PRIMĂVARĂ-VARĂ ’24! Cele mai tari tendințe ale sezonului! VEZI MAI MULT >


22 de lucruri interesante despre Michael Jordan pe care merită să le știi după vizionarea serialului The Last Dance

Premiera ultimului episod din miniseria de documentare sportive „The Last Dance” ține deja de domeniul trecutului, dar eu am rămas încă într-o dispoziție nostalgică după câteva ore de revenire în anii 90. Michael Jordan este un personaj fascinant, și nu pentru că la 20 de ani de la sfârșitul carierei sale, el vinde anual milioane de perechi de pantofi. Biografia sa bogată a făcut ca seria să fie plină de fapte și curiozități, motiv pentru care am decis să rezumăm acestea în articolul de mai jos. Citește mai departe și descoperă cele 22 de lucruri interesante despre Michael Jordan.

Michael Jordan a fost mai mult decât vedetele rock ale anilor 90. El a fost un adevărat fenomen. Acum 30 de ani, cei mai populari oameni din lume erau el, Michael Jackson și Ioan Paul al II-lea. Probabil că toată lumea a auzit de aceste nume, iar astăzi gurile rele spun că serialul este un apel către telespectatori cu mesajul „hei, eu sunt încă aici!”.

SS 24

În perioada de prime time, modelul Jordan s-a bucurat de un renume impresionant, toți vroiau să vorbească despre acest model și nu aveau nevoie de social media pentru a face acest lucru. Dacă ar juca astăzi și ar avea cont pe social media, conturile sale ar avea mai mulți urmăritori decât profilurile lui LeBron James, Cristiano Ronaldo sau Leo Messi. Și mai ales dacă ar trata această rivalitate ca toate celelalte.

Miniseria de documentare despre Jordan și Chicago Bulls este un serial must see nu numai pentru orice fan al sportului, ci pentru oricine dorește să vadă ce înseamnă și cât de mult trebuie să sacrifici (inclusiv pe tine însuți) pentru a ajunge în vârf. „The Last Dance” este și o oportunitate pentru mine, un fan al lui Michael Jordan, să vă prezint 22 de lucruri interesante despre el.

În afară de sezonul de la Washington Wizards, Jordan s-a retras din baschet de mai bine de peste 22 de ani. În 2019, el a făcut mai mulți bani din vânzarea de pantofi decât orice alt jucător de baschet activ. Numerele furnizate de Forbes sunt impresionante. Dacă ar fi să facem adunarea vânzărilor de pe locurile din top urmate după Jordan, LeBron James, Stephen Curry, Kevin Durant, Dwyane Wade și Giannis Antetokounmpo au avut în total vânzări mai mici decât Jordan de unul singur.

Cu 31 de milioane de dolari mai puțin.

De fapt, doar Converse Chuck Taylor se poate lăuda cu o sumă mai impresionantă de vânzări din domeniul încălțămintei, dar în acest caz nu mai vorbim de pantofi de baschet.

Răspunsul este Kenny Lattimore. Primim deja această informație în timp ce urmărim documentarul „The Last Dance”. Este vorba despre scena în care Jordan intră în autobuzul clubului cu căștile pe urechi și se mișcă pe ritmul muzicii. Unul dintre colegii săi îl întreabă ce ascultă, iar Michael îi răspunde cu numele artistul și adaugă că acestea sunt înregistrări care nu au fost încă publicate nicăieri.

La două zile de la publicarea ultimelor două episoade din „The Last Dance”, Kenny Latimore a luat cuvântul. El a scris pe Twitter că Jordan asculta atunci melodii de pe albumul „From the Soul of Man”. Albumul nu a fost lansat decât în ​​octombrie 1998.

Știai că…?

Aproape 200.000 de oameni urmează playlist-ul oficial „The Last Dance” de pe Spotify? Prima piesă de pe listă este Alan Parsons Project – Sirius – Chicago Bulls Theme Song, care a putut fi auzită în timpul prezentării jucătorilor.

