MID SEASON SALE! Până la -30% reducere VEZI MAI MULT


adidas Superstar are 50 de ani! 50 de lucruri, pe care merită să le știi

În 1970 a avut loc misiunea Apollo 13 pe Lună, a fost înregistrat primul zbor comercial cu Boeing 747, s-au despărțit cei de la Beatles, a fost brevetat mouse-ul de computer, și a fost sărbătorită prima zi a Pământului. În SUA au avut loc manifestații uriașe împotriva războiului din Vietnam, iar în Franța au fost puse bazele clubului de fotbal Paris Saint Germain. Cândva, între toate aceste evenimente, a fost creată prima pereche de pantofi Adidas Superstar.

Adidas Superstar a împlinit recent 50 de ani. Am vorbit deja de mai multe ori despre acest model: despre cât de faimos este, am menționat câteva lucruri interesante și am discutat despre istoria captivantă a acestei mărci clasice.

MSS

Selecția a 50 de lucruri interesante este o sarcină ușor dificilă dintr-un singur motiv. Modelul adidas Superstar are o istorie atât de bogată încât, a fost dificil să ne limităm la 50 de fapte despre acești pantofi.

1. În 2020, au trecut 50 de ani de la premiera adidas Superstar.

2. Puține persoane știu că pantofii au fost creați în 1969, iar premiera oficială a avut loc un an mai târziu, pentru că … au fost testați de sportivi.

11719adidas Superstar de-a lungul anilor fot. adidas

3. adidas Superstar a primit porecla – shelltoe.

4. Porecla pantofilor se datorează vârfului sub formă de scoică. Încălțămintea s-a bucurat de o popularitate extraordinară.

5. Inițial modelul nu a fost produs în Germania, ci în Franța.

6. Nici în ziua de azi nu se știe cine este designerul Adidas Superstar.

7. În 1965, a fost creat un model, după forma căruia a fost modelat talpa modelului numit Supergrip. Ulterior, și acesta din urmă a fost o inspirație pentru adidas Campus.

8. Vârful în formă de scoică sau partea frontală a pantofilor, acoperită cu cauciuc, a fost creat datorită mișcărilor specifice din baschet: porniri bruște, schimbări dinamice de direcție, pauze multiple și sărituri pe teren. Sportivii aveau nevoie de încălțăminte rezistentă, iar acest lucru a fost garantat de Superstar.

9.Echipa de rapperi – Run DMC – a avut o contribuție uriașă la faima adidas Superstar din anii ’80.

10. Membrii Run DMC au purtat adidașii Superstar fără șireturi sau cu șireturi groase.

11. Purtarea pantofilor fără șireturi se referă la cultura închisorii, unde, din motive evidente, deținuții purtau pantofi fără șireturi.

11720Run DMC în adidas Superstar – fără șireturi fot. adidas

12. Piesa trupei – My adidas – este despre adidas Superstar.

13. Cu toate acestea, înainte de My adidas, a fost creată piesa Felon Sneakers, înregistrată de Gerald Deas – a fost un rap pozitiv, care critica mesajul și promovarea produselor în muzică. My adidas a fost răspunsul la această melodie.

14. Deas a criticat moda în New York Times, argumentând că o referire la cultura închisorii nu este stilul potrivit pentru tinerii de culoare.

15. Datorită Superstar, Run DMC au fost primii artiști hip-hop din istorie care au semnat un contract de publicitate, ceea ce în 1986 a fost ceva special!

16. În timpul spectacolului din Madison Square Garden din New York, membrii Run DMC în cadrul piesei My adidas au cerut publicului să își țină adidașii în mâini – lucru pe care fanii ( peste 40 de mii) l-au executat cu plăcere.

11721

adidas Superstar în mâinile publicului în timpul unui concert în Madison Square Garden fot. adidas

17. Se spune că momentul de mai sus este nașterea culturii sneakerșilor în cultura hip-hop.

18. Mulți experți hip-hop spun că, fără colaborarea dintre adidas Superstar și Run DMC, nu ar exista Kanye West și adidas.

