Cu ce se poartă pantofii în stilul retro? Moda inspirată din anii 20

2 min.
În acest articol:

Cu siguranță știi proverbul care spune că „modei îi place să revină”. Suntem total de acord cu mesajul acestuia! În prezent, revine în vogă încălțămintea care a fost la modă … acum aproape o sută de ani! Vorbim despre pantofii de damă în stilul retro, care ne duc cu gândul la anii ’20. Care sunt caracteristicile acestor modele și cu ce se poartă? Inspiră-te din textul de mai jos!

Anii 1920 sunt perioada unei adevărate revoluții în moda feminină. Coco Chanel a sărbătorit triumfurile la acea vreme, iar doamnele au început să poarte articole vestimentare mult mai confortabile decât înainte.

Moda „confortabilă” a anilor ’20 este rodul Primului Război Mondial – o perioadă în care doamnele au trebuit să preia îndatoririle „masculine” pentru partenerii lor care au luptat pe front. Vrei să te îmbraci în stil vintage? Pune tocurile înalte și subțiri în colț și optează pentru pantofii cu toc mic și gros sau pătrat. Aceste modele arată foarte feminin și ceea ce este cel mai important – oferă confort.

Cu ce se poartă acești pantofi? Cu ținute în stilul casual, fapt demonstrat și de influencerul din imaginea de mai jos. Tricoul lejer, blugii simpli și pantofii bej formează un look ideal pentru toate zilele.

Unul dintre cei mai cunoscuți designeri francezi a promovat, printre altele, rochia mică neagră, bijuteriile realizate din perle artificiale și purtarea pantalonilor de către femei, dar nu toată lumea știe că, Coco Chanel avea și încălțămintea „ei ”caracteristică. Este vorba de pantofii bej cu tocuri joase și cu vârfuri rotunde, negre.

Această combinație de culori nu a fost întâmplătoare. Vârfurile în culori închise scurtează optic piciorul, făcându-l să pară mai subțire. La rândul său, porțiunea bej a părții superioare, de culoare asemănătoare tonului pielii, oferă impresia că picioarele sunt mai lungi – chiar dacă încălțămintea are un toc mic. Acest fason se potrivește bine ținutelor minimaliste.

View this post on Instagram

[…] Barwy mają potężną moc. Komunikują nam, z kim mamy do czynienia, czasem są wyrazem wyznawanych wartości czy umiejętności przestrzegania ogólnie przyjętych norm zachowania. A biel i czerń są z nich wszystkich najpotężniejsze. To kolory początku i końca, ślubów i pogrzebów, czystości i mroku, yin i yang. Zależnie od kultury mają odmienne, niekiedy przeciwstawne znaczenie. […] Długi wpis o mojej wyprawie z @chanelofficial @chanel.beauty czeka już na Was na @makelifeeasier_pl ????#chanelmakeup

A post shared by MakeLifeEasier (@makelifeeasier_pl) on

Pantofii în stilul Coco Chanel vor fi, de asemenea, ideali ca parte a unei ținute formale – de exemplu pentru birou sau pentru o întâlnire de afaceri. Datorită culorilor clasice și unei forme simple, se pot asorta cu succes, de exemplu, cu o cămașă albă și o fustă tip creion.

Stilul vintage revine, de asemenea, cu pantofii recent în vogă, cu călcâiele decupate. Modelele cu toc mic și gros sau kitten, în special în combinație cu o rochie, sunt elemente indispensabile pentru fanele stilului feminin. Pantofii retro din piele, decupați la călcâie vor completa perfect stilizările de vară.

Pentru a accentua în continuare caracterul retro al ținutei, optează pentru – la fel ca modelul din imaginea de mai sus – o pereche de pantofi cu imprimeu picior de cocoș. Acest model a s-a bucurat de o popularitate foarte mare în anii 1920.

Știai că…?

Coco Chanel este considerată persoana care a promovat imprimeul picior de cocoș (houndstooth).

În urmă cu peste 100 de ani, au fost în vogă și pantofii cu barete, cunoscuți sub numele de Mary Jane și T-bar. Dansatorii au fost inspirația pentru a purta acești pantofi în fiecare zi. Aceștia îi purtau de bună voie din cauza faptului că un astfel de model era mai confortabil și nu alunecă de pe picioare.

Poți citi mai multe despre pantofii cu barete în acest articol.

Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.
Îți recomandăm și
Abonează-te la newsletter-ul nostru și...Obține 40 lei reducere la prima achiziție!