PRIMĂVARĂ-VARĂ ’24! Cele mai tari tendințe ale sezonului! VEZI MAI MULT >


Pantofii potriviți pentru o rochie verde: Idei de ținute casual și elegante

Sezonul zilelor de vară, al petrecerilor cocktail și a celor de grădină, al evenimentelor petrecute pe faleza mării și, bineînțeles, al celor mai minunate momente din viața unei persoane: nunți, botezuri, cununii civile etc, se apropie cu pași repezi, așa că este timpul să alegi și să creezi outfiturile irezistibile pentru orice eveniment la care participi, fără să te ia nimic prin surprindere! Cu atât mai mult, ce spui de o garderobă cu outfituri de purtat în paleta cromatică verde, astfel încât vei oferi întotdeauna prospețime, eleganță și naturalețe!

Descoperă din ghidul nostru complet cum poți crea ținute trendy, la modă și mereu gata de aventură și petrecere, indiferent de formalitatea și importanța evenimentul, de grupul de persoane care te însoțește sau de ocazia solemnă din zi sau din seară! Iată deci 12 idei de ținute casual și elegante la care poți asorta pantofii cu rochiile verzi!

SS 24
  1. Idei de ținute cu rochii verzi
  2. Idei de ținute în funcție de eveniment
  3. Idei de ținute în funcție de stilul vestimentar
  4. Idei de ținute în funcție de vârstă
  5. Ce accesorii și bijuterii poți asorta la o rochie verde?
  6. Bijuteriile
  7. Eșarfa
  8. Geanta
  9. Machiajul
  10. Alte accesorii
  11. Sfaturi pentru ținutele cu rochii verzi și pantofi chic

Ținutele verzi sunt irezistibile pentru activitățile și evenimentele din perioada sezonului cald deoarece îți oferă un look elegant, feminin, încrezător și seducător deopotrivă, astfel încât să te simți incredibil oriunde și oricând! Verdele se asortează perfect cu numeroase modele de pantofi, așa că nu vei avea probleme în alegerea acestora pentru un „perfect match!”, indiferent dacă urmează să participi la un eveniment casual sau formal.

Vei găsi colecții extinse, variate și versatile de rochii verzi, de la lungimi maxi, midi și midi, la palete cromatice impresionante de verde deschis: lime, anis, fistic, mentă de apă, verde de tei, de primăvară și până la nuanțe închise și misterioase, precum: verde englez, sapin, imperial, smarald, de sticlă, militar sau avocado. Așadar, vei găsi în continuare idei de ținute cu rochii verzi cu pantofi asortați, trendy și feminine, în funcție de eveniment, locație, stilul vestimentar și vârstă.

 

Idei de ținute în funcție de eveniment

Evenimentul influențează foarte mult outfitul pe care vrei să-l alegi deoarece unele ocazii necesită o anumită etichetă, pe când altele îți oferă un grad mare de libertate și exprimare din perspectiva ținutei. Așadar, iată câteva idei de vestimentații cu rochii verzi și pantofi asortați pentru evenimentele formale și cele casual.

  1. Dress-code „White Tie” și „Black Tie”

Dress-code-ul este regăsit pe invitația primită, fiind un outfit special pentru evenimentele formale, elegante și chiar luxury din viața ta, precum ceremoniile de premiere, balurile sau galele. Așadar pentru o astfel de ocazie vei avea nevoie de o pereche de pantofi cu toc înalt și subțire în nuanțe de negru sau nude, alături de o rochie verde din material dichisit, precum voal, satin, tul, lycra etc.

Dress-code „Cocktail”

Evenimentele de tip „Cocktail” sau „Party Garden” impun, de asemenea, o anumită ținută, însă este mult mai relaxată spre deosebire de codurile vestimentare „White & Black Tie”. Aici vei putea purta rochii verzi de diferite lungimi, în special maxi și midi, alături de o paletă variată de pantofi, de la cei cu toc înalt și gros la sandale cu platformă sau cu talpă joasă. Ține minte că petrecerile „Cocktail & Garden” au loc în grădini sau în zone acoperite cu gazon sau pietriș, așa ca pantofii cu toc subțire nu sunt recomandați.

  1. Dress-code pentru evenimentele semi-formale

Evenimentele semi-formale includ petrecerile de seară la un restaurant sau la o terasă în centrul orașului, dar și evenimentele business, corporate. Așadar, vestimentația trebuie să îmbine stilul elegant cu cel casual, precum o pereche de pantofi cu toc și o rochie lejeră de primăvară, sau o rochie lungă și mulată, alături de o pereche de sandale cu talpă joasă. Mai mult, dacă te simți îndrăzneață, atunci poți chiar să asortezi rochia verde cu o pereche de cizme lungi mușchetar care îți vor oferi un look de invidiat!

