Întâlnim adesea întrebarea dacă este ok să porți pantofi fără șosete. Îndoielile se înmulțesc pe forumurile de pe internet, atât cele de natură estetică, cât și igienică. Iar tu, din moment ce te afli aici, probabil te confrunți cu dileme similare. Citește mai departe și descoperă ce modele de încălțăminte pot fi purtate cu picioarele goale.

Pantofii fără șosete sunt una dintre cele mai tari tendințe în rândul influencerilor. Te invităm să faci cunoștință cu moda direct de pe străzile italiene!

Pantofii fără șosete – da sau nu?

Da și nu. Purtatul pantofilor fără șosete are la fel de mulți fani precum adversari. Majoritatea argumentelor „împotriva” se referă la probleme de igienă. Se știe că picioarele transpiră, ceea ce favorizează creșterea bacteriilor și microbilor. Ca să nu mai vorbim de mirosurile neplăcute. Înainte de a încălța încălțăminte pe picioarele goale, merită să pulverizezi pielea cu un antiperspirant adecvat pentru picioare sau să folosești un deodorant pentru încălțăminte. Mai ales dacă porți pantofii fără șosete pe timp de vară.

14353

Pe epantofi.ro găsești deodorante pentru picioare și încălțăminte.

De unde vine moda de a purta pantofi pe picioarele goale? Această tendință s-a răspândit în Italia însorită. Pe străzile orașelor italiene vei întâlni bărbați de toate vârstele, care poartă loafers sau mocasini fără șosete și se plimbă emanând nonșalanță neforțată. De asemenea, vedem tot mai multe fotografii cu bărbați cu gleznele goale și cu picioarele pantalonilor rulate.

Dacă îți place această tendință, dar ești încă preocupat de aspectele de igienă, există o soluție simplă. Completează-ți garderoba cu invisible socks , adică șosete invizibile. În acest fel, vei proteja pielea picioarelor împotriva bacteriilor și a eventualelor bătături. Te întrebi de unde poți achiziționa șosete joase pentru femei sau bărbați? Vizitează pagina epantofi.ro și găsește perechea perfectă pentru tine!

Când poți purta pantofii fără șosete?

De preferință în timpul întâlnirilor informale sau al călătoriilor de vacanță. Majoritatea covârșitoare a ghizilor de savoir vivre nu recomandă purtarea pantofilor fără șosete la locul de muncă (sau la interviuri), la nunți sau evenimente oficiale. Cu cât este mai formală ocazia, cu atât vor fi mai importante șosetele. Poți citi mai multe despre acest subiect într-un alt articol de pe blog.

14354

Nu toți pantofii vor arăta bine pe picioarele goale. Recomandăm modelele de mocasini și loafers pentru bărbați.

Cu ce modele de pantofi nu trebuie purtate cu șosete?

După cum ne sfătuiesc stiliștii, îți poți dezvălui cu succes gleznele purtând mocasini, monks sau loafers. Unele modele nu sunt, pur și simplu, potrivite pentru șosetele înalte! Vorbim aici, printre altele despre modelele de deck shoes, espadrile sau – în cazul doamnelor – balerini. În plus, șosetele nu se potrivesc adesea cu pantalonii scurți sau pantalonii de tipul bermude. Merită menționat faptul că trendsetteri aleg să-și descopere gleznele în timp ce poartă sneakerși sau teniși de la branduri de renume.

14355

Ce părere ai despre pantofii Vans fără șosete?

Cu toate acestea, este important de reținut că moda iubește extravaganța! Contrar modelelor obișnuite, pe podiumuri putem vedea adesea și tocuri înalte combinate cu șosete și, uneori, chiar sandale. Poți citi mai multe despre acest subiect în articolul: Șosete și sandale: controversatul duo cucerește podiumurile mondiale.

Autor

Agnieszka Bednarek

Sunt o admiratoare a frumosului, o entuziastă a combinațiilor neconvenționale și a bocancilor Dr.Martens. Sunt un mare fan al stilului lui Salvador Dali - "baza tuturor victoriilor este ... ținuta!" În fiecare zi explorez secretele cusutului și artizanatului. Definesc ceea ce este nedefinit.
Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.