Cum să usucă rapid pantofii? Ghid nu numai pentru toamnă și iarnă

2 min.

Cu siguranță îți sună cunoscut acest scenariu. Atunci când ai ieșit din casă, nu a existat niciun indiciu că dintr-o dată te va întâmpina o ploaie torențială, așadar nu ai optat pentru cizme de cauciuc, ci pentru pantofi pe care îi porți de obicei pe timp de vreme bună. Din păcate, ieșirea s-a încheiat cu umorul stricat și cu … încălțămintea udă. Cum să-ți usuci rapid pantofii și, ce trebuie să faci ca să nu-i deteriorezi?

Ai călcat într-o baltă sau poate ți-ai spălat pantofii și ești nerăbdător/-oare să-i porți din nou? În acest articol am pregătit câteva sfaturi esențiale pentru tine.

Uscarea pantofilor – cum să nu procedăm?

Vom începe invers, și anume cu activitățile care ar trebui evitate, atunci când dorim să ne uscăm pantofii. Nerăbdătorul pune adesea încălțămintea udă sub calorifer sau usucă aceasta cu un flux fierbinte de aer din uscător, în speranța unui efect rapid. Din păcate, acest lucru poate duce la deformarea încălțămintei, din cauza distribuției inegale a căldurii. Un alt efect secundar poate fi faptul că încălțămintea se dezlipește – mai ales în cazul încălțămintei sport, unde multe elemente sunt lipite.

Deci, cum se usucă pantofii într-un mod sigur?

Începeți procesul prin scoaterea șireturilor din pantofi (dacă este cazul). Datorită acestui fapt, puteți fi siguri că se vor usca pe întreaga suprafață. Pentru a menține forma încălțămintei, aceasta trebuie să fie umplută. Pe lângă faptul că vor nivela suprafața, ziarele vor absorbi și umezeala. Acest lucru este deosebit de important pentru încălțămintea din piele care se micșorează cu ușurință în timpul uscării.

10403

Sfatul expertului

Evitați să utilizați ziare colorate și lucioase. Acestea pot vopsi interiorul pantofilor.

Orezul sau hârtia igienică au proprietăți higroscopice la fel de bune. La fel ca ziarele, vor absorbi cu succes excesul de umiditate. În cazul orezului, este suficient să utilizați o lingură cu vârf. Cu toate acestea, nu uitați să schimbați umplutura în mod regulat la fiecare 2-3 ore.

Vă întrebați cum să vă uscați încălțămintea rapid după spălare sau udare? La fel ca și în cazul hainelor umede, o puteți agăța de o sfoară. Cu toate acestea, aceasta este o opțiune numai pentru încălțămintea cu o partea superioară înaltă și moale – de exemplu, tenișii din material. Tot ce trebuie să faceți este să atașați pantofii la limbă sau la partea superioară, folosind cârlige pentru rufe. Cu toate acestea, nu uitați să nu îndoiți pantofii – se vor deforma. Apropo, vă recomandăm să citiți acest articol pentru a afla cum se curăță tenișii albi.

Metode pentru pantofi umezi

Știți deja cum să vă uscați încălțămintea în interior, așadar mai rămâne întrebarea unde să faceți acest lucru. Evitați să vă expuneți încălțămintea la lumina directă a soarelui – este posibil să se deformeze și să obțină noi „decorațiuni” sub formă de decolorări urâte și galbene. O soluție mai bună ar fi să așezați pantofii într-o cameră uscată și caldă, dar departe de lumina soarelui care bate prin fereastră sau lângă un calorifer. Recomandăm temperatura camerei.

Cu toate acestea, conform principiului potrivit căruia cea mai bună apărare este un atac, merită să impregnați temeinic încălțămintea înainte de prima purtare. Drept urmare, îi veți oferi un strat impermeabil care reduce riscul de umezire. Pe epantofi.ro veți găsi preparate speciale care vă vor proteja eficient pantofii!

Îți recomandăm
logo signet
Abonează-te la newsletter-ul nostru și...Obține 40 lei reducere la prima achiziție!
Verificați în magazin
Botine de damă Caprice, Genți Karl Lagerfeld, Converse bărbați, Pantofi de damă Clarks, New Balance bărbați, Crocs damă, Genți Love Moschino, Botine de damă Tommy Hilfiger