PRIMĂVARĂ-VARĂ ’24! Cele mai tari tendințe ale sezonului! VEZI MAI MULT >


7 tipuri de încălțăminte ușor de purtat în timpul sarcinii

Venirea pe lume a unui copil aduce multe provocări pentru noii părinți, iar sarcina este o perioadă pe cât de frumoasă, pe atât de complicată. Viitoarea mămică se va confrunta cu kilograme în plus, cu dureri de spate și, spre finalul sarcinii, cu picioare umflate, din cauza retenției de apă. Toate aceste neplăceri sunt însă absolut normale și există metode simple, prin care orice gravidă poate trece mai ușor peste perioada sarcinii.

Un rol esențial pentru confortul și starea ei de bine îl reprezintă hainele concepute special pentru maternitate. Dar, așa cum există haine pentru gravide, gândite să fie cât mai lejere și confortabile, există și încălțăminte comodă pentru femeile însărcinate, deși în magazine nu vei găsi modele de pantofi care să fie promovate în acest fel. Chiar și așa însă, este destul de ușor de ales perechea potrivită de încălțăminte, pentru că și în acest caz regula de bază este confortul.

SS 24

În timpul sarcinii, forma corpului se schimbă, la fel și centrul de greutate, iar femeia începe să meargă diferit. Ligamentele devin mai mobile, din cauza schimbărilor hormonale, astfel încât tălpile vor avea nevoie de mai mult suport. Spatele, genunchii și gleznele vor fi extrem de solicitate, de aceea purtarea unor pantofi potriviți este esențială. Simpla schimbare a pantofilor cu toc înalt cu un model fără toc sau cu toc mai mic poate ameliora considerabil durerile de spate și de picioare. De aceea, unii medici chiar le recomandă gravidelor pe care le monitorizează să acorde atenție inclusiv hainelor și încălțămintei purtate în această perioadă, pentru ca ele să se simtă cât mai bine.

14241

Sursa foto: https://www.epantofi.ro/sneakers-new-balance-gr997hbq-albastru.html

După cum precizam anterior, în magazine se găsesc haine pentru gravide, însă nu și încălțăminte concepută special pentru perioada sarcinii. Regulile esențiale sunt însă aceleași: contează mai mult confortul și siguranța, mai puțin stilul sau eleganța.

Pantofii trebuie să fie suficient de lejeri și de plăcuți la purtare, ca să mai ușureze din durerea provocată de picioarele umflate. Trebuie aleasă o măsură mai mare ca în mod normal, chiar dacă acei pantofi nu vor mai putea fi purtați după naștere, când picioarele vor reveni la dimensiunea normală. Confortul este cel mai important, mai ales că mișcarea este esențială pentru o femeie însărcinată și cel mai indicat tip de efort fizic în această perioadă este mersul pe jos. Gravida ar trebui să probeze cu atenție noii pantofi, pentru a verifica mai ales lățimea lor, astfel încât să se asigure că nu sunt prea înguști și nu-i vor provoca bătături.

De asemenea, trebuie cumpărați pantofi fără toc sau cu un toc cât mai mic, pentru că încălțămintea trebuie să asigure stabilitate. Kilogramele în plus, inevitabile în timpul sarcinii, pot crește riscul de entorse sau chiar accidentări mai grave, dacă gravida va continua să poarte tocuri foarte înalte. De altfel, purtarea de tocuri în sarcină nu este deloc indicată, nici chiar atunci când gravida participă la un eveniment unde se impune o ținută mai elegantă. Există tipuri de pantofi fără toc care sunt potriviți și pentru aceste ocazii.

Un alt aspect important este materialul din care sunt fabricați pantofii. Pentru că în timpul sarcinii picioarele sunt mai sensibile, transpiră mai mult, iar pielea se poate irita mai ușor, sunt recomandate modelele din materiale naturale. Pielea naturală este cea mai bună alegere, pentru că este moale, flexibilă și astfel foarte confortabilă la purtat. Vara, când este foarte cald, poate fi aleasă și o încălțăminte ușoară din pânză, mai ales dacă viitoarea mămică preferă o ținută sport. Un material textil de calitate este rezistent, ușor de întreținut și lasă piciorul să respire.

Având în minte confortul și siguranța la purtare ca reguli de bază, prezentăm în continuare câteva tipuri de încălțăminte care îndeplinesc aceste criterii, fiind astfel potrivite pentru femeile însărcinate.

1. Pantofi sport

Pantofii sport, de tip sneakers, sunt de regulă cea mai populară alegere. Pot fi purtați indiferent de anotimp, sunt lejeri, comozi și, desigur, stabili, pentru că nu au toc și nici talpă prea înaltă. În plus, au o căptușeală moale în interior, astfel încât viitoarea mămică va putea merge mult timp pe jos, pentru a face mișcare.

De cele mai multe ori, pantofii sport pot fi purtați și după naștere, pentru că pot fi strânși din șireturi sau poate fi pus un branț în interior, dacă devin prea largi. Acest tip de încălțăminte este alegerea ideală pentru activitatea de zi cu zi, mai ales pentru femeile care vor să rămână în formă și să se miște cât mai mult chiar și în timpul sarcinii.

14242

Sursa foto: https://www.epantofi.ro/sandale-eva-minge-em-41-07-000574-102.html

2. Sandale fără toc

O alegere confortabilă, perfectă pentru zilele de vară, sandalele fără toc se numără printre favoritele femeilor însărcinate. Există multe modele din care se poate alege: cu talpă plată sau ortopedică, din piele naturală sau din material textil. Există inclusiv modele de sandale elegante pentru gravide, care pot fi purtate la ocazii mai deosebite.

