Nunta este considerată de mulți drept cea mai importantă ceremonie din viață. Chiar dacă nu sunteți complet de acord cu această afirmație, veți admite că prezența impecabilă este importantă în această zi. Un element important al ținutei, care are un impact mare asupra rezultatului final, sunt pantofii pentru un costum de nuntă. Aceștia ar trebui să se potrivească cu stilul și culoarea costumului, dar și cu tematica nunții – pantofii potriviți pentru o nuntă în aer liber diferă de cei purtați pentru o ceremonie clasică.

Te întrebi ce pantofi se vor potrivi cu costumul în această zi specială? Iată propunerile noastre!

Alege culoarea potrivită a pantofilor pentru costumul de nuntă

Baza pantofilor bine aleși pentru un costum de nuntă este în primul rând culoarea. Ce culoare se potrivește cu costumul tău?

 • pentru un costum într-o nuanță de grafit, alege pantofi negri sau maro închis;

 • pentru pantofi bleumarin poți alege pantofi negri sau orice nuanță de maro;

 • pentru un costum gri, optează pentru pantofi negri, maro închis sau deschis, iar din culorile mai puțin clasice în propunem roșul și nuanța vișinie;

 • costumele de nuntă maro arată cel mai bine alături de pantofii de aceeași culoare sau în nuanța vișinie, dar în niciun caz pantofi negri;

 • costumul negru este considerat cel mai universal și totuși se potrivește doar cu pantofii de aceeași culoare;

 • pentru un costum alb alege pantofi albi, negri sau maro – în funcție de culoarea cămășii sau a cravatei.

Atenție!

Dacă ai ales un costum negru pentru nuntă, nu-l combina cu pantofii maro – acest lucru creează un efect foarte inelegant.

Modelele pantofilor de nuntă pentru bărbați

Alege pantofi formali pentru costumul de nuntă. Noi îți recomandăm încălțămintea din piele, cu decorațiuni minimaliste. Iată cele mai populare modele de pantofi de nuntă pentru bărbați:

 • lăcuiți – se caracterizează printr-un stil formal, simplu și arată bine alături de smokinguri;

 • oxfords – modelul de pantofi ales cel mai adesea. Pantofii oxfords sunt și practici, deoarece, după nuntă, se pot purta și în ținute mai puțin formale, smart casual;

 • oxford wholecut – încălțăminte elegantă, confecționată dintr-o singură bucată de material, fără decorațiuni și cusături;

 • pantofi monk – eleganți, fără șireturi, fixați cu catarame;

 • derby – au partea superioară deschisă, în care se găsesc șireturile, motiv pentru care limba încălțămintei rămâne descoperită – prin urmare, nu arată la fel de elegant ca pantofii oxfords.

8935

De la stânga: pantofi lăcuiți, oxford, oxford wholecut, monk, derby.

Pantofii potriviți pentru o nuntă în stilul clasic

O nuntă tradițională constă într-o ceremonie care are loc într-o biserică sau la Starea Civilă și o sală de nunți. Dacă nunta este una clasică, optează pentru o pereche de pantofi formali. Ce model? Totul depinde de stilul ceremoniei. Pentru o nuntă rafinată, în care intenționezi să te prezinți într-un smoking, singura alegere potrivită vor fi pantofii lăcuiți. Îți propunem o ținută compusă dintr-un costum clasic și pantofi oxford sau oxford wholecut, iar dacă ești un bărbat modern și îți place să fi la un pas cu moda, alege o pereche de pantofi monk, cu catarame mici.

Sfatul stilistului

La nuntă, mirele va petrece cea mai mare parte a timpului pe ringul de dans, motiv pentru care o soluție interesantă sunt pantofii cu talpă din piele și cu un strat subțire de cauciuc, care se caracterizează cu o aderență potrivită.

Modele interesante de încălțăminte pentru nuntă

Viitoarea ta soție în ziua nunții intenționează să poarte o coroană în loc de voal, iar ceremonia va avea loc într-o cameră rustică sau în aer liber? Acesta este un semn că pantofii negri lăcuiți nu vor fi cu siguranță pantofii potriviți pentru nuntă.

Dar care sunt pantofii potriviți? Alege un model în culoarea maro, de exemplu oxfords sau derby. Îți propunem una din nuanțele de maro: coniac, cireș sau caramel. Este important ca nuanța pantofiilor să fie cu cel puțin un ton mai închisă decât nuanța costumului.

Ziua ta cea mare are loc pe plajă, iar costumul tău de nuntă este cusut dintr-un material subțire, de vară? Optează pentru o pereche de pantofi derby cu talpă albă sau mocasini care sunt mai puțin eleganți și care se încadrează perfect în atmosfera exotică.

Autor

Patrycja Stasiak

Urmez regulat trendurile de pe podiumurile de modă. Mă inspiră stilul Victoriei Beckham și al lui Carrie Bradshaw. În garderoba mea domină tocurile și botinele. A doua mea pasiune după modă este vizajul. În viața privată, sunt o admiratoare a naturii și a ciclismului.
Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.