PRIMĂVARĂ-VARĂ ’24! Cele mai tari tendințe ale sezonului! VEZI MAI MULT >


Cum alegi cureaua pentru femei: Mărimi, materiale și modele recomandate

Femeile se bucură de numeroase accesorii moderne, cu ajutorul cărora își completează fiecare ținută. De la pantofi și pălării, până la genți și eșarfe, toate sunt accesorii care își dovedesc utilitatea. Unele dintre cele mai populare accesorii pentru femei sunt curelele, atât datorită utilității, cât și rolului de a completa estetic un outfit.

Totuși, alegerea curelei potrivite poate deveni dificilă, dacă nu ții cont de câteva reguli de bază. Atunci când cumperi curele, trebuie să te asiguri că sunt în mărimea potrivită, că au un material de calitate și că le asortezi corect, în funcție de siluetă.

SS 24

Nu știi cum alegi cureaua pentru femei? Inspiră-te, din ghidul nostru și compune ținutele care te avantajează!

Primul lucru la care trebuie să te uiți atunci când alegi o curea de damă este mărimea. Chiar dacă modelul sau materialul te încântă, nu poți folosi o curea care nu-ți vine bine. În acest sens, poți afla mărimea corectă dacă îți cunoști dimensiunile taliei.

De regulă, dimensiunea optimă a curelei este aceeași cu lungimea unei centuri, care se măsoară de la capătul cataramei și până la gaură din mijloc. Deși o curea are mai multe găuri, atunci când măsori până la cea din mijloc, te asiguri că ai ales dimensiunea corectă. Iată sunt metodele eficiente de a afla care este măsura de care ai nevoie pentru curele:

Folosește un metru de croitorie

Te întrebi cum se măsoară talia? Cel mai sigur mod de a afla dimensiunile corecte pentru curele implică folosirea unui metru de croitorie, pe care să-l treci prin găicile pantalonilor. Dimensiunea corectă a curelei este cea mai apropiată de circumferința șoldului. Desigur, ține cont de faptul că măsurătorile pot fi influențate de alți factori. De pildă, dacă pantalonii sunt confecționați dintr-un material gros, vei avea nevoie de o curea mai mare.

Măsoară o curea pe care o ai deja

Un alt lucru de care te poți folosi atunci când alegi curele de damă este măsurarea modelelor pe care le deții în garderobă. Dacă nu ai slăbit sau nu te-ai îngrășat între timp, măsoară lungimea curelelor din garderobă, de la capătul cataramei, până la gaura pe care o folosești cel mai des. În acest fel, îți vei da seama care este mărimea potrivită a curelei.

Măsoară talia pantalonilor și adaugă între 2,5–5 cm

Vrei să achiziționezi o curea pentru pantalonii din dressing? Este recomandat să măsori talia pantalonilor tăi și să adaugi între 2.5 și 5 cm. Acest lucru te ajută, în caz că iei în greutate și vrei ca modelul de curea ales să-ți vină impecabil.

Măsoară-ți talia și folosește tabelul standard de mărimi al producătorului

Dacă ai aflat dimensiunea taliei, nu mai rămâne decât să alegi modelul preferat de curea pentru femei. Totuși, nu uita să folosești ghidul de mărimi pentru curele, pus la dispoziție de fiecare producător în parte. Ca să nu dai greș, reține că mărimile diferă de la un producător la altul, așa că este esențial să consulți tabelele standard.

Mărimea curelei este esențială, pentru un accesoriu care să-ți vină impecabil. Totodată, la fel de important este și materialul din care sunt confecționate curelele. Vei găsi curele de damă din piele naturală, piele sintetică, metal sau material textil, pe care să le alegi în funcție de preferințe. Cele mai populare curele sunt confecționate din piele naturală/sintetică și material textil. În funcție de preferințe, vei găsi curele late sau curele subțiri, pe care să le accesorizezi cu ținutele preferate.

Curelele din material textil sunt folosite în special pentru ținutele casual, pe care le porți în oraș, la o întâlnire cu prietenii. În ceea ce privește curelele din piele sintetică, acestea au un preț acceptabil și se potrivesc în orice ținută, de la casual la elegant. Spre deosebire de curelele din piele naturală, cele din material sintetic nu sunt la fel de rezistente în timp.

Dacă nu vrei să dai greș, optează pentru curele de damă din piele, care pot fi late sau subțiri. Acestea reprezintă alegerea optimă pentru orice ținută, îndeosebi pentru outfitul elegant. Curelele din piele pentru femei sunt rezistente și sunt accesorii care nu se demodează niciodată.

Înainte să cumperi accesorii pe care le vei păstra ani la rând, merită să ai în vedere și silueta pe care o ai. Dacă ții cont de forma corpului tău și de înălțime, vei alege ceea ce te avantajează, indiferent de modelul curelei.

Dacă ești scundă alege o curea subțire monocromatică

Pentru un look impecabil, se recomandă ca persoanele scunde să evite curelele late, deoarece secționează corpul și creează un efect estetic neplăcut. În schimb, curelele pot fi folosite pentru accesorizarea ținutei dacă sunt subțiri, într-un model monocromatic.

De exemplu, atunci când vrei să porți o curea de damă și ai o siluetă minionă, poartă un model de maximum 2 cm, pe care să-l atașezi unei perechi de pantaloni cu talie înaltă. Astfel, vei crea iluzia unei siluete mai lungi, care te pune în valoare. Pantalonii pot fi purtați cu pantofi cu toc sau cu o pereche de încălțări cu vârful ascuțit, care creează același efect plăcut.

