De obicei, se crede că toamna este un anotimp dificil pentru pantofi. Nu este adevărat! Trebuie doar să folosești un agent de impermeabilizare bun, iar ploile și vremea rea ​​nu vor afecta botinele și cizmele tale preferate. Te îndoiești de acest lucru? Permite-ne să-ți explicăm cum funcționează impermeabilizarea încălțămintei.

Protejează-ți încălțămintea de umiditate și, cu siguranță, o vei putea purta mai mult de un singur sezon.

Impregnarea – cum funcționează?

Utilizarea unui agent de impregnare are o serie de avantaje. Tot ce trebuie să faci este să pulverizezi încălțămintea cu preparatul și va fi creată o barieră de protecție durabilă. Despre ce este vorba? Ne grăbim să-ți explicăm acum! Și anume: impregnantul nu pătrunde în structura părții superioare, ci dezvoltă o acoperire incoloră. Datorită acestui strat, picăturile nu se îmbibă în material, ci se opresc pe suprafața pantofilor. Aceasta se numește „lotus effect”.

10664

După aplicarea soluției de impregnare, picăturile de apă se vor opri pe suprafața pantofului.

Impregnantul rezistent la apă protejează împotriva umidității și a petelor. Murdăria uscată, cum ar fi praful, nu aderă la partea superioară a pantofului, în timp ce noroiul, de exemplu, nu este absorbit de fibre.

Proprietățile unei impermeabilizări pentru încălțăminte

Formula de impermeabilizare, se bazează pe apă. Prin urmare, agentul poate fi folosit pe toate materialele (cu excepția cazului în care eticheta are o altă adnotare!) – de la piele întoarsă, până la năbuc și piele naturală. În plus, impregnarea nu afectează aspectul și structura încălțămintei și este:

  • incoloră și inodoră
  • ecologică

10665

Agenții de impregnare sunt incolori.

Ceea ce este important este faptul că un impregnat selectat corespunzător protejează pantofii nu numai împotriva umidității – de ploaie sau zăpadă, ci și împotriva petelor de ulei sau grăsime. În plus, menține proprietățile materialelor respirabile (membranele de tipul TEX). Poți citi mai multe despre impermeabilizarea încălțămintei cu membrană Gore-Tex într-unul din articolele noastre.

Cum se utilizează produsele de impregnare?

Este simplu – trebuie doar să agiți recipientul și apoi să pulverizezi suprafața curată și uscată a pantofilor de la o distanță de 30 cm. Este important să aplici soluția cât mai uniform și cu exactitate, apoi să lași încălțămintea să se usuce. Repetă, dacă este necesar.

10666

Pulverizează pantofii de la o distanță de 30 cm.

Cu toate acestea, înainte de a lua măsuri, merită să faci un test. Aplică preparatul pe o mică parte din partea superioară a încălțămintei, verifică efectul produsului asupra culorii și structurii materialului.

Atenție!

Nu toți agenții de impermeabilizare sunt potriviți pentru materiale elastice și piele lăcuită. Așadar, nu uita să verifici cu atenție eticheta produsului!

Sperăm că știi deja cum funcționează impermeabilizarea și nu vei ezita să o utilizezi. Te invităm să citești să articolul nostru intitulat „Cum să pregătești pantofii pentru iarnă?”.

Autor

Agnieszka Bednarek

Sunt o admiratoare a frumosului, o entuziastă a combinațiilor neconvenționale și a bocancilor Dr.Martens. Sunt un mare fan al stilului lui Salvador Dali - "baza tuturor victoriilor este ... ținuta!" În fiecare zi explorez secretele cusutului și artizanatului. Definesc ceea ce este nedefinit.
Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.