  1. Dress-code pentru evenimentele informale, casual

Aici tu faci regulile! Dress-code-ul casual este excelent pentru persoanele pline de creativitate, care doresc vestimentații nonconformiste, unice și rebele. Sunt ideale pentru plimbările în parc, savurarea unei cafele în oraș sau chiar o întâlnire cu cele mai bune prietene. Dress-code-ul informal poate conține, de asemenea, și elemente elegante, precum sandalele cu toc și legate în jurul gleznelor sau chiar materialele fine și de calitate ale rochiilor.

Ține doar de tine cum dorești să te îmbraci, iar dacă ai nevoie de un exemplu, atunci ce spui de o rochie verde și lejeră de primăvară, alături de o pereche de sneakers sport? Nu doar că te vei simți liberă și gata de aventură, ci îți va oferi și un look trendy și sporty!

 

Idei de ținute în funcție de stilul vestimentar

Fiecare persoană preferă un anumit stil vestimentar, deosebit și unic ce reușește să pună în lumină personalitatea și modul său de viață. Alături de dress-code-urile prezentate în capitolul anterior, ce pot lua locul unor stiluri vestimentare de excepție, de la casual și până la cele elegante, iată ce garderobe impresionante poți crea în funcție de gusturile tale!

  1. Stilul Boho

Stilul boho, sau boho-chic, pune la încercare creativitatea și trendul fashion pentru activitățile de zi cu zi, dar și pentru evenimentele speciale. Împrumută elemente vestimentare din stilul hippie, nonconformist, tradițional și modern deopotrivă, iar rochiile verzi cu broderie sau croială handmade fac parte din topul celor mai îndrăgite outfituri ale acestui stil! Asortează rochia cu o pereche de espadrile și o geantă de umăr cu broderie lucrată manual.

  1. Stilul Rock

Rochiile în nuanțe închise de verde se asortează de minune cu jachetele din piele sau de imitație de piele. Rochiile pot avea, de asemenea, croială de piele sau pot fi realizate din alte materiale de calitate, precum bumbac, lycra sau satin. Pentru un look complet, rock-punk, nu uita de elementul cheie: bocancii! Pentru un aspect de invidiat și întotdeauna gata de concert vei avea nevoie de accesoriile potrivite și, bineînțeles, de make-up!

Stilul Romantic

Stilul romantic își are originile în anii 1800 când doamnele și domnișoarele au început să poarte rochii în culori pastel, iar cele mai îndrăgite culori fiind verde, roz și nude, ife acestea cu imprimeuri florale sau cu diferite elemente decorative. Rochiile sunt caracterizate de volane și funde, umeri bufanți și lungimi maxi și midi.

Pentru un look feminin complet și elegant alege o pereche de pantofi Oxford din piele. Ține minte că acest model de pantofi este irezistibil pentru majoritatea ținutelor se fac parte și din alte stiluri vestimentare, atât pentru evenimentele importante și formale, cât și pentru cele casual, așa că încearcă acest tip de pantofi versatili și de calitate!

  1. Stilul Sport

Stilul sport poate fi confortabil și elegant deopotrivă, ideal pentru activitățile de zi cu zi și chiar pentru timpul petrecut alături de familie și de prieteni. Există o colecție extinsă de rochii verzi, lejere și sporty pe care le poți purta, iar pentru ca totul să fie lejer, relaxant și să ofere un plus de libertate, poți purta teniși de diferite culori și modele. Vei descoperi un nou stil de care te vei îndrăgosti numaidecât!

 

Idei de ținute în funcție de vârstă

Un alt factor pe care trebuie să-l iei în considerare atunci când creezi outfitul perfect pentru evenimentul la care participi sau pentru stilul vestimentar pe care dorești să-l abordezi este vârsta. Bineînțeles, există numeroase piese atemporale, precum jeanșii, jacheta de piele și denim, paltonul, cămașa, fusta creion, pantofii negri sau tenișii, însă toate aceste elemente pot avea design diferit în funcție de vârstă.

  1. Ținute cu rochii verzi și pantofi asortați pentru adolescente

Adolescentele participă adesea la evenimente informale sau semi-formale, lucru ce le permite accesul la outfituri versatile, precum purtarea unei rochii verzi și mini cu o pereche de cizme cowboy în diferite culori. Cu atât mai mult, pentru activitățile de zi cu zi, tinerele pot purta chiar și flip-flops sau papuci casual alături de o rochie simplă și lejeră.

  1. Ținute cu rochii verzi și pantofi asortați pentru persoanele adulte

Pe de altă parte, persoanele adulte tind să participe mai des la evenimente formale, precum nunțile, cununiile civile, ocaziile corporate etc, așadar va trebui să ai o garderobă elegantă și lejeră deopotrivă, cu piesele vestimentare și accesoriile potrivite. De pildă, pentru participarea la o nuntă poți alege o rochie verde, maxi și cu bretele, alături de o pereche de pantofi Lords sau cu toc.

Nicio ținută nu este completă fără accesorizarea acesteia, indiferent de formalitatea evenimentului, locația, tematica, stilul vestimentar purtat, vârsta sau personalitatea ta. Cu alte cuvinte, iată care este topul celor mai populare accesorii ce nu ar trebui să lipsească din outfitul tău perfect și complet!

