READY FOR FESTIVAL SEASON VEZI MAI MULT


Pantofi de alergare pentru femei. Ai încredere în expert!

pantofi de alergare pentru femei

Îți îmbunătățește starea de spirit, arde grăsimile eficient și are un efect bun asupra creierului și inimii – alergarea este un sport care poate fi practicat indiferent de vreme și de vârstă (dar întotdeauna cu precauția necesară!). Dacă te întrebi ce pantofi de alergare pentru femei te vor ajuta să te inițiezi în acest sport, te afli la locul potrivit. Expertul nostru este Joanna Śleboda, o entuziastă a activităților în aer liber.

Ce pantofi, îmbrăcăminte și accesorii de alergare pentru femei îți vor face antrenamentul confortabil și sigur? Cei care îți vor deveni ca o a doua piele! Citește o serie de sfaturi de la minunata lazy.fighter!

festival

După cum spune Joanna, pantofii de alergare sunt esențiali și primul lucru cu care ar trebui să începem atunci când ne alcătuim ținuta de jogging. De ce? Lazy.fighter notează că: atunci când alergăm, facem o medie de 150 până la 170 de pași pe minut. Acest lucru înseamnă că lovim solul exact de același număr de ori, iar picioarele noastre trebuie să absoarbă în primul rând forța acestor impacturi.

Încă de la începutul aventurii noastre de alergare, ar trebui să ne echipăm cu pantofi sport profesioniști, concepuți pentru această activitate (uitând de sneakerșii sau pantofii sport obișnuiți). Ce oferă pantofii de alergare pentru femei? Joasia explică: în primul rând, aceștia oferă confort în timpul activității și permit piciorului să se deplaseze în mod natural în timpul fiecărei faze de mișcare. În plus, construcția lor are un efect pozitiv asupra dinamicii alergării. Amortizarea este, de asemenea, esențială, astfel încât să fii mai puțin afectat de antrenamentul tău. Ce altceva merită să știm? Pantofii de alergare pentru femei și bărbați sunt confecționați din materiale respirabile care elimină căldura și umezeala, ceea ce este apreciat mai ales în zilele caniculare.

După cum sugerează Joanna Śleboda: Înainte de a te decide să cumperi pantofi de alergare pentru femei, este bine să îți amintești câteva lucruri. Unul – incredibil de crucial – este alegerea mărimii. Atunci când alergăm, picioarele noastre „cresc”. Ce înseamnă de fapt acest lucru? În timpul acestui tip de activitate, facem un număr mare de pași într-o perioadă scurtă de timp și lovim solul cu mai multă forță decât atunci când mergem, de exemplu. Acest lucru face ca piciorul să „lucreze” diferit în pantof și pur și simplu are nevoie de mai mult spațiu. Din acest motiv, este recomandabil să cumperi pantofi de alergare cu cel puțin o mărime mai mare! Acest lucru va preveni răniile neplăcute și dureroase sau chiar pierderea unghiilor sau alte leziuni neplăcute.

pantofi de alergare New Balance

Merită să ții cont de acest lucru atunci când măsori încălțămintea acasă sau în magazin. Expertul nostru recomandă să-ți măsori lungimea piciorului (purtând o șosetă sport) cu o bucată de hârtie și un creion și să adaugi spațiul necesar menționat mai sus. Și cum câștigi încredere în pantoful pe care îl ai pe picior? – Poți să îți muți piciorul cât mai în față în pantof și să încerci să îți strecori degetul arătător între călcâi și contra călcâi a pantofului. Degetul ar trebui să intre fără rezistență, caz în care ai aproximativ 1 cm de spațiu suplimentar, care este minimul necesar (ai putea fi chiar tentat să alegi 1,5 cm).

Pentru mai multe detalii, citește articolul >>> Cum alegem mărimea pantofilor de alergare?

