Pantofii cu vârful ascuțit – cui i se potrivesc?

2 min.

Sunt la modă pantofii cu vârf ascuțit? Sigur că da! Totuși, nu vorbim despre pantofii cu vârf ascuțit și lung, vedetele aniilor 90, ci despre versiunea lor mai contemporană – cu vârfurile mai scurte și mai delicate. În prezent, am putea spune că sunt aproape un articol obligatoriu în garderoba fiecărei femei! Cui i se potrivesc modelele de stiletto?

O astfel de încălțăminte se potrivește cu fiecare ocazie, arată extrem de feminin și subțiază piciorul.

Pantofii stiletto – cui i se potrivesc?

La începutul articolului trebuie să menționăm un mit asociat cu acest tip de încălțăminte. Nu este adevărat faptul că pantofii cu vârful ascuțit alungesc optic piciorul. Da, dacă vârful este extrem de lung (ca cel purtat cu aproape trei decenii în urmă), acesta va face ca mărimea picioarelor să fie de 40 +. Cu toate acestea, pantofii în prezent la modă, cu un vârf ascuțit și cu toc pătrat sau chiar cu talpă plată, unde vârful este mult mai scurt și mai puțin „agresiv”, se vor potrivi și proprietarele de picioare mari.

Dacă porți o mărime mică de încălțăminte, nu trebuie să-ți faci griji că pantofii cu vârf vor perturba proporțiile siluetei tale. Ba mai mult, dacă îți este teamă că încălțămintea chiar și un vârf mic și ascuțit îți va mări optic piciorul, optează pentru modele ușor rotunjite – de exemplu, cele în formă de migdale.

Salvare pentru doamnele cu picioare scurte

Ești proprietara unor picioare scurte? Nu îți face griji – există o modalitate de a le alungi optic. Tot ce trebuie să faci este să alegi o pereche de stiletto. Acest model va subția și va alungi perfect părțile inferioare ale corpului. Poți consolida efectul prin alegerea pantofilor bej, care „se asortează” cu tonul pielii, dând impresia picioarelor mai lungi. Dacă vrei să porți modele în nuanțe mai închise, optează pentru ciorapi sau pantaloni de aceeași culoare.

Poți citi mai multe despre pantofii potriviți pentru picioare scurte într-un alt articol de pe blog.

Pantofii cu vârful ascuțit – pentru cine?

Doamnele scunde pot purta astfel de modele de încălțăminte? Da – cu condiția ca spițul să nu fie prea lung, deoarece, piciorul va părea și mai mare și poate denatura proporțiile siluetei, ceea ce în cazul femeilor scunde poate arăta comic. Modele recent la modă cu un vârf mai delicat sunt chiar recomandate – au proprietăți de subțiere și de alungire, ceea ce vă îți va oferi optic câțiva centimetri de înălțime.

Sfatul stilistului

Înlocuitorii perfecți (și mai convenabili) ai modelelor cu toc subțire vor fi pantofii cu toc gros – mai ales dacă ai gambe sau coapse mai masive.

Pantofii cu vârful ascuțit și picioarele subțiri

Ești proprietara unor picioare subțiri și majoritatea pantofilor pe care îi încalți, tind să cadă de pe picioarele tale? Pantofii cu vârful ascuțit vin în ajutorul tău! Indiferent dacă sunt balerini, stiletto sau botine cu toc gros – datorită vârfurilor ascuțite vor oferi o fixare mai bună picioarelor. Așadar, nu este cea mai bună alegere pentru doamnele cu picioarele mai late – deși o astfel de croială le va subția optic, purtarea frecventă a acestor pantofi poate avea rezultate dureroase. Te invităm să citești și articolele noastre de pe blog pentru a afla care sunt pantofii potriviți pentru picioare subțiri și picioare late.

Îți recomandăm
logo signet
Abonează-te la newsletter-ul nostru și...Obține 40 lei reducere la prima achiziție!
Verificați în magazin
Botine de damă Caprice, Pantofi de damă Clarks, Genți Guess, Genți Tommy Hilfiger, Nike Air Force, Pantofi de damă Palladium, New Balance bărbați, Pantofi Geox pentru copii