Iubim tenișii albi, deoarece se asortează cu aproape orice ținută, sunt comozi și totodată feminini, dar din păcate, după câteva încălțări își pierd din culoarea originală albă, ca zăpada. Vă spunem noi cum să întrețineți converșii albi, pentru ca aceștia să arate ca recent ridicați de pe rafturile magazinelor!

Te-a surprins vremea ploioasă, care a făcut din culoarea pantofilor tăi o nuanță mai apropiată de gri sau de maro în loc de alb? Iată câteva sfaturi despre cum să întreții tenișii Converse de culoarea albă.

Spălarea pantofilor Converse albi? Numai pentru cei care vor să riște

Să începem cu răspunsul la o întrebare foarte frecventă: cum se spală converșii în mașină de spălat? Tenișii Converse sunt confecționați din material textil și din cauciuc, deci teoretic nu există nimic ce să împiedice spălarea lor într-o mașină automată de spălat. Cu toate acestea, aceasta nu este cea mai bună idee – în timpul spălării pantofii se pot rupe, deforma, talpa se poate desprinde, fără a menționa riscul de a deteriora tamburul mașinii de spălat. Așadar, dacă ești atentă și ai investit ultimele economii pe teniși albi (și o mașină de spălat), răspunsul la întrebarea “Cum se spală converșii” este – manual.

În cazul în care riscul de deteriorare a încălțămintei și a mașinii de spălat nu te îngrijorează prea tare, poți încerca să speli tenișii în mașina de spălat. Nu uita că acționezi pe propriul risc! Cum se spală converșii albi în mașina de spălat? Urmează sfaturile universale:

  • Îndepărtează șireturile din pantofi.
  • Pune fiecare pantof, separat, într-un sac pentru spălat lenjeria intimă.
  • Introdu pantofii în mașina de spălat, utilizează un detergent lichid sau praf, delicat, pentru spălare. Nu utiliza înălbitor! Concentrația ridicată de clor conținută în acesta poate produce pete galbene pe pantofi.
  • Spală la o temperatură maximă de 30 de grade (la una mai mare, talpa pantofului se poate dezlipi), la un program scurt, fără centrifugare.

Atenție!

Pentru a asigura tenișii cu o amortizare suplimentară în timpul spălării, pune un prosop moale alături de pantofi în mașina de spălat. Acesta va preveni șocurile prea intense care îți pot deforma încălțămintea.

Dacă nu în mașina de spălat, atunci cum?

Fără nicio urmă de îndoială, modul cel mai sigur de curățare a pantofilor albi Converse va fi spălarea manuală, folosind apă, săpun și o perie moale pentru pantofi. De asemenea, vei putea spăla șireturile cu ajutorul apei cu săpun, frecându-i unul de celălalt.

7053

Teniși Converse Ctas 70 Ox 149448C

Pentru efecte mai eficiente, utilizează șampoane speciale, loțiuni și spumă pentru întreținerea încălțămintei. Actualizează instantaneu aspectul converșiilor și sunt ușor de utilizat. De asemenea, curăță temeinic părțile din cauciuc ale încălțămintei . Pe epantofi.ro ai la dispoziție soluții speciale pentru pantofi albi – o modalitate sigură și rapidă de albire a tenișilor Converse.

Cum se curăță tenișii albi Converse cu metode casnice?

Pentru a curăța acești pantofi moderni, poți folosi și ingrediente pe care le ai deja acasă. Nu uita, totuși, să tratezi materialul superior diferit decât vârful de cauciuc și talpa încălțămintei. Cum întreții converșii albi folosind metode casnice? Pentru curățarea carâmbului, recomandăm bicarbonatul de sodiu. Se amestecă cu lichid de spălat vase, apă oxigenată sau oțet, în proporții egale. Amestecul obținut trebuie să aibă consistența unei paste destul de groase. Utilizează o periuță de dinți pentru a freca pasta în pantofii umeziți. Apoi, clătește cu atenție tenișii în apă rece, așează în interiorul lor ghemotoace de ziare și lasă-i să se usuce.

Atenție!

Nu vrei ca albul pantofilor tăi să devină galben? Nu îi usca niciodată la soare! În acest fel, vei evita decolorarea și petele inestetice.

Cum se curăță tenișii cu talpă murdară? Poți alege unul din următoarele metode:

  • Șervețele umede. Aceasta este o metodă pentru înnoirea rapidă a încălțămintei în mod regulat. Așadar, dacă porți o ținută cu tenișii Converse în rolul principal, pune-ți în geantă un pachet de șervețele umede.
  • Lapte demachiant. Spăla murdăria de pe cauciuc la fel de repede și eficient ca machiajul de pe față. Adaugă o cantitate mică de lapte demachiant pe o dischetă demachiantă și șterge zonele cu probleme.
  • Pastă de dinți. Acesta va avea grijă nu numai de zâmbetul tău alb – va fi, de asemenea, util pentru curățarea tălpilor. Pentru un efect mai bun, alege o pastă de dinți albă și freacă cu aceasta talpa încălțămintei.
  • Lapte de curățare. Pune câteva picături de detergent pe o cârpă umedă și șterge tălpile și vârfurile de teniși.

Dacă știi deja cum se întrețin tenișii Converse de culoare albă, atunci nu există niciun obstacol pentru a purta aceștia mai des – fără a te îngrijora de aspectul inestetic!

Atenție!

Întotdeauna verificăm sfaturile descrise pe încălțămintea proprie. Cu toate acestea, se poate întâmpla ca metodele descrise în conținut să nu funcționeze întotdeauna în mod eficient, ceea ce poate duce la deteriorarea încălțămintei. Nu uitați că, soluțiile și sfaturile menționate în articol se aplică pe propriul dvs. risc, iar textul de mai sus nu poate constitui baza pentru o eventuală reclamație.

Nu uitați!

Spălarea încălțămintei în mașina de spălat se face pe propriul risc și poate duce la pierderea garanției. Amintiți-vă de această regulă, înainte de a vă decide să spălați perechea preferată de pantofi.

Autor

Agnieszka Ślęzak

Deși se pare că tocurile înalte și sneakerșii nu merg mână în mână, aceste modele de pantofi sunt printre preferatele mele. În garderoba mea domină culoarea neagră și imprimeurile florale. În viața privată sunt un fan al umorului negru, al animalelor și al filmelor lui Quentin Tarantino.
Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.