Al doilea considerent este scopul pantofului. Există multe modele diferite pe piață, astfel încât uneori este greu să luați o decizie rapidă. După cum explică lazy.fighter – diviziunea de bază începe prin a distinge între pantofii pentru alergare pe suprafețe pavate (pantofi de asfalt) și pantofii pentru alergare în afara drumului (pantofi off-road, cunoscuți și ca pantofi de trail). Există, de asemenea, un grup din ce în ce mai mare de pantofi concepuți atât pentru asfalt, cât și pentru terenuri blânde, cum ar fi potecile din parcuri sau potecile forestiere compactate.

pantofi de alergare pe teren
[Joanna Śleboda]

Pantofii pentru alergare pe asfalt au o bandă de rulare netedă și sunt de construcție destul de ușoară. Se axează pe confortul și respirabilitatea părții superioare. Pantofii off-road, pe de altă parte, au o bandă de rulare pronunțată și, în acest sens, pot varia de la o bandă de rulare blândă, concepută pentru alergare în condiții uscate și pe terenuri puțin solicitante, până la o bandă de rulare extrem de agresivă: concepută pentru antrenament pe trasee mai solicitante.

Nu știi ce pantofi de alergare pentru femei sunt potriviți pentru piciorul tău? Cei care nu vor interfera cu funcționarea sa naturală! Ce înseamnă acest lucru? – Producătorii de pantofi de alergare își împart de obicei pantofii în pantofi pentru bărbați și pantofi pentru femei. În plus, majoritatea pantofilor sunt proiectați pentru tipul de picior corespunzător: neutru, pronator sau supinator. Acești termeni denotă modul în care ne deplasăm piciorul atunci când alergăm. Este indicat să ne cunoaștem tipul de picior și să știm dacă avem nevoie de suport suplimentar pentru picioare.

Cum poți verifica acest lucru într-un mod simplu? În primul rând, poți să pui mâna pe pantofii tăi vechi, uzați și să verifici care sunt zonele cele mai uzate. Dacă este marginea interioară a tălpii – ai un picior cu pronație, dacă este marginea exterioară – cu supinație. Un picior neutru va uza de partea exterioară a călcâiului și de partea centrală a pantofului.

După cum bine subliniază Joanna Śleboda: un alergător începător poate fi copleșit de numărul de modele disponibile și de diferența mare de preț. La început, este recomandabil să optăm pentru pantofi tipici de antrenament cu amortizare bună, de care vom avea nevoie în special în timpul primelor alergări. Recomand achiziționarea unor pantofi care să funcționeze bine pe asfalt, dar și pe terenuri ușoare, cum ar fi potecile din parcuri și drumurile forestiere.

Pentru mine, am ales modelul Hoka Challenger 7, care are o bandă de rulare blândă și o amortizare excelentă. Acest lucru îmi permite să alerg pe porțiuni de asfalt, precum și să mă bucur fără probleme de un antrenament într-un parc din apropiere.

Pantofii de alergare pentru femei de la Hoka, Nike, New Balance sau adidas pot fi găsiți în gama de la epantofi.ro:

Da, deși acest lucru poate fi o surpriză pentru unii. Lazy.fighter explică: pantofii de alergare nu durează la nesfârșit. Se stabilește că pantofii ar trebui înlocuiți după ce se aleargă 500-800 km în ei, în funcție de model și de greutatea alergătorului. Acest lucru nu înseamnă că pantofii se destramă după această distanță. Cu toate acestea, își pierd proprietățile, se uzează și nu ne oferă suportul de care avem nevoie. Este indicat să înregistrezi „kilometrajul” pantofilor tăi. Mulți dintre noi ne înregistrăm antrenamentele într-un fel sau altul, fie cu un ceas, fie cu o aplicație. În unele dintre aplicațiile sportive cunoscute, îți poți adăuga pantofii la fila „echipament” și îi poți atribui activităților individuale după antrenament. Kilometrii din aceste activități se adună și astfel știm cât „kilometraj” au acumulat pantofii noștri.

