Pantofii cu barete – T-bar și Mary Jane – cui i se potrivesc?

2 min.

Deși poate numele lor nu vă spune prea multe, suntem siguri că ați văzut de mai multe ori aceste modele și poate chiar aveți o astfel de pereche în garderoba proprie. Vorbim despre pantofii cu dungi caracteristice – Mary Jane și T-bar. Prin designul lor, aceste modelele aduc aminte de stilul retro și reprezintă variante interesante a tocurile clasice. Vă vom spune noi cum și cu ce să purtați acestea.

Poți purta pantofii T-bar și Mary Jane atât în ținute de zi cu zi, cât și la ocazii speciale.

Mary Jane – pantofii potriviți nu numai pentru fetițe

Istoria pantofilor sub misteriosul nume Mary Jane datează din anii ’20. În forma sa originală, era o încălțăminte cu vârf rotund și toc gros. De-a lungul timpului, forma pantofilor a suferit o schimbare semnificativă, dar elementul lor caracteristic a rămas neschimbat – bareta din jurul piciorului, situată la înălțimea bontului sau mai aproape de gleznă. Inițial, a fost un model rezervat tinerelor și asociat cu mediile conservatoare de elită. Până și în ziua de azi este considerat un model formal de încălțăminte, ideal pentru fete, pentru diverse evenimente speciale.

Încălțămintea Mary Jane poate fi purtată nu numai de fete, așa cum a dovedit-o chiar Carrie Bradshaw. Personajul principal al serialului „Sex and the City” adora pur și simplu aceste modele de încălțăminte de la designerul Manolo Blahnik.

Știai că…?

Pantofii Mary Jane își datorează numele eroinei benzilor desenate „Buster Brown” publicate în ziarul „New York Herald”. Fata purta papuci cu o baretă orizontală.

Pantofii cu barete în jurul gleznelor vor oferi un caracter unic stilizațiilor de zi cu zi.

Pantofii de tipul T-bar – încălțămintea inspirată din lumea dansului

Pantofii cu o curea T-bar au apărut în lumea modei în același timp cu modelele Mary Jane. Ambele modele au fost purtate în anii 1920 și 1930 de către dansatoare, lucru datorat celor două barete – sub gleznă și de-a lungul piciorului, formând litera T – care sprijinea perfect piciorul. În anii ’50, modelele Mary Jane au devenit extrem de populare în rândul copiilor, fiind purtate atât de fete, cât și de băieți.

De-a lungul anilor, dungile caracteristice (mai subțiri decât în ​​ediția „pentru copii”) au apărut și în multe modele de încălțăminte pentru femei. Cele destinate dansatoarelor aveau un toc mai mic – acum fiind disponibile chiar și cu tocuri foarte înalte.

9764

Pantofii roșii T-bar garantează o notă retro ținutei din imaginea de alături.

Cui i se potrivesc pantofii cu barete?

Te întrebi dacă pantofii Mary Jane sunt pentru tine? Totul depinde de înălțimea la care este așezată bareta. Cu cât este mai aproape de gleznă, cu atât poate scurta mai mult optic picioarele și le poate lărgi ușor. Modelele în care bareta este situată chiar sub gleznă sau la înălțimea acesteia vor fi alegerea potrivită pentru picioarele lungi (pe care o tăietură subțire nu le afectează) și foarte subțiri (oferind proporții echilibrate). Poți citi mai multe despre pantofii cu barete în jurul gleznelor în acest articol.

Dacă, cureaua este la înălțimea bontului, nu va fi la fel de „dăunătoare” pentru proporțiile siluetei și nu va scurta optic picioarele. În concluzie, orice femeie poate purta aceste modele! Pantofii cu barete sunt deosebit de practici în cazul doamnelor cu picioarele înguste – bareta va fixa încălțămintea de picior.

9765

Tocurile negre Mary Jane sunt o alegere clasică.

Dar cum rămâne cu modelele T-bar? La fel ca și pantofii Mary Jane, sunt modele create pentru suportul optim al picioarelor înguste. Sunt perfecte pentru doamnele subțiri, cu picioare lungi, dar datorită benzilor de-a lungul picioarelor, care vor alungi optic părțile inferioare ale siluetei, pot fi purtate și de doamnele cu forme ușor rotunde. Cu toate acestea, nu recomandăm pantofii T-barpentru femeile cu picioare scurte și groase – un astfel de model poate încărca optic și poate diminua silueta.

Vrei să achiziționezi și tu un model de pantofi cu barete? Perfect! Pe epantofi.ro găsești o gamă largă de modele Mary Jane, T-bar și nu numai. Cu toate acestea, dacă nu ești mulțumită de perechea recent achiziționată, ai la dispoziție 30 de zile pentru a face un retur gratuit, fără consecințe.

Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.
Îți recomandăm și
Abonează-te la newsletter-ul nostru și...Obține 40 lei reducere la prima achiziție!