De asemenea, ar fi recomandat să eviți articolele vestimentare supradimensionate în partea superioară a corpului, care nu sunt potrivite pentru minione. Curelele subțiri sunt potrivite nu doar pentru pantaloni, ci și pentru accesorizarea rochiei sau a cardiganului preferat.

Dacă ești înaltă alege o curea lată

Ești înaltă? Nu ai nevoie de curele subțiri, ci poți purta pantalonii cu o curea lată, care să-ți avantajeze proporțiile. Poți să alegi o curea într-o singură culoare sau un model multicolor, care atrage atenția în zona taliei.

Dacă ai formă de clepsidră alege o curea înaltă și lată

Silueta de tip clepsidră este considerată cea mai echilibrată, deoarece umerii și șoldurile au aceeași lățime, cu o talie bine definită. Dacă ai o siluetă cu forme, merită să porți o curea înaltă și lată, poziționată deasupra taliei. Astfel, îți pui în valoare formele fără să accentuezi excesiv șoldurile.

Dacă ai o siluetă dreaptă alege o curea subțire

Silueta dreaptă se caracterizează prin forme slab definite. Nu te îngrijora, curelele din piele, într-un model subțire, ți se potrivesc perfect. Astfel, poți crea iluzia unor șolduri mai pronunțate. Optează pentru modelele potrivite, precum curelele din piele împletită, care se potrivesc atât cu pantaloni, cât și pentru a accesoriza o rochie sau o bluză largă.

Pentru a purta corect accesoriile pentru damă, ai în vedere și aceste sfaturi utile în ceea ce privește curelele!

O curea prea lungă nu este nici practică, nici estetică

Deși curelele prea scurte nu pot fi folosite, modelele pe care le alegi nu trebuie să fie nici prea lungi. O curea cu o lungime excesivă nu arată bine din punct de vedere estetic și nu este nici practică. Optează pentru mărimea potrivită a curelei și observă dacă, după momentul închiderii, mai rămân doar câțiva centimetri în plus. Această lungime este suficientă, astfel încât cureaua să intre în prima gaică a pantalonilor și să nu arate inestetic.

Înainte de a cumpăra o curea din piele, verifică dacă se poate scurta

Dacă îți place foarte mult o curea din piele, dar consideri că este prea lungă, merită să verifici dacă modelul ales se poate scurta. Acest truc te ajută și pentru momentul în care vrei să oferi o curea unei persoane dragi, dar nu-i cunoști dimensiunile.

Din fericire, aproape toate curelele din piele naturală se pot scurta, cu ajutorul uneltelor simple. Astfel, poți opta pentru o curea de damă cu o mărime sau două mai mare, pentru a fi sigură că ai material suficient pentru scurtare.

Dacă materialul pantalonilor se încrețește, atunci mărimea curelei nu este cea corectă

Vrei să porți cureaua din piele cu o ținută casual pentru femei? Pentru alegerea curelei potrivite, verifică dacă materialul pantalonilor se încrețește atunci când o porți alături de jeanși, tricou și o pereche de teniși. Deși cureaua trebuie să asigure susținerea pantalonilor, materialul nu trebuie să se încrețească în momentul închiderii. Dacă acest lucru se întâmplă, cureaua nu a fost aleasă în mărimea potrivită.

Asortezi cureaua și pantofii?

Cureaua se asortează cu pantofii, deși poți alege să nu o faci. Totul ține de preferințele tale și de cum te simți confortabil într-o ținută, fie casual sau elegantă. În ultimele sezoane, au existat tendințe care propuneau asortarea curelei cu cea a genții și a pantofilor, pentru un look inspirat.

Pentru a nu da greș, poți alege o pereche de pantofi sport și o curea în aceeași nuanță, dacă vorbim despre alb și negru. Se potrivesc între ele și nuanțele de nude, însă dacă există curele și pantofi în culori tari, precum roșu, verde, galben sau albastru, acestea sunt de evitat împreună.

Asigură-te că modelul de curea se potrivește cu ținuta

În ultimul rând, trebuie să verifici dacă frumoasa curea pe care o porți se potrivește perfect cu outfitul. O curea elegantă, cu o cataramă metalică, nu este recomandată pentru ținutele sport sau casual. În același timp, curelele din material textil, în stil sport, nu arată bine cu o rochie de ocazie sau cu anumite tipuri de fuste.

Fiindcă nicio ținută nu este completă fără accesorii, curelele merită să facă parte din colecția ta. Alege mărimea potrivită și ține cont de siluetă, pentru a crea un echilibru perfect!

Abonează-te la newsletter-ul nostru și...Obține 40 lei reducere la prima achiziție!
Verificați în magazin
pantofi piele barbati, reduceri adidasi dama, nike air uptempo, rieker, adidasi femei, pantofi cu toc mic, adidasi jordan dama, sneakers, ghete sport barbati, adidasi dama negri, skechers dama, ghete fete, vans, ghete tommy hilfiger dama, ghete iarna barbati, rucsac, pantofi cu toc gros, adidasi puma dama, nike uptempo, ghete baieti, portofel dama, botine dama elegante, adidasi skechers dama, jordan, palladium, adidasi copii, geanta dama, ghete baschet, pantofi cu toc eleganti, timberland

Acest site utilizează cookie-uri pentru a oferi servicii de calitate. Utilizarea ulterioară a site-ului reprezintă acordul dvs. în legătură cu utilizarea acestora. mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close