Nu uita că, pentru a te bucura cât mai mult timp de pantofii tăi de alergare, trebuie să îi folosești doar pentru alergare. Să nu îi porți pentru alte activități! Atunci când simți că nu își mai îndeplinesc funcția, îi poți purta pentru plimbare în loc de antrenament. Fără îndoială, pantofii de alergare uzați sunt unii dintre cei mai buni pantofi pentru plimbare sau pentru proverbiala muncă în grădină.

pantofi de alergare Hoka
[Joanna Śleboda]

Deși pantofii sunt partea cheie și esențială a ținutei oricărui alergător, hainele pe care le alegem nu sunt neglijabile. Care sunt hainele de alergare pentru femei pentru care merită să optezi? Joasia ne reamintește că nu doar îmbrăcămintea exterioară este importantă: pentru doamne, sutienul joacă un rol extrem de important. Pentru a evita discomfortul sânilor noștri, ar trebui să alegem sutiene cu susținere puternică și în mărimea potrivită. Sutienele Shock Absorber și sutienele sport de la Triumph sunt opțiuni excelente.

sutien pentru alergare
Sutienul de alergare este o parte esențială a ținutei unui alergător.

Înainte de a începe să alcătuim ținuta noastră de jogging, merită să aruncăm o privire la termometru. Ce ne sfătuiește experta noastră și pasionata de activități în aer liber? – De obicei, alergătorii începători tind să se îmbrace prea călduros. Se presupune că un alergător ar trebui să adauge 10 grade la temperatura care domnește în prezent afară și să aleagă o ținută la această temperatură. De ce? În timpul alergării, corpul nostru se încălzește și, după doar câteva sute de metri, ar trebui să simțim că ne încălzim, dar nu ne supraîncălzim. Cu cât efortul care ne așteaptă este mai greu, cu atât ținuta noastră ar trebui să fie mai ușoară. După un timp, vei ști intuitiv cum să te îmbraci pentru alergare în funcție de vreme.

pantofi de alergare pentru femei
[Joanna Śleboda]

Menționez că la începutul aventurii noastre de alergare vom transpira destul de mult din cauza ritmului cardiac ridicat. Cu timpul, prin antrenamente regulate, forma noastră se va îmbunătăți și vom putea alerga la o „frecvență cardiacă mai scăzută”, iar corpul nostru se va încălzi, prin urmare, mai puțin. Pentru alergarea de primăvară, vom opta din ce în ce mai mult doar pentru haine ușoare de vară, deoarece temperaturile sunt deja suficient de ridicate încât să ne fie cald încă din pragul ușii casei noastre.

Atunci când alegem hainele de alergare, ar trebui să pornim de la materialele din care sunt fabricate. Țesăturile tehnice, ușoare și respirabile sunt cele mai bune. Confortul devine prioritatea noastră. Emanăm o cantitate mare de căldură prin partea superioară a corpului, motiv pentru care alegerea tricoului potrivit este atât de importantă. Vei observa singură că, schimbând un tricou din bumbac cu un tricou pentru alergare, te vei simți mai confortabil din punct de vedere termic, iar materialul se va usca mult mai repede și nu se va „lipi” de corpul tău”, explică lazy.fighter.

Știi deja cum să alegi un tricou de alergare pentru femei? Este timpul să treci la partea inferioară a garderobei tale: – Pantalonii în care intenționezi să alergi trebuie să fie, de asemenea, confortabili. Mai presus de toate, aceștia nu trebuie să alunece în jos în timpul alergării. Există pe piață pantaloni care se leagă în talie, precum și cei cu talie lată și înaltă. Majoritatea alergătorilor, bărbați și femei, optează pentru leggings mulați, care oferă o mare libertate de mișcare și acționează ca o a doua piele. Din ce în ce mai multe modele au buzunare cu fermoar pe talie și pe coapse, ceea ce reprezintă fără îndoială un mare avantaj și îți permite să iei cu tine obiecte esențiale sau să îți ascunzi telefonul într-unul dintre buzunare.

Cu cât este mai cald, cu atât vom purta pantalonii mai scurți. Modelele de leggings sunt disponibile în mai multe lungimi: ⅞ (deasupra gleznei), ¾ (sub genunchi), deasupra genunchiului și, în final, pantaloni scurți. Lungimea pe care o alegem depinde în cele din urmă de preferințele noastre și de croiala în care ne simțim cel mai confortabil.

Un element adesea subestimat al garderobei unui alergător este reprezentat de șosete. După cum explică Joanna: modelele specializate sunt cusute în așa fel încât să ofere confort maxim piciorului, să prevină iritațiile în zonele sensibile, să absoarbă șocurile și chiar să îmbunătățească circulația sângelui prin utilizarea compresiei. În plus, acestea sunt fabricate din materiale cu uscare rapidă. Atât de multe caracteristici uimitoare poate avea o pereche de șosete!