Jucătorul de baschet a refuzat să filmeze interviurile pe proprietatea lui din Florida, iar echipajul lui Jason Hehir (regizorul documentarului) nici măcar nu s-a apropiat niciodată de vila lui. Interviurile au fost acordate în alte trei case din apropiere.

Înregistrările cu Scottie Bull Pippen, starul secund al Chicago Bulls, au avut loc într-un salon gol. Totuși, este casa unui jucător de baschet care a fost cumpărată cu puțin timp înainte de interviuri, iar salonul nu a fost încă mobilat. Dennis Rodman a fost intervievat într-o cameră de hotel.

Zilnic, Jordan era înconjurat de șase bodyguarzi. Există o fotografie în care jucătorul de baschet coboară dintr-un Ferrari – pentru mulți fani, cel mai important lucru din această fotografie a fost întotdeauna numărul de înmatriculare al mașinii, adică M Air J. Fotografia are însă un al doilea aspect foarte interesant. Jachetele de securitate galbene cu cuvântul „Security” pe spate. Tocmai acest model de coach jackets va fi lansat în luna octombrie a acestui an de către Jordan Brand. Cuvântul Security va fi inscripționat pe spatele gecii, iar sigla mărcii cu cuvântul Jordan Security pe piept.

… un concurs de aruncări de trei puncte din 1990. Jordan nu a fost niciodată un aruncător remarcabil pe distanțe lungi și a fost o surpriză apariția lui la o competiție pentru aruncături la distanțe lungi. Jordan a acceptat oferta și a marcat unul dintre cele mai mari eșecuri ale carierei sale în NBA. Marele Michael Jordan a obținut doar cinci puncte. Și în acest moment nu mai rămâne nimic de spus.

După 22 de ani, mitul celebrului joc numit Flu Game, în care Jordan se balansa pe picioare, s-a prăbușit. A fost al cincilea joc din finala din 1997 împotriva lui Utah Jazz. Slăbit, Jordan a marcat 38 de puncte, iar încălțările pe care le-a purtat în acel joc au fost vândute mai târziu cu 104.000 de dolari.

Pizza livrată în apartamentul lui Jordan a fost pepperoni. Nefericita comandă a fost livrată de Craig Fite. Aceste informații nu sunt disponibile în The Last Dance, dar imediat după difuzarea ultimelor episoade, furnizorul a fost dezvăluit mass-mediei din SUA.

Știai că…?

Tim Grover, antrenorul personal al lui Jordan, i-a spus jucătorului înainte de meciul cinci că, dacă va juca, nu va putea lua pauze mai lungi. Cel mai rău lucru care i se poate întâmpla este odihna. Jordan s-a supus, a jucat 44 de minute și 17 secunde. Permiteți-mi să vă reamintesc că un meci NBA durează 48 de minute.

S-ar putea părea ca cele 6 apariții ale lui Jordan în finalele NBA și Chicago Bulls sunt 6 modele legendare de pantofi. Greșit. În total au fost 7 modele care au luat parte la lupta finală pentru titlu. În 1991 am putut vedea modelul Jordan 6 Infrared pe picioarele lui Jordan în finale. Un an mai târziu, Jordan 7 True Red, iar în 1993, Jordan 8 Play-Off.

Știai că…?

Cele mai populare modele de Air Jordan 7 nu au fost cele din finale, ci culorile olimpice, în care MJ a jucat la Jocurile Olimpice din 1992, și Bordeaux, pe care le-a purtat la NBA All-Star Game.

Revenire la NBA și al patrulea titlu de ligă a fost dobândit de Jordan în Jordan 11 Bred. Al cincilea l-a ajutat să obțină Play-Off-ul Jordan 12 și, bineînțeles, faimosul Flu Game. Ultimul raliu al campionatului a fost jucat în două perechi de pantofi. Jordan 13 Play-Off și Jordan 14 Last Shoot.

