Punem pariu că ai cel puțin o pereche de pantofi din piele în dulap. Îi porți aproape pe tot parcursul anului, prin urmare apare și întrebarea: cum se curăță încălțămintea din piele? Este ușor să cazi într-o capcană și să pierzi momentul potrivit – la urma urmei, atunci când utilizezi încălțămintea în fiecare zi, aceasta se murdărește inevitabil. Și într-un final, toți vor să aibă pantofi curați, ca în momentul achiziționării!
Vezi cu ce și cum poți curăța pantofii din piele, atât de culori închise, cât și deschise – atât în interior, cât și în exterior.
Curățarea încălțămintei din piele necesită regularitate, dar și cunoașterea anumitor reguli și metode. În cazul curățării pantofilor din piele, în culori clasice, metodele universale care presupun utilizarea produselor casnice, adesea pot face minuni:
În primă fază, curățați pantofii cu o perie. Apoi, umeziți o cârpă cu apă și săpun, stoarceți-o și ștergeți pantofii în zonele murdare. Cu o cârpă umedă, îndepărtați resturile amestecului cu săpun de pe suprafața încălțămintei și lăsați-o să se usuce.
Sfatul expertului
Pentru curățarea pantofilor din piele, recomandăm o cârpă din microfibră – fibrele sale delicate sunt ideale pentru suprafața pielii.
Dacă această metodă nu aduce rezultatele așteptate, încercați una dintre următoarele:
Murdăria de pe pantofi din piele, în special de pe cei din piele închisă la culoare, se poate elimina cu succes cu ajutorul interiorului unei coji de banane. Freacă ușor coaja de suprafața pătată, apoi îndepărtează resturile cu o cârpă umedă.
Dacă coaja de banană funcționează, de ce nu ar funcționa și curățarea cu ajutorul unui cartof crud? Taie cartoful în jumătate și freacă suprafețele pătate – cartoful absoarbe murdăria. Această metodă funcționează numai în cazul în care se elimină anterior murdăria puternică, cum ar fi noroiul de pe pantofi. În final, curăță bine pentru a elimina urmele lăsate de cartof.
De asemenea poți folosi un dizolvant pentru lac de unghii ( neapărat fără acetonă) și o dischetă demachiantă! Aplică dizolvant pe dischetă, curăță ușor suprafața pătată a pantofilor, apoi șterge cu o cârpă umedă și lasă încălțămintea să se usuce în mod natural.
Dacă vrei să te asiguri că îți întreții într-un mod corespunzător pantofii din piele, alege un produs special de curățare. În oferta nostră veți găsi spray-uri de curățare, spume, creme, loțiuni și chiar seturi întregi cu perii și cârpe.
Vă îngrijorează faptul că pantofii voștri se pot decolora în procesul de curățare? Vă spunem noi, cum și cu ce puteți curăța pielea de culoare deschisă, utilizând următoarele metode:
Pentru curățarea încălțămintei din piele deschisă la culoare , propunem de asemenea laptele rece. O cârpă înmuiată în lapte va șterge efectiv murdăria din pantofi.
Dacă vă interesează un efect de albire mai intens, adăugați o lingură de suc de lămâie în lapte și umeziți cârpa în soluția rezultată și apoi curățați zona pătată a încălțămintei.
Cu ajutorul dizolvantului de lac de unghii, puteți curăța cu ușurință marginile tălpilor de culori deschise ale pantofilor din piele.
Atenție!
Amintiți-vă, totuși, că pantofii curățați în acest fel, după uscare, necesită în mod necesar ungere.
După spălare, pantofii din piele de culoare deschisă pot fi șterși cu un lapte demachiant aplicat pe o dischetă de bumbac.
Reîmprospătarea interiorului pantofilor este la fel de importantă, precum curățarea acestora din exterior. Pantofii din piele absorb ușor apa și transpirația. Câteva reguli simple privind întreținerea încălțămintei din piele, pentru păstrarea prospețimii din interior și pentru a evita mirosurile neplăcute sau diferitele infecțiile ale piciorului:
Oferiți pantofilor șansa de aerisire. După descălțare, lăsați încălțămintea într-o zonă bine ventilată, dar nu într-un loc însorit.
Încercați să nu purtați aceeași pantofi din piele în fiecare zi. Numai în acest mod încălțămintea poate fi ventilată în mod corespunzător.
Proprietarii de pisici pot elimina mirosurile neplăcute din pantofi, folosind nisipul pentru pisici, care neutralizează perfect mirosurile! Umpleți șosetele cu nisip, legați-le cu noduri și așezați-le peste noapte în pantofi.
Dacă doriți să protejați interiorul pantofului de vopsirea șosetelor, pulverizați cu fixativ de păr și lăsați să se usuce.
Pentru a reîmprospăta încălțămintea în interior, puteți utiliza deodorante speciale pentru pantofi, pe care le puteți găsi în oferta magazinului online epantofi.ro.
Atenție!
Întotdeauna verificăm sfaturile descrise pe încălțămintea proprie. Cu toate acestea, se poate întâmpla ca metodele descrise în conținut să nu funcționeze întotdeauna în mod eficient, ceea ce poate duce la deteriorarea încălțămintei. Nu uitați că, soluțiile și sfaturile descrise în articol se aplică pe propriul dvs. risc, iar textul de mai sus nu poate constitui baza pentru o eventuală reclamație.