Alergatul toamna și iarna nu sună foarte atrăgător. Totul este gri în afara ferestrei, zilele se scurtează și vântul rece se strecoară pe sub haine. Merită atunci să renunți la antrenament? Bineînțeles că nu. După cum spune proverbul: nu există vreme rea, ci doar îmbrăcăminte nepotrivită. Și ce ne sfătuiește expertul nostru? – Iarna este perioada perfectă pentru a alerga! De ce? Frigul poate deveni aliatul nostru. Atunci când alergăm pe vreme rece, suntem mult mai confortabili din punct de vedere termic decât vara, când se face repede cald și ne este greu să ne tragem sufletul.

Atunci când alegem o ținută, folosim în continuare metoda +10 grade față de temperatura actuală. Acest lucru înseamnă că încă nu trebuie să punem multe straturi pentru a ne simți confortabil. Nu uita că și iarna ne putem supraîncălzi. În majoritatea zilelor, colanții noștri preferați și o bluză de alergare vor fi suficiente. Merită să ne gândim la mănuși și la o căciulă sau o bentiță care să ne acopere urechile și fruntea. Pentru gât recomand un fular circular, cu care îți poți acoperi gura pentru a ține la distanță aerul rece, mai ales în primele etape ale alergării.

alergare pe timp de iarnă
Ce încălțăminte, îmbrăcăminte și accesorii de alergare să alegi? Vizitează magazinele epantofi.ro și MODIVO.

Atunci când temperaturile scad foarte mult sau când toleranța noastră la frig este mai scăzută, avem leggings termoizolați pentru a ne asigura că nu simțim înțepătura rece a gerului pe piele. De asemenea, sub tricoul de alergare putem purta lenjerie tehnică cu mâneci lungi, care ne va înveli și va îndepărta umezeala, îmbunătățind și mai mult confortul termic.

Îmbrăcămintea mea preferată pentru alergare pe vreme rece este cu siguranță geaca de protecție împotriva vântului. Această bucată de țesătură discretă poate face minuni, chiar dacă pare atât de delicată și subțire. Va împiedica aerul rece să pătrundă în straturile inferioare de îmbrăcăminte și, de asemenea, te va proteja de ploaia ușoară. În plus, atunci când este îndepărtată, poate fi rulată la o dimensiune mică și băgată într-un buzunar al tricoului sau într-o curea de alergare. Atunci când îți completezi ținuta de alergare de iarnă, merită să te gândești și la șosete mai groase și pantofi de alergare pentru femei cu membrană (de exemplu, Gore Tex ™) pentru a proteja împotriva umezelii.

Bentițe și căciuli de alergare pentru femei

Unul dintre cele mai importante accesorii pentru alergare sunt, fără îndoială, accesoriile pentru cap. Ce recomandă Joanna Śleboda în această privință? – Eu însămi folosesc de obicei bentițe pentru a-mi proteja urechile iarna și pentru a-mi absorbi transpirația de pe frunte în timpul verii toride. Bentițele concepute pentru alergare sunt fabricate din materiale speciale care ne vor menține confortul pe tot parcursul antrenamentului și chiar dacă bentița se udă toată, nu o vom simți prea rău. O altă opțiune sunt șepcile de baseball, care sunt foarte populare printre alergătorii care se antrenează în aer liber. O soluție interesantă sunt bentițele combinate cu o vizieră. În zilele caniculare, acestea oferă o ventilație mai bună pentru cap și, de asemenea, creează umbră pe fața alergătorului.

șepci de alergare

Centurile de alergare – la ce sunt folosite?

Când facem un antrenament, de obicei vrem să luăm telefonul cu noi. Pentru a înregistra alergarea, pentru a asculta muzică sau pur și simplu pentru siguranță. Modul meu preferat de a-mi transporta telefonul este, fără îndoială, în centura de alergare. O curea bine ajustată devine cel mai mare prieten al alergătorului. Nu trebuie să alergăm cu telefonul în mână sau să îl îndesăm în buzunarul pantalonilor. Spre deosebire de borsetele populare, o centură de alergare este practic imposibil de simțit în timpul alergării. Multe centuri sunt suficient de încăpătoare pentru a ține, pe lângă smartphone, cheile de la casă, o gustare, o sticlă de băutură răcoritoare sau chiar o geacă subțire de care nu ai nevoie în acel moment.