În timp ce juca la Wizards, Jordan a donat toate veniturile sale victimelor atacului terorist din World Trade Center din 11 septembrie. A procedat la fel după ce a filmat „The Last Dance” – toate veniturile din urma serialului au fost alocate victimelor coronavirusului.

Da, este o exagerare ușoară. Aici mă refer la faptul că Jordan nu are conturi sociale private, nu-i vedem viața privată, story-urile, etc. Cu toate acestea, a avut momente când a preluat contul de Twitter al Charlotte Hornets, care este clubul pe care îl deține – dar a fost doar un eveniment unic.

Există, desigur, conturi de marcă Jordan. Acestea au 10,2 milioane de like-uri pe Facebook și de două ori mai multe pe Instagram, pe Twitter încă 4 milioane, YouTube 386 mii de spectatori și cel mai mic copil al rețelelor de socializare – TikTok – 62,5 mii de urmăritori.

Veniturile planificate din vânzarea pantofilor Jordan urmau să fie de aproximativ 3 milioane de dolari. Ar fi trebuit să aibă un succes imens. Cred că șefii Nike au fost foarte surprinși.

Știai că…?

Primul acord de publicitate al lui Jordan cu Nike a fost de 500.000 de dolari pe sezon? La acea vreme, erau bani astronomici și nimeni din NBA nu avea astfel de contracte. Chiar și cele mai mari vedete, Magic Johnson și Larry Bird.

Primele două numere cu care Jordan a jucat au fost, desigur, 23 și 45. Al treilea a fost 12, cu care Jordan a jucat o singură dată într-un meci de la Orlando în 1990. Nu a fost planificat în niciun fel. Tricoul lui Jordan cu numărul 23 a fost furat inexplicabil și nu a fost posibilă livrarea unui kit de rezervă. Deci, MJ a trebuit să joace cu 12 și fără nume pe spate.

Știai că…?

9 este al patrulea număr purtat de Jordan – în timpul Jocurilor Olimpice.

Fiul lui Michael, Marcus Jordan, a decis să deschidă un magazin de pantofi la Miami, numit Trophy Room.

Într-un interviu din 2005, Jordan a recunoscut că trabucul său preferat a fost Partagas Lusitanias. Jordan este cunoscut ca un dependent de trabucuri, iar în multe fotografii din trecut, precum și în scenele din The Last Dance, este văzut cu un trabuc în mână.

Este o poveste interesantă, deoarece se referă la emoții și amintiri din copilărie. Încălțarea pantofilor noi l-a făcut să se simtă ca un copil fericit care deschide o cutie nouă cu cadouri. Întrebarea este: ce a făcut Jordan cu toate aceste perechi? Majoritatea dintrea aceste încălțări au ajuns la colecționari, iar restul au fost împărțite după meciuri.

În cariera lui, el a făcut miliardele de dolari doar alături de brandul Nike. Contractul inițial a inclus 500.000 USD pe an, timp de cinci ani. În prezent, potrivit Forbes, valoarea lui Jordan este de 2,1 miliarde de dolari. Anual, doar datorită colaborările cu Nike, Jordan colectează peste 100 de milioane de dolari.

Jordan a fost cel care a introdus moda pentru pantaloni scurți largi pe podeaua de baschet NBA. Conform uneia din povești, sportivul s-a simțit incomod pentru că purta pantaloni scurți de la Universitatea din Carolina de Nord (pentru a-i purta noroc) sub pantalonii scurți Bulls. Așa că a trebuit să poarte pantaloni scurți mai mari și ceva mai lungi.

Cert este că el a fost primul care a jucat în pantaloni scurți supradimensionați.

