PRIMĂVARĂ-VARĂ ’24! Cele mai tari tendințe ale sezonului! VEZI MAI MULT >


Asortarea pantofilor cu rochia: De ce trebuie să ții cont?

Pantofii sunt piatra de temelie a unei ținute, așa că trebuie aleși cu foarte mare grijă în funcție de culoare, de materialul din care sunt realizați, dar mai ales de model. O pereche de pantofi în culori neutre ajută la echilibrarea ținutei, care poate fi în tonuri oricât de vibrante. Cu toate acestea, niște pantofi care nu ies în evidență pot face toată ținuta să intre într-o lumină banală.

Pantofii pe care îi alegi pot face ca ținuta să strălucească sau o pot distruge. Nu toți pantofii merg cu toate rochiile, chiar dacă fiecare piesă în parte este de calitate și arată extraordinar.

SS 24
  1. Ce pantofi îmbraci cu o rochie casual?

  1. Ce fel de pantofi porți cu o rochie lungă până în podea?

  1. Rochia neagră cu ce pantofi merge?

  1. Merge să porți rochie cu bocanci?

  1. Rochia bleumarin cu ce pantofi se asortează?

Sunt doar câteva dintre întrebările la care vei găsi răspunsul în acest articol.

Rochii de zi, rochii de seară, rochii înflorate, rochii de jerse, rochii lungi, rochii scurte – lista este interminabilă. Iar opțiunile de pantofi care pot fi asortați pentru fiecare sunt la rândul lor, nenumărate. Nu este de mirare că uneori ajungi să te întrebi care pereche de pantofi merge cel mai bine cu rochia ta.

  1. Respectă dress code-ul vestimentar din locația în care mergi. Este deplasat să poți sandale aurii la birou sau adidași la o premieră la operă. Pe lângă locație, este importantă și ora, pantofii de seară fiind diferiți de pantofii de zi.

  1. Alege întotdeauna confortul. Degeaba ai niște pantofi trăsnet în picioare, dacă nu poți să mergi cu ei. Tocurile înalte, în special, au nevoie de mult antrenament pentru a putea arăta elegant atunci când mergi cu ele.

  1. O rochie strălucitoare, cu paiete sau strasuri, va fi asortată cu pantofi în culori neutre, pentru a le putea pune în valoare.

  1. Alege încălțările în funcție de sezon. Dacă la evenimentele elegante, sandalele cu bretele sunt acceptate chiar și iarna, la birou poți alege cizmele, fără probleme.

  1. Pentru o ținută cu adevărat regală, alege pantofii aurii. Aceștia sunt eleganți prin definiție, iar ca accesorii nu ai nevoie decât de o pereche de cercei lungi.

Rochia sport:

  1. Teniși

  1. Sneakers

  1. Sandale cu platformă

  1. Balerini

Rochia midi:

  1. Sandale

  1. Bocanci

Rochia office:

  1. Pantofi cu toc

  1. Pantofi oxford

Rochie lungă de seară cu crăpătură pe picior:

  1. Sandale cu bretele subțiri

Rochie lungă de seară:

  1. Pantofi cu toc.

  1. Sandale

  1. Pantofi cu bareta la spate

Rochie lungă vaporoasă, de vară:

  1. Balerini

  1. Sandale fără toc

Rochie cămașă:

  1. Sneakers

  1. Sandale fără toc

  1. Bocanci

Rochie de plajă:

  1. Sandale

  1. Flip flops

Orice femeie are câteva rochii negre în șifonier. O rochie neagră este întotdeauna o alegere sigură, care nu trebuie foarte mult accesorizată, dar care poate fi pusă foarte bine în valoare cu pantofii potriviți.