19. În 2002, după asasinarea unui membru al grupului Run DMC (Jam Master Jay), adidas a creat o colecție limitată a modelului Superstar, aducând un omagiu muzicianului decedat – pantofii au apărut abia în 2016.

20. Dacă detaliile erau vizibile pe sigla NBA, acestea ar fi fost pantofii Superstar. Legendarul Jerry West, un jucător al Los Angeles Lakers a jucat în acești pantofi și silueta lui apare pe logo-ul NBA.

21. adidas Superstar nu a fost un model original – a fost creat ca o versiune low-top a modelului de baschet Pro Model.

22. Jucătorii de baschet s-au îndrăgostit rapid de Superstars. La doi ani de la premieră au apărut și pe picioarele jucătorilor de la Boston Celtics care au câștigat titlul de Campionat NBA în 1969.

23. În anii 70 ai secolului trecut, Superstar a luat cu asalt întreaga ligă NBA. Aproape 75% dintre jucători au purtat în terenul de joc acești pantofi – anterior jucătorii au preferat Converse Chuck Taylor – citește articolul despre istoria modelului All Star pentru a afla mai multe despre el.

24. Atunci când brandul Converse a aflat că jucătorii încep să schimbe pantofii și să poarte Adidas Superstar, unora li s-au oferit bani pentru a rămâne cu Chuck Taylor.

25. Kareem Abdul-Jabbar, deținătorul recordului de puncte NBA, a jucat purtând modelul Superstar – și-a încheiat cariera cu 38.387 de puncte. Dintre jucătorii încă activi, LeBron James este cel mai aproape de Abdul-Jabbar, căruia îi lipsesc peste 4.500 de puncte pentru a fi pe primul loc.

26. Jabbar a jucat pentru prima dată în sezonul 1970-1971, când a aruncat în medie 31,7 puncte pe meci și a obținut pentru prima dată premiul de cel mai bun jucător al sezonului (în total are șase).

27. Adorația lui Jabbar față de Superstar a determinat adidas să semneze un contract de publicitate în 1976 cu vedeta Lakers având numele de adidas Jabbar. Pe limba modelului a apărut imaginea jucătorului, pentru care Jabbar primea 25.000 de dolari pe an. Ce are în comun cu modelul Superstar? Aceeași talpă.

28. Crearea Superstar a construit o nouă ramură de afaceri pentru adidas. Vânzarea acestui singur model reprezintă 10% din toate produsele adidas vândute la începutul anilor ’70.

29. Popularitatea în creștere a adidas Superstar este cauza directă a problemelor Converse. Pantofii care erau sinonimi cu încălțămintea de baschet au dispărut de pe parchet și de pe picioarele jucătorilor, iar compania a început să se lupte cu probleme financiare enorme.

30. În 2020, a fost creat modelul adidas Originals, care combină adidas Superstar și adidas Stan Smith. A fost numit adidas SuperStan – partea din față Superstar, partea din spate Stan Smith.

31. A existat o versiune a modelului Adidas Superstar Metal Shell Toe, în care vârful de cauciuc sub formă de scoică a fost înlocuit cu o scoică metalică, ca în bocanci. A fost un adevărat hit comercial!

32. Superstar, în ciuda popularității sale, nu este cel mai vândut model Adidas. Acesta este modelul Stan Smith.

33. În baschet, apoi în hip-hop… iar în anii 90 Superstar a devenit popular și în cultura skate.

https://www.youtube.com/watch?v=DpR50O1nGNs

34. În conformitate cu standardele contemporane, adidas Superstar a fost un produs scump! În comparație cu Converse Chuck Taylor, a fost de două ori mai ieftin și a costat în jur de 15 dolari. Tariful mediu orar în SUA a fost în jur de 4 dolari.

