Sunt frumoși, feminini și subliniază perfect picioarele. Pantofii cu toc înalt au multe avantaje, dar și un dezavantaj sigur – pot fi foarte incomozi. Există totuși ocazii, care solicită purtatul pantofilor cu toc înalt. Dacă te sperie gândul de a purta un astfel de model de încălțăminte, liniștește-te – există pantofi cu toc comozi!

În acest articol, vei afla la ce merită să acorzi atenție atunci când achiziționezi o nouă pereche de pantofi cu toc.

Pantofii cu toc comozi sunt cei din piele

Pantofii din piele, cu toc subțire, sunt apreciați pentru rezistență și pentru aspectul impecabil. Pielea naturală este elastică și se adaptează ușor la forma piciorului. Materialele artificiale nu au o astfel de caracteristică, fiind adesea incomode. Acordă atenție și materialului branțului din încălțăminte. Acestea trebuie să fie moi, să absoarbă umiditatea și să ofere piciorului un sprijin mai bun, astfel încât să nu obosească prea repede.

Secretul este înălțimea și tipul tocului

Regula este simplă – cu cât este mai mare tocul, cu atât pantofii sunt mai incomozi și instabili. Lungimea optimă a tocului trebuie să fie între 5 și 8 cm. Contează și zona unde tocul este situat. Alege modele în care tocul nu este plasat la capătul pantofului, ci în mijlocul călcâiului – pantofii vor fi mai stabili. Dacă îți dorești să achiziționezi pantofi cu toc subțire, asigură-te că unghiul tocurilor este puțin mai mic de 90 de grade – ceea ce va garanta o stabilitate mai mare.

Te pregătești să achiziționezi prima pereche de pantofi cu toc? Îți recomandăm pantofii cu toc gros. Vor fi foarte comozi, deoarece tocul lat va permite o distribuție uniformă a greutății corporale pe picior.

Sfatul stilistului

Pantofii cu toc gros sunt ideali pentru doamnele cu gambele și coapsele puțin mai late – tocul gros va echilibra proporțiile siluetei și va subția optic picioarele.

8067

Pantofii comozi, în care vei putea dansa până în zori, sunt pantofii cu platformă. Datorită acestui element, diferența de înălțime dintre spate și partea din față a piciorului scade treptat, făcând pasul mai stabil – chiar dacă încălțămintea este mai înaltă, decât tocurile tradiționale. Prin urmare, este o soluție bună pentru doamnele, care caută tocuri înalte, confortabile și doresc să câștige câțiva centimetri în înălțime. Poți citi mai multe despre pantofii cu platformă într-un alt articol.

Cum se aleg pantofii comozi?

Pantofii cu vârf ascuțit reprezintă o modă atemporală, dar multe femei se plâng de durerea de picioare provocată de aceștia. Adevărul este că, acest model de încălțăminte provoacă disconfort doar doamnelor cu picioare înguste. În pantofii cu vârf rotund degetele au a libertate mai mare de mișcare, fiind totodată și propunerea noastră pentru încălțăminte pentru locul de muncă – mai ales în cazul în care se solicită un dress code elegant.

Dar cum procedezi în cazul în care te strâng puțin pantofii? Vezi sfaturile noastre în legătură cu lărgirea pantofilor. Dacă pantofii tăi au o talpă tare, alege branțurile cu gel sau pernițele cu gel, care vor reduce presiunea.

Autor

Agnieszka Ślęzak

Deși se pare că tocurile înalte și sneakerșii nu merg mână în mână, aceste modele de pantofi sunt printre preferatele mele. În garderoba mea domină culoarea neagră și imprimeurile florale. În viața privată sunt un fan al umorului negru, al animalelor și al filmelor lui Quentin Tarantino.
Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.