Little Black Dress este salvarea ta indiferent de tipul de eveniment la care trebuie să mergi. O porți purta într-o sută de look-uri diferite, schimbând doar accesorizările: pantofii, geaca, sacoul, bijuteriile sau coafura. Atunci când vine vorba despre pantofi, regulile sunt următoarele:

  1. Culorile nud ajută la alungirea optică a picioarelor.

  1. Alege contrastul complet – galben, albastru electric sau roșu, pentru o ținută ieșită din tipare.

  1. O rochie neagră cu decolteu în V merge superb cu pantofi cu vârf ascuțit.

  1. Orice tip de sandale sunt potrivite pentru o rochie neagră, dar acestea trebuie alese în funcție de locul și ora evenimentului.

  1. Balerinii sunt alegerea ideală atunci când trebuie să stai mult în picioare și nu vrei să te obosești fără rost.

  1. Pantofii cu toc înalt te vor scoate în evidență la un eveniment de gală.

16723

Culorile pastel sunt romantice și elegante, oferind vibrații de inocență. Piersică delicată, caramel, mentă pudrată, roz pal, lavandă – toate au o energie pozitivă, sugerând candoare. Alegerea unei rochii în aceste nuanțe este una inspirată, dar trebuie să ai grijă la pantofii cu care o vei asorta. Poate fi destul de dificil să păstrezi proporțiile ideale, deoarece un pantof cu talpă prea groasă sau o culoare nepotrivită poate strica toată ținuta.

Cea mai bună alegere pentru pantofi este să rămâi în zona nuanțelor neutre sau strălucitoare, pentru a echilibra ținuta și a păstra armonia. Cu pantofii negri, albi, bej, crem, gri, argintii sau aurii nu ai cum să dai greș. Poți adăuga un plus de energie întregii ținute, adăugând un detaliu complementar, cum ar fi o geantă sau o curea cu inserții metalice fine.

O rochie crem este o declarație de eleganță, care te poate păstra într-o zonă discretă, dacă vei alege niște pantofi din aceeași nuanță. În schimb, poți transforma întreaga ținută într-un look exploziv, adăugând o pereche de pantofi într-o culoare aprinsă, cum ar fi ciclam.

Alegerea sigură este un pantof în aceeași nuanță sau într-una mai întunecată decât rochia, deci poți alege fără probleme un pantof bej, nud sau gri pentru o ținută neutră. Dar poți combina cu pantofi negri sau bleumarin, pentru o tentă mai sobră.

Poți face o trecere către zona luxoasă, alegând un pantof portocaliu sau galben muștar. Un galben muștar aduce o notă de lux vintage, la fel ca și verdele olive. Toamna sau iarna, sunt foarte inspirate alegerile care includ pielea de căprioară sau bocancii clasici.

Primăvara și vara, rochiile bej pot fi asortate cu eleganță cu pantofi roz pudră, pentru a aduce un pic de culoare în ținuta ta, fără a o copleși.

Pantofii în culori metalizate vor aduce un contrast rece dar foarte potrivit. Încearcă cupru, bronz ori auriu. Cu o accesorizare suplimentară, cu bijuterii din argint sau oțel, vei avea un look glamour care va fi admirat de toată lumea.

Galbenul este o culoare strălucitoare, atrăgătoare, dar foarte flexibilă și adaptabilă. O rochie galbenă poate fi asortată cu multe culori și stiluri de pantofi. Singura condiție este să ai un spirit aventuros, care să te încurajeze să porți aceste combinatii deosebite, care pentru multe persoane pot părea descurajante.

Primul lucru pe care trebuie să-l ai în vedere este faptul că galbenul vine în foarte multe nuanțe diferite. De la galben pal, la galben portocaliu sau galben muștar, va trebui să alegi o altă pereche de pantofi pentru fiecare nuanță.

Datorită versatilității acestei culori, rochiile galbene pot fi transformate în orice tip de ținută, cu ajutorul unor stiluri și culori diferite de pantofi.

