importante piese de echipament. Dar cum alegi perechea perfectă atunci când te confrunți cu atât de multe opțiuni disponibile pe piață? În acest ghid, vom discuta tot ce trebuie să știi pentru a găsi încălțămintea potrivită pentru munte.

Bocancii de trekking pentru bărbați trebuie să îndeplinească un criteriu de bază – trebuie să ofere suport pentru picioarele tale. Dar acesta nu este singurul factor determinant de care trebuie să ții cont atunci când îi cumperi. Află la ce este atent salvatorul montan și atletul @konradbiela și ce modele din oferta epantofi.ro recomandă.

SS 24
Konrad Biela

@konradbiela

„Mă numesc Konrad Biela și lucrez ca salvator montan pentru Grupul Karkonosze GOPR, iar viața mea se învârte în jurul activităților montane – alergare montană, schi de tură, drumeții sau alpinism. Terenul pe care ne deplasăm necesită adesea nu doar un nivel ridicat de pregătire fizică, ci și echipamentul potrivit pentru a asigura o mai bună aderență sau stabilitate. Află la ce trebuie să fii atent atunci când alegi pantofii de trekking potriviți.”

Dacă te simți pierdut în multitudinea de mărci și modele de ghete de munte disponibile, atletul Konrad Biela îți prezintă câteva caracteristici cheie pe care trebuie să le urmărești atunci când achiziționezi o nouă pereche:

1. Mărimea potrivită

Să începem cu elementele de bază. Atunci când alegi pantofi de trekking pentru bărbați, acordă atenție la mărimea potrivită. Măsoară-ți lungimea piciorului și potrivește-o cu cea a branțului pantofului. Nu uita să adaugi 1-1,5 cm de spațiu liber, ținând cont de șosetele mai groase și de faptul că picioarele se umflă adesea la acest tip de efort fizic. Cel mai simplu mod de a afla mărimea pantofilor va fi să folosești scanerul esize.me, care ia în considerare nu numai lungimea piciorului, ci și forma sa unică.

Citește și articolul: Șosetele de trekking potrivite pentru ghetele de munte

2. Talpa

Un alt aspect de luat în considerare este talpa de înaltă calitate, care va oferi stabilitate și aderență pe diferite tipuri de teren. Pantofii de trekking pentru bărbați ar trebui să aibă o talpă antiderapantă și să garanteze o amortizare eficientă pe traseu. Atunci când mergi în drumeții ore în șir, confortul este, de asemenea, important. În timpul verii, optează pentru pantofi confecționați din materiale respirabile și care elimină umezeala, în timp ce iarna, încălțămintea cu amortizare groasă îți va menține picioarele calde.

Descoperă pantofii de trekking pentru bărbați de pe epantofi.ro:

3. Materialul impermeabil

Impermeabilitatea și calitatea ghetelor de munte reprezintă, de asemenea, un factor important – acest tip de încălțăminte este expus la tot felul de intemperii sau la terenuri solicitante, așa că trebuie să fie confecționată dintr-un material rezistent și robust. Dacă intenționezi să participi la expediții montane de iarnă sau pe teren umed, acordă atenție dacă ghetele sunt echipate cu o membrană GORE-TEX, care protejează împotriva apei și a umezelii.

4. Înălțimea părții superioare

Încălțămintea de iarnă pentru munte trebuie să aibă o parte superioară înaltă. În timp ce încălțămintea mai joasă și, prin urmare, mai ușoară, este ideală vara, este puțin probabil ca acest lucru să se întâmple iarna. Traseele acoperite de zăpadă sau topirea de la începutul primăverii necesită ghete care acoperă gleznele. Pe lângă faptul că oferă un plus de căldură, bocancii de drumeție înalți stabilizează și articulația gleznei.

„Valea Jeleniogórska oferă condiții ideale pentru testarea echipamentelor în diferite situații, atât în ceea ce privește vremea, cât și terenul. Siguranța și confortul meu depind de încălțăminte și îmbrăcăminte, motiv pentru care pun foarte mult accent pe acestea. Ritmul drumeției, terenul, condițiile meteo, toate acestea au un impact asupra alegerii încălțămintei. Am câteva recomandări de încălțăminte de trekking pentru tine, care se vor descurca foarte bine pe teren montan și nu numai.”

Știi deja ce aspecte trebuie să urmărești atunci când alegi ghete de trekking pentru bărbați. Mai rămâne doar să găsești modelul perfect care să îndeplinească toate criteriile. Pentru a-ți ușura sarcina, împreună cu Konrad Biela am selectat modele recomandate de ghete de trekking din magazinul epantofi.ro. Descoperă-le mai jos!

Încălțămintea de trekking On

Pantofii cu care vom începe sunt o opțiune pentru trasee montane mai relaxante. Dar nu numai. Ghetele de trekking Cloudtrax de la marca On sunt foarte des folosite și ca încălțăminte urbană – mai ales iarna.

„Am testat modelul Cloudtrax cu partea superioară înaltă într-o varietate de condiții – zăpadă (și în configurație cu crampoane), ploaie, dar și zile însorite. Datorită benzii de rulare a compusului special de cauciuc Missiongrip™, pantofii se prind foarte bine pe potecile stâncoase. De asemenea, merită lăudată construcția și utilizarea tehnologiei CloudTec®, așa numiții „nori”, care amortizează foarte bine coborârile lungi și abrupte și, în același timp, oferă stabilitate piciorului. Recomand cu siguranță acești pantofi pentru drumeții lungi.

Descoperă ghetele de trekking On de la epantofi.ro:

O altă încălțăminte de munte de la On care merită luată în considerare este modelul impermeabil Cloudwander cu partea superioară joasă.