În locul unui model cu toc, poate fi aleasă o pereche de sandale cu platformă. Un model de acest fel conferă mai multă stabilitate, este mai confortabil și nu-și pierde deloc din eleganță, putând fi o alegere potrivită pentru orice eveniment.

Sandalele tip gladiator sunt printre cele mai populare modele anul acesta, dar și saboții sau șlapii pot fi o alegere inspirată, mai ales că au avantajul de a fi foarte ușor de încălțat și descălțat: gravida nu mai trebuie să se aplece ca să închidă fermoarul sau bareta. Desigur, aceste variante sunt potrivite pentru mers la cumpărături sau pentru o scurtă plimbare prin parc, nu și pentru evenimentele mai deosebite.

3. Espadrile

O alegere foarte practică și cât se poate de modernă o reprezintă espadrilele. Din piele naturală sau din pânză, acest tip de încălțăminte este perfect pentru femeile însărcinate. Espadrilele sunt lejere, asigură stabilitatea atât de necesară și confort, lăsând picioarele să respire. În plus, fiind disponibile într-o gamă atât de variată de modele și culori, sunt ușor de asortat la orice stil și orice tip de ținută. Se potrivesc de minune cu pantaloni scurți, jeans, fuste sau rochii scurte ori maxi.

4. Pumps, loafers, mocasini

Comozi, versatili și ușor de încălțat, acești pantofi sunt alternativa mai elegantă la încălțămintea sport. Ideali pentru o ținută casual sau smart casual, pantofii de tip pumps, loafers sau mocasini pot fi purtați în orice ocazii. Sunt disponibili în foarte multe modele și culori, ușor de asortat la pantaloni sau fuste. Pot fi alese inclusiv modele cu talpă mai înaltă sau ortopedică, ori cu partea de sus perforată, pentru ca pielea să respire mai ușor.

5. Balerini

O variantă clasică, mai elegantă, la popularele espadrile o reprezintă balerinii. Pot fi purtați chiar și la ocazii deosebite, dacă materialul este piele naturală. Desigur, există și modele cu diferite aplicații metalice sau cu pietre strălucitoare, ori unele brodate manual. Balerinii sunt pantofi foarte buni pentru femeile însărcinate, cu condiția să fie suficient de lejeri și să aibă o talpă stabilă și solidă, pentru ca piciorul să nu alunece într-o parte. Indiferent de material, de model sau culoare, balerinii sunt printre cei mai apreciați pantofi, deoarece sunt foarte ușor de asortat și se potrivesc la ținute foarte variate.

14243

Sursa foto: https://www.epantofi.ro/balerini-lasocki-rst-erica-02f-beige.html

6. Cizme fără toc

Pentru zilele reci și umede de toamnă, cizmele impermeabile sunt obligatorii, mai ales că femeile însărcinate sunt mai sensibile la frig și răcesc mai ușor. O pereche de cizme din piele naturală, fără toc, sunt cea mai inspirată alegere. Pentru un plus de confort, poate fi ales un model cu talpa ceva mai groasă, ca să izoleze mai bine de asfaltul rece și ud. Cizmele trebuie să fie un număr mai mare, pentru ca viitoarea mămică să poată purta fără probleme chiar și două perechi de șosete groase, dacă va simți nevoia.

7. Cizme tip UGG

În zilele geroase, cizmele de tip UGG sunt cel mai bun prieten al unei gravide! Pe lângă stabilitatea pe care o asigură talpa groasă și plată, acest tip de cizme mai are un avantaj important: căptușeala din blană naturală. Astfel, aceste cizme sunt foarte călduroase, moi și cât se poate de plăcute la purtat. Sunt ideale chiar și pentru mers pe polei, deoarece nu alunecă. De asemenea, sunt impermeabile și, fiind scurte, pot fi purtate chiar dacă gambele s-au umflat din cauza sarcinii și purtarea unui model înalt s-a transformat într-un coșmar. În plus, cizmele UGG nu se vor demoda prea curând!

Acestea sunt cele mai potrivite tipuri de încălțăminte pentru femeile însărcinate. În funcție de preferințe și de problemele de sănătate cu care se confruntă în timpul sarcinii, orice viitoare mămică poate găsi în această listă cel puțin o recomandare care i se potrivește și este pe gustul ei. Confortul și siguranța trebuie să fie regulile de bază, dar chiar și așa există multe modele de încălțăminte cât se poate de frumoase, chic și la modă!

Sursa imagine:

Abonează-te la newsletter-ul nostru și...Obține 40 lei reducere la prima achiziție!
Verificați în magazin
ghete copii fete, palladium, portofel dama, adidasi fila dama, puma, nike air uptempo, ghete baschet, pantofi piele barbati, rieker, botine dama elegante, adidasi dama negri, genti dama, botine, sneakers nike, pantofi cu toc mic, ghete sport barbati, nike air force 1 femei, adidasi tommy hilfiger barbati, botine dama cu toc, ghete barbati iarna, adidasi skechers dama, ghete baieti, adidasi copii, pantofi albi, geanta dama, cizme dama, buffalo, pantofi cu toc eleganti, timberland, skechers

Acest site utilizează cookie-uri pentru a oferi servicii de calitate. Utilizarea ulterioară a site-ului reprezintă acordul dvs. în legătură cu utilizarea acestora. mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close