Chunky boots, care, în traducere liberă, înseamnă pur și simplu „cizme masive”, se bucură de un adevărat succes în rândul trendsetterilor și promite să fie una dintre cele mai importante tendințe de modă în materie de încălțăminte pentru toamna și iarna 2020. Ce modele de încălțăminte pot fi descrise ca chunky boots și cu ce articole vestimentare se poartă? Vei afla răspunsul din rândurile de mai jos.

Gama de botine masive pentru sezonul toamnă-iarnă 2020/2021 este cu adevărat largă – le poți vedea în cele mai noi colecții ale lanțurilor de magazine și ofertele diverselor mărci de încălțăminte.

Chunky boots – ce sunt?

După cum am menționat în introducerea acestui articol, chunky boots înseamnă pur și simplu încălțăminte groasă și grea. Termenul în limba engleză apare din ce în ce mai des în revistele de specialitate sau în cărți, așadar merită să știm ce înseamnă. Modelele de chunky boots sunt cel mai adesea descrise ca trappers negri cu șireturi și cu talpă groasă, în special platformă. Momentul lor de glorie a fost în anii 90. Este suficient, totuși, să arunci o privire în oferta magazinelor de încălțăminte de peste hotare, pentru a observa că termenul de chunky boots înseamnă și cizme de cauciuc, ghete Jodhpur sau chiar cizme, dar cu acest tip de talpă caracteristică.

View this post on Instagram

Ready for 27° heat

A post shared by Amy-Beth van der Lowen (@amybethvdl) on

Cu ce se poartă modelele de chunky boots?

Încălțămintea masivă, fie sub formă de ghete jodhpur sau de modelele cu șireturi, devine din ce în ce mai populară. Cum a reușit să cucerească inimile trendsetterilor, bloggerilor și editorilor de modă? Potrivit unor persoane asociate acestei industrii, după sezonul primăvară-vară 2020 – plin de sandale delicate cu barete subțiri – toamna și iarna, oamenii tind să încerce ceva mai greu și mai expresiv. Modelele de chunky boots, care erau foarte în vogă în anii 90, sunt răspunsul la acest tip de cerere. Celălalt avantaj al lor, care încurajează fără îndoială cumpărăturile, este faptul că se potrivesc aproape oricărui stil – casual sau streetwear. Convinge-te singur!

Chunky boots, datorită tălpii groase, oferă câțiva centimetri în plus de înălțime și garantează subțierea optică a picioarelor.

View this post on Instagram

coat season

A post shared by SANDRA BERGE (@sandra.berge) on

Acești pantofi se armonizează frumos cu garderobele de toamnă și iarnă. „Greutatea” lor ne permite, de asemenea, să credem că vor fi rezistenți la condițiile meteorologice nefavorabile.

Acest lucru nu înseamnă, totuși, că nu le putem purta în compania unei rochii lejere. Ei bine, o astfel de combinație este, cu siguranță, una reușită!

Pregătindu-ți garderoba pentru sezonul de toamnă-iarnă 2020/2021, poți achiziționa chunky boots încă de pe acum și îi poți purta, de exemplu, cu pantaloni scurți din denim.

Interesant este că, încălțămintea masivă se potrivește și cu ținutele mai elegante.

Te gândești să porți pantofii cu carâmbi atât de înalți alături de mom jeans? Nu mai aștepta!

Chunky boots, sau pantofii masivi de pe epantofi.ro

Poți găsi diverse modele de chunky boots în colecțiile multor mărci – incl. marca scandinavă Vagabond. Descoperă propunerile designerilor renumiți:

  1. cu partea superioară înaltă

14470

De la stânga sus: botine Gino Rossi, botine Solo Femme, botine Simen, botine Fly London, botine Eva Minge, botine Fly London, botine Fly London, botine Imac și botine Gant

  1. cu partea superioară joasă

14471

De la stânga sus: botine Igi&Co, botine Guess, botine Big Star, botine Gabor, botine Eva Minge și botine Sergio Bardi

  1. cu șireturi

14472

De la stânga sus: botine DeeZee, botine Chiara Ferragni, botine Refresh , botine Baldaccini, botine Piazza și botine Refresh

Autor

Ewelina Gajoch

Sunt un fan al modei high fashion, dar în fiecare zi optez pentru un stil franțuzesc atemporal, inspirat de influencerii parizieni. În viața privată, sunt o iubitoare de artă, în special pictura lui Edward Hopper, călătorii și Harry Potter.
Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.