Un picior îngust și zvelt este un vis al multor femei. Cu toate acestea, ceea ce pentru unii este obiectul dorinței, pentru alții poate fi un adevărat chin – mai ales atunci când achiziționează pantofi noi. Și ce dacă încălțămintea are o lungime potrivită, dar este prea lată și va sta pe picioare precum o pereche de șlapi? Descoperă care sunt pantofii potriviți pentru picioarele înguste.

Lungimea branțului nu este singurul factor de care ar trebui să se țină cont la achiziționarea unei noi perechi de încălțăminte.

Încălțămintea pentru picioare înguste – la ce trebuie să fii atentă?

Toți producătorii de încălțăminte, atunci când oferă mărimile produselor lor, iau în considerare lungimea branțului. Cu toate acestea, nu toți precizează lățimea pantofului, deși pe piață apar tot mai multe mărci care încearcă să satisfacă nevoile consumatorilor cu o formă mai puțin standard a piciorului. Lățimea încălțămintei este indicată cu ajutorul literelor. Din păcate, această scală nu este uniformă și fiecare producător poate utiliza marcaje diferite. Poți citi mai multe despre acest subiect în articolul nostru despre lățimea pantofilor.

Recomandăm alegerea pantofilor de la mărci care specifică lățimea – precum New Balance, Clarks sau Jana și alegerea unui model îngust. Și ce dacă încălțămintea acestor producători nu este tocmai pe gustul tău? Avem vești bune – nu ești obligată să alegi de la aceste branduri.

Forma pantofului contează

Cea mai bună alegere pentru doamnele cu picioare înguste va fi încălțămintea cu un vârf ascuțit. Vârful îngust va susține mai bine picioarele – spre deosebire de cel rotund sau pătrat. Mai mult, acest model este extrem de în vogă! Balerinii și espadrilele cu talpă plată vor fi, de asemenea, alegeri de nota zece.

Sfatul stilistului

Dacă te preocupă faptul că încălțămintea cu talpă plată îți va scurta optic picioarele, alege o pereche într-o nuanță similară cu cea a ciorapilor sau a pantalonilor și vei câștiga un efect de alungire.

Pantofii de damă pentru picioare înguste – alege modelele care pot fi legate

Sneakerșii sau tenișii sunt întotdeauna o alegere bună pentru proprietarele de picioare subțiri. Datorită șireturilor, se pot fixa cu ușurință de forma piciorului. De asemenea, poți opta pentru o pereche de oxfords.

Dar ce alegi atunci când cauți pantofi înguști cu toc? Regula de bază este similară. Dacă achiziționezi o pereche de sandale, alege un model cu baretă sau tip gladiator. Doamnelor care preferă pantofii clasici, recomandăm modelele T-bar sau Mary Jane. Acești pantofi vor susține perfect picioarele înguste – la fel ca pantofii cu barete în jurul gleznelor, despre care poți citi mai multe în acest articol.

Sau poate ai achiziționat deja o pereche de pantofi, dar îți sunt prea mari? Te invităm să citești acest articol din care vei afla ce trebuie să faci în această situație.

Autor

Agnieszka Ślęzak

Deși se pare că tocurile înalte și sneakerșii nu merg mână în mână, aceste modele de pantofi sunt printre preferatele mele. În garderoba mea domină culoarea neagră și imprimeurile florale. În viața privată sunt un fan al umorului negru, al animalelor și al filmelor lui Quentin Tarantino.
Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.