Softflask – ce fel de sticlă este și pe care s-o alegi?

Și dacă tot vorbim despre centuri și despre ce poți îndesa în ele, nu-mi pot imagina (mai ales primăvara și vara) să ies la un antrenament fără o băutură. Și aici intră în scenă o sticlă moale numită softflip. Aceasta este fabricată din plastic moale, astfel încât să se micșoreze pe măsură ce lichidul se termină. Acest tip de bidon are un orificiu de scurgere, ceea ce înseamnă că băutura curge din ea doar atunci când apeși ușor pe supapă cu dinții pentru a bea. Nu se va scurge nimic! Softflask-urile sunt disponibile în mai multe capacități și fiecare alergător va găsi dimensiunea potrivită.

bidon pentru alergare
[Joanna Śleboda] Bidon Soft Flask Salomon

După cum poți vedea: pantofii de alergare, îmbrăcămintea și accesoriile nu trebuie să fie alese la întâmplare și trebuie să acorzi atenție multor factori înainte de a le cumpăra. La epantofi.ro ai o selecție largă de pantofi de alergare pentru femei, iar la MODIVO vei găsi îmbrăcăminte și accesorii de jogging pentru femei.

După cum concluzionează expertul nostru Joanna Sleboda: un lucru este sigur: alergatul nu este ușor. Mai ales la început. Poate fi frustrant și capricios. Dar odată ce ne place, odată ce ne intră în sânge… devine dependență. Va fi o modalitate excelentă de a-ți petrece timpul liber, de a avea grijă de tine. Poți fi convins să alergi și chiar să treci de la o mare reticență la o mare pasiune. Dacă cineva mi-ar fi spus acum doi ani că voi alerga patru semimaratoane (inclusiv două montane) într-un an, nu aș fi crezut! Nu sunt un alergător rapid, dar oare asta îmi ia dreptul de a mă bucura de alergare și de a-mi stabili obiective din ce în ce mai înalte? Dacă o facem cu cap, fără să punem prea multă presiune pe noi, chiar putem realiza multe.

Joanna Śleboda: pasionată de ciclism din 2018. Fac în principal așa-numitul ciclism romantic – scopul meu este să descopăr locuri noi, să le fotografiez și să adun amintiri. Nu evit să iau parte la competiții sportive și sunt foarte mândră de participarea mea la Ultra Race Roztocze, unde am pedalat 350 km și am ajuns la linia de sosire ca a patra femeie. Am poftă să particip la alte curse ultra pe o distanță de 500 km. În noiembrie 2022 am făcut o nouă încercare de a mă împrieteni cu alergarea, de data aceasta cu succes! Pot considera că cea mai mare realizare a mea în alergare de până acum a fost participarea la Semimaratonul de iarnă Table Mountain și că în munți mi-am lăsat inima. Încă am capul plin de idei când vine vorba de dezvoltarea mea sportivă. În viața privată, încerc să împac viața de familie, munca profesională, pasiunea sportivă și alergarea profilul meu pe Instagram ca @lazy.fighter

Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.
Abonează-te la newsletter-ul nostru și...Obține 40 lei reducere la prima achiziție!
Verificați în magazin
jordan, pantofi albi, puma, pantofi cu toc mic, nike air uptempo, adidasi fila dama, palladium, ghete baschet, papuci de casa copii, adidasi skechers dama, nike air force 1 femei, rieker, ghete tommy hilfiger dama, skechers, ghete fete, bocanci, sneakers, ghete barbati iarna, reduceri incaltaminte dama, botine dama cu toc, pantofi piele barbati, botine dama elegante, sneakers nike, geanta dama, adidasi dama, adidasi tommy hilfiger barbati, timberland, nike uptempo, adidasi puma dama, adidasi jordan dama

Acest site utilizează cookie-uri pentru a oferi servicii de calitate. Utilizarea ulterioară a site-ului reprezintă acordul dvs. în legătură cu utilizarea acestora. mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close