Pentru oraș, pădure și competiții. Modelele de încălțăminte de alergare, care merită să fie cunoscute

2 min.

Nu este dificil „să te lași dus de val” de antrenamente. Cu toate acestea, completarea garderobei potrivite poate fi puțin mai dificilă și mai precisă – pantofii de alergare care să funcționeze în diferite condiții. Deci, ce pantofi de alergare merită să achiziționezi pentru ca antrenamentul să-ți aducă cele mai multe rezultate și satisfacții?

Descoperă cele mai populare modele de încălțăminte de alergare și află pentru ce activități sunt recomandate.

Pantofii pentru antrenamente – pentru jogging-ul de zi cu zi

Încălțămintea de antrenament este cel mai clasic și universal model de încălțăminte de alergare, conceput atât pentru amatori, cât și pentru profesioniști. Funcționează în primul rând în timpul antrenamentelor de zi cu zi, puțin mai lungi, dar nu prea rapide. Aceste modele sunt potrivite pentru rularea pe suprafețe pavate, asigurând un confort optim și reducând la minimum riscul de rănire.

Pantofii pentru antrenament au o construcție destul de masivă, talpă mai groasă și sunt echipați cu sisteme de rigidizare și stabilizare. Datorită acestui fapt, încălțămintea amortizează șocurile și reduce impacturile cu solul și, astfel, diminuează sarcinile articulațiilor. Cu toate acestea, gradul de amortizare ar trebui ajustat în funcție de tipul piciorului. Te invităm să citești acest articol pentru a afla care este încălțămintea potrivită pentru femei și bărbați în cazul picioarelor cu pronație normală, exagerată sau insuficientă.

Sfatul stilistului

Atunci când achiziționezi pantofi pentru alergare, optează pentru un model care oferă 0,5-1 cm de spațiu suplimentar pentru mișcarea degetelor. În timpul exercițiului, picioarele tale se umflă, astfel încât încălțămintea ușor mai mare te va proteja împotriva rănilor și bătăturilor.

Pantofii pentru competiții – de neînlocuit la concursuri

Pe de altă parte, încălțămintea pentru competiții este opusă încălțămintei de antrenament. Pe termen lung, aceasta nu este potrivită pentru jogging-ul lung de zi cu zi, dar este de neînlocuit în cazul antrenamentelor dinamice sau concursurilor. Aceste modele sunt mai ușoare, mai moi și mai potrivite, în timp ce sistemele de amortizare și rigidizare sunt menținute la minimum.

Pantofii pentru competiții oferă o dinamică mai bună de alergare, așadar vor fi apreciați în special de concurenții cu experiență care doresc să obțină cele mai bune rezultate. Cu toate acestea, aceste modele nu sunt recomandate pentru antrenamentele de zi cu zi, deoarece pe lângă faptul că garantează o amortizare corespunzătoare, se uzează mai repede.

Pantofii pentru oraș – bazează-te pe amortizarea optimă

Pantofii de alergare în oraș sunt, pe scurt, încălțăminte de antrenament, dar adaptată pentru deplasarea pe suprafețe dure. Multe modele se încadrează în ambele categorii, dar pantofii de oraș se disting prin amortizare ridicată. Pantofii de alergare pentru oraș trebuie selectați în funcție de greutatea alergătorului – cu cât este mai mare, cu atât este nevoie de o amortizare mai mare pentru ca pantofii să își îndeplinească rolul.

Dacă în descrierea unui model dat, nu găsești informații despre greutatea maximă a utilizatorului, caută pantofii a căror caracteristică de bază este absorbția bună a șocurilor. Un indiciu valoros poate fi „dropul” – diferenţa de grosime a tălpii între zona de susţinere a călcâiului şi zona antepiciorului şi a degetelor – în pantofii de alergare este setat mai sus. De obicei, dropul mai mare, în jur de 10-12 mm, este echivalent cu o amortizare mai bună.

11756

Pantofii portocalii pentru alergare pot fi găsiți în oferta epantofi.ro.

Pantofii de teren – ideali pentru traseele din pădure

Dacă te-ai săturat de antrenamentele din „jungla urbană” sau pur și simplu vrei să te bucuri de activitatea în aer liber, vei avea nevoie de încălțăminte de alergare, special concepută pentru alergarea pe teren. În cazul acestor modele, mai important decât amortizarea este talpa solidă și canelată. Oferă aderență adecvată pe cărările din pădure sau pe munte, facilitează mișcarea pe suprafețe neuniforme și previne alunecarea. Încălțămintea potrivită pentru teren are, de asemenea, partea superioară întărită, așadar dacă plănuiești antrenamente regulate pe teren, acest model va fi o investiție bună.

Deși tehnologiile moderne utilizate în pantofii de alergare nu pot înlocui antrenamentele, le pot face măcar mai plăcute, satisfăcătoare și, nu în ultimul rând, mai sigure. Descoperă ce încălțăminte de alergare am pregătit pentru tine pe epantofi.ro și găsește modelul care se potrivește cel mai bine așteptărilor tale.

Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.
Îți recomandăm și
Abonează-te la newsletter-ul nostru și...Obține 40 lei reducere la prima achiziție!
Verificați în magazin
nike uptempo, adidasi jordan dama, ghete tommy hilfiger dama, botine dama cu toc, vans, ghete barbati iarna, botine dama elegante, pantofi cu toc eleganti