35. La a 35-a aniversare Superstar, în 2005, adidas a lansat o colecție specială cu legende din lumea muzicii și modei, printre care se numără și Missy Elliot, Ian Brown, Run DMC, Red Hot Chilli Peppers, Roc-a-Fella, dar și cele mai mari buticuri de îmbrăcăminte stradală din lume, inclusiv Undefeated și Neighborhood. Au fost și proiecte create cu icoane ale culturii pop. Pe pantofi au apărut motive Disney, creații Andy Warhol și căpitanul Tsubasa.

36. În adidas Superstar a apărut și Adam Lambert, solistul trupei legendare Queen.

37. Colaborarea cu artiștii reprezintă o parte importantă din istoria adidas Superstar. În 2014, Rita Ora a devenit imaginea adidas. Artista și-a creat propria ediție de pantofi Superstar.

38. În 2015, Pharrell Williams a devenit imaginea Superstar și a fost unul dintre cele mai mari reveniri ale pantofilor la conștientizare globală a consumatorilor din istoria industriei de încălțăminte. Pentru această ocazie, a fost creată versiunea adidas Superstar x Pharrell Williams Supercolor Pack.

39. Au colaborat cu adidas Superstar și vedete precum Mark Gonzales și Jay-Z.

40. O pereche specială a fost creată și pentru Missy Elliott, care a colaborat, de asemenea, cu Adidas.

41. Adidas Superstar a apărut și în Grand Theft Auto III – așadar a avut momentul lui și în jocuri video.

42. Portalul Noizz pentru aniversarea a 50 de ani a creat o mască smog în colaborare cu Superstar.

43. La momentul răspândirii tehnologiei Boost, adidas a încorporat aceasta și în modelele Superstar. Cu toate acestea, acest model îmbunătățit nu s-a bucurat de o carieră grozavă.

44. A existat și o ediție cu Primeknit, dar nu a fost foarte populară.

45. Modelul Superstar II a apărut în anii 90, dar nu a ținut pasul cu faima originalului.

46. Desigur, au apărut și colaborări, inclusiv cel cu emblematicul boutique BAPE din Japonia și creatorul acestuia, și un student al legendarului Hiroshi Fujiwara – NIGO.

47. Încălțămintea a fost foarte populară și în Londra, în perioada de top a culturii rave, care a adoptat multe aspecte disco din anii 70, de exemplu pantofii sport retro.

48. Una dintre cele mai mari întrebări din istoria industriei de încălțăminte la care nu vom ști niciodată răspunsul este: unde ar fi adidas acum, dacă marca ar fi semnat un contract cu Michael Jordan, ceea ce ar fi rezultat probabil în modele speciale Superstar?

49. Modelele adidas Superstar sunt atât de versatile încât se potrivesc aproape tuturor stilurilor. Arată bine alături de blugi și fuste, iar în cazul bărbaților, pantofii a devenit factori determinanți al stilului casual, care combină sportul și eleganța.

50. În 2019, Adidas Superstar pentru femei a fost cel mai popular model de sneakers achiziționat de clientele noastre. Și fiind vorba între noi – nu ne miră faptul că modelul se află încă pe primul loc. Este pur și simplu special!

11722

adidas Superstar alb sau negru – ce versiune clasică a modelului legendar vei alege?

Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.
Abonează-te la newsletter-ul nostru și...Obține 40 lei reducere la prima achiziție!
Verificați în magazin
sneakers karl lagerfeld, air more uptempo, primigi, dr martens, bocanci barbati, pantofi barbati, coccinelle, doc martens, air uptempo, ghete cu toc, adidasi nike jordan, hoka one one, pantofi aurii, pantofi dama, pantofi cu platforma, birkenstock, nike air force, biomecanics, jordan dama, portofel, adidasi jordan, adidasi karl lagerfeld femei, nike jordan, pantofi, pantofi dama eleganti, ghiozdan dama, pantofi cu toc de 5-7 cm eleganti, air force, adidasi dama, nike air more uptempo

Acest site utilizează cookie-uri pentru a oferi servicii de calitate. Utilizarea ulterioară a site-ului reprezintă acordul dvs. în legătură cu utilizarea acestora. mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close