” O încălțăminte cu care am făcut cu adevărat de toate – alergare, cățărare pe trasee ușoare, mers pe ferrata, ciclism sau pur și simplu mers pe trasee montane. Aceasta este preferata mea în materie de trekking, când vine vorba de ghete mai scurte de gleznă care nu limitează mobilitatea piciorului. Sunt, de asemenea, încălțămintea de zi cu zi perfectă pentru îndatoririle montane. Lejeritatea pantofilor datorită spumei EVA, aderența foarte bună a benzii de rulare Missiongrip™ și acoperirea impermeabilă fac ca acest model să fie liderul meu din cadrul unității On Running.”

un bărbat poartă pantofi de trekking pe stânci

Pentru multe mărci, confecționarea de încălțăminte de trekking este o adevărată provocare. Brandul Meindl reușește să o facă perfect. Pantofii acestei companii se caracterizează prin funcționalitate, potrivire eficientă și rezistență. Această ultimă caracteristică este cea care face ca încălțămintea de trekking Meindl să te servească pentru mulți ani. Una dintre caracteristicile încălțărilor standard ale mărcii este utilizarea unor tehnologii interesante și eficiente:

  1. modelele cu membrană GORE-TEX® oferă impermeabilitate combinată cu o respirabilitate optimă pentru condiții montane instabile,
  2. talpa Vibram® asigură o aderență de nivel superior,
  3. talpa AIR-ACTIVE®, ușoară și igienică, se adaptează la picior și absoarbe eficient umezeala,
  4. Memory Foam System, o spumă specială de pe partea superioară, se adaptează la forma piciorului sub influența temperaturii corpului și a presiunii.

Mai multe tehnologii utilizate în încălțări vei găsi în descrierile modelelor individuale. Un lucru este cert: alegând modelele de trekking Meindl, vei obține o încălțăminte solidă și confortabilă, în care vei parcurge multe trasee de neuitat, uitând de condițiile nefavorabile sau de disconfort. Fie că ești un alpinist profesionist sau un amator de drumeții, pantofii de înaltă calitate de la Meindl sunt cu siguranță la înălțimea așteptărilor tale.

În căutarea încălțămintei de drumeție potrivite, merită să aruncăm o privire la gama mărcii Salewa. Ghetele de munte ale mărcii sunt lideri mondiali absoluți în materie de încălțăminte pentru activități în aer liber. Caracterul profesional se reflectă în tehnologiile avansate care susțin modelele din fiecare colecție, inclusiv:

  • spuma EVA: un material extrem de ușor și flexibil, rezistent la îngheț și la abraziune. În pantofii de trekking, este cel mai adesea folosită la confecționarea tălpilor, care sunt suficient de flexibile și amortizează mișcările,
  • Ortholite: acest material este responsabil pentru construcția antibacteriană și respirabilă a tălpii interioare. Datorită spumei poliuretanice, interiorul pantofului se adaptează la picior și asigură o ventilație de durată,
  • Kevlar: acest polimer este utilizat pentru a crea fibre extrem de rezistente la întindere și, în același timp, pentru a consolida structura părții superioare a pantofilor outdoor.

Drumețiile se pot face în diferite forme – atât în timpul liber, cât și în regim de cross-country. Deoarece principala activitate a lui Konrad este alergarea montană, el preferă foarte des acest tip de mișcare în munți. Ce pantofi de alergare montană vor fi potriviți?

„Primul meu model favorit din această categorie este reprezentat de pantofii pentru bărbați On Cloudultra. Este vorba de o încălțăminte pentru călătoriile lungi de alergare și nu numai. De asemenea, am parcurs sute de kilometri cu ei, doar mergând. Se remarcă prin amortizarea foarte bună, deoarece, la fel ca modelele anterioare, pantoful are tehnologia CloudTec®. De data aceasta a fost folosit un strat dublu pentru a ne proteja și mai mult picioarele.”

Mai sus, Konrad și-a prezentat modelele preferate în ceea ce privește drumețiile, iar de data aceasta își prezintă preferințele în materie de deplasare mai rapidă pe munte:

„Ceea ce m-a impresionat cel mai mult la pantofii off-road Cloudvista a fost echilibrul dintre amortizare și greutatea pantofului. Încălțămintea susține incredibil de bine piciorul pe terenul stâncos. Am abordat atât trasee ușoare, cât și trasee mai dificile și mai tehnice cu ei și s-au comportat cu brio pe toate tipurile de teren. Datorită amortizării bune și tehnologiei CloudTec®, poți parcurge mulți kilometri în acești pantofi de alergare montană fără să îți faci griji cu privire la întinderea mușchilor.”

Aceste mărci nu sunt singurii producători de pantofi de trekking pe care îi veți găsi la epantofi.ro. Printre gama noastră largă, există, de asemenea, modele de la Columbia, Garmont, CMP, Jack Wolfskin și multe altele.

Citește și articolul: Pantofii de alergare potriviți pentru bărbați. O mulțime de sfaturi practice

Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.
Abonează-te la newsletter-ul nostru și...Obține 40 lei reducere la prima achiziție!
Verificați în magazin
rieker, genti dama, jordan, adidasi dama, reduceri adidasi dama, reduceri incaltaminte dama, ghete baschet, pantofi piele barbati, sneakers, geanta dama, vans, puma, ghete sport barbati, adidasi copii, portofel dama, pantofi cu toc eleganti, nike air force 1 femei, skechers dama, adidasi skechers dama, adidasi puma dama, ghete fete, sneakers nike, ghete barbati iarna, cizme cauciuc copii, nike air uptempo, timberland, bocanci, adidasi jordan dama, adidasi femei, anekke

Acest site utilizează cookie-uri pentru a oferi servicii de calitate. Utilizarea ulterioară a site-ului reprezintă acordul dvs. în legătură cu utilizarea acestora. mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close