Ce este calapodul și de ce merită utilizat?

2 min.
În acest articol:

Deși s-ar putea credea că, calapodul este un alt gadget inutil, utilizarea acestuia reprezintă un pas obligatoriu în întreținerea încălțămintei – în special în cazul încălțămintei formale. Pe lângă faptul că aceste accesorii sunt concepute pentru a menține forma originală a pantofilor, există și unele modele care vor ajuta la întinderea pantofilor și la o mai bună potrivire pe picior.

Folosirea calapoadelor este o garanție a rezistenței și a duratei de viață a pantofilor.

Calapodul este o piesă (din lemn sau plastic) în forma (labei) piciorului, întrebuințată la confecționarea încălțămintei și concepută pentru a întinde ușor partea superioară și pentru a menține starea ei inițială, chiar și după mulți ani de utilizare. Acest lucru este important mai ales în cazul pantofilor din piele, a căror parte superioară este foarte flexibilă și se adaptează formei piciorului. Drept urmare, în timp, poate apărea conturul degetelor proprietarului sau orice fel de îndoiri. Datorită utilizării calapoadelor, încălțămintea va părea mai nouă decât este în ​​realitate.

Deformările de pe părțile superioare pot apărea și din cauza umidității. Pielea o absoarbe când piciorul transpiră sau în contactul cu ploaia. Când pantofii se usucă fără niciun fel de „umplutură”, materialul părții superioare este deformat. Din fericire, acest lucru poate fi rezolvat.

Pielea naturală este foarte elastică și astfel poate obține ușor o formă specifică. Datorită acestui fapt, utilizarea unui element de umplere, precum este calapodul, va readuce pantofii la forma lor inițială. Este foarte important ca, calapodul să umple bine întregul pantof. Așadar, asigură-te că accesoriul are exact aceeași mărime cu încălțămintea.

Pe piață există calapoade realizate din diverse materiale. Cele mai populare sunt cele confecționate din plastic sau lemn. Pe care trebuie să-l alegem? Acesta din urmă are un avantaj foarte important – absoarbe bine umiditatea și neutralizează mirosurile, ceea ce accelerează uscarea pantofilor. Experții recomandă – în special pentru încălțămintea din piele naturală – calapoade din cedru sau fag.

Modelele din plastic, deși avantajul lor este un preț mai mic, nu vor fi cea mai bună alegere – în principal datorită faptului că nu pot face față suportului de uscare. Cu toate acestea, pot fi folosite pentru a menține forma originală a încălțămintei sport, echipată cu tehnologii adecvate de gestionare a umidității.

Ei bine, știi deja care sunt avantajele utilizării acestui gadget, dar cum să îl folosești? Regularitatea este cel mai important lucru. Se recomandă introducere calapodului în încălțăminte după fiecare descălțare.

Sfatul expertului

Calapodul trebuie folosit din momentul achiziționării încălțămintei. Datorită acestui fapt, vei întârzia procesul de deteriorare.

La începutul articolului am menționat că există și calapod de întindere a pantofilor. Acesta este un instrument util dacă noua încălțăminte se dovedește a fi puțin prea mică. Aceste modele sunt echipate cu un element suplimentar care pune mai multă presiune pe călcâie, lărgind ușor partea superioară a pantofului. Într-un alt articol de pe blog, poți citi mai multe despre cum se întinde încălțămintea din piele.

Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.
Îți recomandăm și
Abonează-te la newsletter-ul nostru și...Obține 40 lei reducere la prima achiziție!
Verificați în magazin
ghete iarna barbati, adidas ozweego, puma, sneakers, jordan, reduceri incaltaminte dama, ghete fete, ghete copii fete, pantofi cu toc eleganti, portofel dama, ghete barbati iarna, rieker, botine, pantofi piele barbati, adidasi dama negri, nike air force 1 femei, new balance, karl lagerfeld sneakers, adidasi skechers dama, adidasi femei, buffalo, botine dama, adidasi puma dama, ghete baieti, skechers, bocanci, adidasi dama, pantofi cu toc gros, vans, adidasi tommy hilfiger barbati