De ce merită să ai în garderoba personală pantofi de trekking Gore-Tex?

2 min.

Dacă tocmai îți începi aventura cu drumețiile montane, probabil te întrebi care sunt pantofii perfecți pentru trekking. Desigur, cei solizi, rezistenți la apă, care oferă un suport corespunzător piciorului, cu o talpă antiderapantă adaptată terenului pe care vei merge. În acest articol, îți vom prezenta una dintre cele mai cunoscute tehnologii utilizate în producția de încălțăminte de trekking – Gore-Tex.

Pantofii confecționați din acest material sunt recomandați de cei mai experimentați călători. Citește mai departe pentru a afla de ce.

Ce este Gore-Tex?

Este o tehnologie cu o membrană formată din teflon poros. Gore-tex este conceput pentru a împiedica încălțămintea sau alte articole vestimentare să se ude, făcându-le impermeabile. Adesea se întâmplă ca încălțămintea care este echipată cu o membrană – adică un strat suplimentar – să fie mai puțin respirabilă și provoacă o transpirație mai puternică a picioarelor. Nu și în cazul acestei tehnologii. Producătorul ne asigură că pantofii de trekking cu membrană Gore-Tex sunt, de asemenea respirabili și rezistenți la vânt.

Cum este posibil? Peste 1,4 miliarde de pori microscopici sunt plasați pe fiecare centimetru pătrat al acestei membrane. Sunt de 20 de mii de ori mai mici decât o picătură de apă, impiedicând astfel pătrunderea acesteia în interior. Și pentru că încălțămintea rămâne uscată, se menține un confort termic adecvat.

De ce sunt ghetele de drumeții Gore-Tex rezistente la vânt?

Și dacă tot vorbim despre asigurarea temperaturii corecte, atunci trebuie să menționăm și faptul că producătorii spun că pantofii de trekking Gore-Tex au proprietăți rezistente la vânt. Aceasta este exprimată în volumul de aer care trece printr-un metru pătrat de material într-o secundă și se administrează în litri. O țesătură cu o permeabilitate la aer de 5 litri pe metru pătrat pe secundă este considerată rezistentă la vânt. Datorită acestei proprietăți, materialul împiedică pătrunderea aerului rece în pantofi.

Știai că…?

Numele Gore-Tex vine de la numele fondatorilor WL Gore and Associates, fondată în 1958.

Respirabilitatea pantofilor de drumeție Gore-Tex

Ce înseamnă încălțămintea cu membrană „respirabilă”? Conceptul de respirabilitate este capacitatea unui material dat de a scurge transpirația acumulată în interiorul încălțămintei sub formă de vapori de apă. Deci, nu este același lucru cu pătrunderea aerului prin țesătură. Este una din cele mai importante caracteristici pe care le deține tehnologia Gore-Tex. Pantofii de trekking echipați cu aceasta garantează confortul utilizatorului, ai cărui picioare, chiar și în timpul efortului crescut, rămân uscate.

Cum funcționează? Încălțămintea outdoor Gore-Tex este echipată cu o “șosetă” internă ai cărei pori sunt de 700 de ori mai mari decât o particulă de vapori de apă. Datorită acestui fapt, aceasta se poate evapora, iar tu – îți poți desfășura cu plăcere activitățile favorite de munte.

Când se poartă ghetele de trekking Gore-Tex?

Printre această tehnologie se pot distinge trei tipuri, potrivite pentru anotimpuri și condiții diferite:

Dacă toate acestea fiind spuse, tu cauți un model de pantofii de vară, nu îți recomandăm modelele Gore-Tex. S-ar putea să-ți fie prea cald în aceștia, iar atunci când nu plouă, nu va fi nevoie de o membrană suplimentară. În această perioadă a anului îți recomandăm pantofii din piele. Poți citi mai multe despre pantofii potriviți pentru drumeții în acest articol.

Știi deja care sunt caracteristicile pantofilor de trekking Gore-Tex. Pe epantofi găsești o gamă largă de pantofi pentru drumeții pentru ea și pentru el! Nu uita, dacă modelul ales nu corespunde așteptărilor tale, ai dreptul la un retur gratuit în decurs de 30 de zile.

Îți recomandăm
logo signet
Abonează-te la newsletter-ul nostru și...Obține 40 lei reducere la prima achiziție!
Verificați în magazin
Botine de damă Tommy Hilfiger, Botine de damă Sergio Bardi, Pantofi Lasocki pentru bărbați, Genți Karl Lagerfeld, Genți Love Moschino, New Balance bărbați, Genți Tommy Hilfiger, Converse de damă