Rochiile galbene sunt o alegere fascinantă dacă ai tenul întunecat sau pielea bronzată. Această combinație creează un contrast frumos, care te poate scoate în evidență într-un mod extraordinar. Dacă, însa, tenul tău este într-o nuanță deschisă, o rochie de un galben nepotrivit te poate pune într-o lumină nefavorabilă.

Printre cele mai potrivite culori de pantofi pe care le poți alege pentru o rochie galbenă, sunt: alb, negru, violet, portocaliu, roșu, maro.

Pantofii albi sunt recomandați pentru o rochie galbenă, ușoară, cu un model estival.

O rochie galbenă va fi scoasă în evidență dacă va fi purtată cu pantofi într-o culoare complementară, cum ar fi bleumarin sau violet. Combinația va fi una de succes, însă mult prea stridentă pentru mers la birou sau la evenimente mai sobre.

O pereche de pantofi negri va reduce din strălucirea unei rochii galbene și îi va oferi un aspect sobru. Niște tocuri înalte negre și un cardigan sunt o alegere excelentă pentru vremea rece.

Va trebui să eviți pantofii cu model atunci când porți o rochie galbenă. Acestea vor îngreuna ținuta și nu vor pune în valoare rochia. Cu toate acestea, pentru un look sofisticat, poți alege un imprimeu leopard sau zebră, pe care va trebui să îl accesorizezi cu multă personalitate.

16724

Reguli generale:

  1. Rochiile pot fi purtate doar cu pantofi în culori foarte deschise – alb sau bej. Merg, de asemenea, sandale fine, cu barete argintii sau aurii.

  1. Poți purta culori contrastante la pantofi față de restul ținutei, cu o singură condiție: accesoriile să fie în aceeași nuanță cu pantofii.

  1. Pantofii roșii merg foarte bine cu rochiile maro.

  1. Rochiile simple, atât prin croială cât și prin material, pot fi asortate cu pantofi din piele cu model (de ex.: imitație piele de șarpe).

  1. Rochiile multicolore pot fi asortate doar cu pantofi simpli, într-o singură culoare, dar care trebuie neapărat să se regăsească pe rochie.

  1. La rochiile negre merg pantofi de orice culoare, de la tonuri medii spre întunecate. Nu trebuiesc combinate niciodată cu pantofi albi, dar merg foarte bine cu verde închis, de exemplu.

  1. Pantofii trebuie să fie o nuanță mai întunecată decât rochia.

Intră acum pe site-ul epantofi.ro, pentru a găsi modele de pantofi ce pot completa cu succes orice ținută. Indiferent dacă rochia ta este elegantă sau casual, lungă sau scurtă, neagră sau colorată, vei găsi pantofii ideali pentru a-ți completa ținuta.

Vei putea alege dintre pantofi cu toc subțire, balerini sau pantofi sport și, cu o mică schimbare, vei putea trece instant dintr-o zonă de eleganță, în alta. Oricum, rochia va arăta spectaculos cu niște pantofi cu toc, dar poate fi purtată cu succes la un eveniment de zi, dacă este completată cu pantofi sport confortabili.

Abonează-te la newsletter-ul nostru și...Obține 40 lei reducere la prima achiziție!
Verificați în magazin
nike uptempo, puma, botine dama cu toc, cizme dama, adidasi femei, pantofi piele barbati, papuci de casa copii, reduceri incaltaminte dama, adidasi fila dama, pantofi cu toc eleganti, adidasi skechers dama, ghete baieti, cizme cauciuc copii, sneakers nike, genti dama, adidasi tommy hilfiger barbati, nike air uptempo, skechers, botine, new balance, ghete fete, botine dama elegante, adidasi puma dama, ghete tommy hilfiger dama, reduceri adidasi dama, portofel dama, pantofi cu toc gros, adidas ozweego, karl lagerfeld sneakers, adidasi copii

Acest site utilizează cookie-uri pentru a oferi servicii de calitate. Utilizarea ulterioară a site-ului reprezintă acordul dvs. în legătură cu utilizarea acestora. mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close