Interesant este însă faptul că există o legendă conform căreia Jordan și-a cusut singur o pereche de pantaloni scurți mai mari din două perechi mai mici (o altă spune că a cerut pur și simplu pantaloni scurți mai mari). Această poveste coincide oarecum cu studiile lui de facultate, unde a învățat să coase, pentru că a susținut că nu va găsi niciodată o soție și trebuie să învețe să facă totul singur.

Din 2001, Jordan organizează un turneu de caritate la care sunt invitate cele mai mari vedete ale show business-ului și ale sportului. A invitat vedete precum Wayne Gretzky, Michael Phelps, Samuel L. Jackson și Mark Wahlberg. Fondurile colectate sunt donate organizațiilor de caritate și organizațiilor, precum Cats Care, Make-A-Wish, Village Opportunity și Keep Memory Alive.

Acest lucru poate fi observat în „The Last Dance”, practic, pe parcursul celor 10 ore. Cu toate acestea, există câteva situații care te lasă cu gura căscată. Una dintre preferatele mele, este meciul cu Utah Jazz din 1988. Într-una dintre momente, Jordan aruncă mingea în coș peste John Stockton care are o înălțime de 185 cm (Jordan are 198 cm înălțime). Cineva i-a strigat să-și încerce înălțimea cu cineva de înălțimea lui. Câteva momente mai târziu, Jordan a aruncat mingea în coș peste jucătorul Melvin Turpin care are o înălțime de 210 cm. După această acțiune, s-a întors către cel care a strigat anterior la el și a întrebat: este suficient de înalt?

… de parcă Michael Jordan ar fi cheltuit 21.582 de dolari în acel moment. Această cifră se bazează pe prețul mediu al locuințelor și câștigurile medii din SUA. În 2019, salariul pe oră al lui Jordan a fost de 34.246 dolari.

230 de milioane de dolari a încasat filmul „Space Jam” din vânzările de bilete. Poate că nu este un rezultat impresionant conform standardelor actuale, dar în 1995 a atins un rezultat impresionant. A depășit toate așteptările și este cel mai profitabil film de baschet realizat vreodată.

Jordan avea un tic atunci când se îndrepta sprea coș, iar limba îi era văzută adesea ieșind peste bărbie. Se pare că tatăl său a procedat la fel. Experții spun că această acțiune este direct legată de concentrarea și respingerea altor distrageri.

Recordul carierei lui Jordan în play-off este de 63 de puncte, aruncat în celebrul joc împotriva celor de la Boston Celtics. După această întâlnire, legenda curții NBA, Larry Bird, a spus că nu era Jordan, ci Dumnezeu deghizat în Jordan. Se pare că această întâlnire are un alt citat puternic.

Cu o zi înainte de joc, Jordan juca golf cu jucătorul Celtics Danny Ainge. După ce s-a terminat jocul, i-a spus rivalului său – spune-i DJ-ului că mâine am ceva pentru el. Jordan se referea la jucătorul care îl acoperea pe Jordan de cele mai multe ori împotriva celor de la Celtics, Dennis Johnson. 63 de puncte sunt istorie.

Care dintre lucrurile interesante, menționate mai sus, este preferatul tău?

Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.
Abonează-te la newsletter-ul nostru și...Obține 40 lei reducere la prima achiziție!
Verificați în magazin
air force, dr martens, incaltaminte barbati, incaltaminte dama, superstar adidas, primigi, posete dama, adidasi dama, bocanci barbati, pantofi cu toc de 5-7 cm eleganti, pantofi cu platforma, air uptempo, adidasi karl lagerfeld femei, pantofi sport, jenny fairy, birkenstock, doc martens, sneakers karl lagerfeld, air force 1 high, adidasi nike jordan, ghiozdan dama, converse chuck taylor, bocanci femei, ghete cu toc, coccinelle, adidasi barbati, pantofi dama, nike air more uptempo, ccc, jordan dama

Acest site utilizează cookie-uri pentru a oferi servicii de calitate. Utilizarea ulterioară a site-ului reprezintă acordul dvs. în legătură cu utilizarea acestora. mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close