 

Bijuteriile

Fie acestea simple, minimaliste sau elegante și dichisite. Poți purta un set complet cu lănțișor, cercei și inele, o brățară sau chiar bijuterii individuale. Încearcă să asortezi bijuteriile cu pantofii. De pildă: bijuteriile de aur galben sau arămiu pentru încălțămintea aurie, nude sau neagră, iar bijuteriile din aur alb, argint, inox sau alte materiale asemănătoare pentru încălțămintea argintie, neagră, albă, roșie, corai, mov, verde etc.

Eșarfa

Eșarfele sau șalul nu ar trebui să lipsească din garderoba de seară, fie aceasta pentru un look chic sau pentru un plus de căldură, în cazul în care se schimbă temperatura. Alege eșarfele cu design simplu, floral sau cu forme geometrice.

Geanta

Geanta trebuie asortată la eveniment, locație și tematică. De exemplu, alege gențile clutch pentru evenimentele formale: gale de premiere, evenimente white și black tie, nunți etc, genți business pentru evenimentele corporate și genți crossbody, borsete sau rucsacuri pentru activitățile și ocaziile casual, friendly și informale.

Machiajul

Machiajul poate nu este întotdeauna considerat un element cheie pentru vestimentațiile cu rochii verzi și pantofi asortați, dar joacă de fapt un rol foarte important! Machiajul va oferi un look complet outfitului, dându-i acestuia un „vibe” natural, senzual, de ocazie, elegant sau chiar un look dramatic, pentru atunci când participi la concerte și alte evenimente asemănătoare. Cu atât mai mult, ține cont și de parfumul ales, acesta fiind un companion de nădejde în orice situație!

Alte accesorii

Pălăriile și ochelarii de soare, cureaua de brâu, hamurile de piele, umbrelele și chiar husele de telefon sunt, de asemenea, accesorii ce nu ar trebui neglijate. Asemeni celorlalte decorațiuni vestimentare și acestea se recomandă să se asorteze cu vestimentația, dar și cu tematica, locația și formalitatea evenimentului la care participi.

  1. Rochiile verzi, indiferent de paleta cromatică a acestora, se vor asorta incredibil cu pantofii nude și în culoarea negru.

  2. Pentru evenimentele casual și semi-casual poți încerca outfituri personalizate, nonconformiste și unice, însă pentru ocaziile elegante, formale și luxury este recomandat să păstrezi eticheta vestimentară impusă.

  3. Asortează întotdeauna dresul cu rochia și pantofii, fiind recomandate în special dresurile negre, verzi – pentru look-ul clasic și jucăuș, inocent și nude.

  4. Ai grijă la finisajul pantofilor: de piele, piele întoarsă etc, dar și la textura și materialul din care este fabricată rochia verde. Nu toate materialele textile se potrivesc.

  5. Poartă doar modelele de rochii și culorile de verde care ți se potrivesc; așadar vei avea mereu o ținută impecabilă care se potrivește personalității și corpului tău. Trendul nu este întotdeauna prietenul tău!

  6. Încearcă asocieri îndrăznețe între rochiile verzi clasice și pantofii moderni sau rochii excentrice și pantofii vintage.

  7. Pentru rochiile verzi vei găsi o plajă extinsă de culori de pantofi pe care îi poți asorta. Printre cele mai îndrăgite culori sunt: roșul, galbenul sau auriul, rozul, coralul, movul, nude-ul, negrul și albul.

  8. Pentru rochiile fluide de primăvară poți alege pantofi cu imprimeuri florale, cu animal print sau cu forme geometrice. Cu toate acestea, ține minte că simplitatea va avea întotdeauna un loc atemporal și aparte în lumea fashion, așa că poți asorta rochiile de vară și cu pantofi cu design minimalist și uni, monocrom.

  9. În funcție de modelul rochiei, accesoriile trebuie să creeze un contrast impresionant și delicat. Astfel, dacă vrei ca rochia să se afle în prim plan, atunci optează pentru bijuterii discrete. La polul opus, poartă o rochie simplă, într-o singură nuanță de verde și fără model, alături de bijuterii voluminoase, însă de bun gust!

  10. Ascultă sfaturile celor din jurul tău cu privire la fashion și vestimentații, însă selectează doar recomandările care se pliază pe nevoile, cerințele, gusturile și corpul tău!

Rochiile verzi sunt într-adevăr deosebite, iar alături de o pereche irezistibilă de încălțăminte, fie aceasta sneakers sau flip-flops, cizme, botine, pantofi cu toc sau sandale elegante și feminine, vei arăta incredibil la toate activitățile și evenimentele la care vei participa! Vestimentația este foarte importantă pentru adunările sociale, așa că ai grijă la outfiturile alese și nu uita niciodată voia bună, încrederea de sine și zâmbetul pe buze!

 

 

Abonează-te la newsletter-ul nostru și...Obține 40 lei reducere la prima achiziție!
Verificați în magazin
ghete copii fete, rieker, skechers dama, botine dama cu toc, adidasi skechers dama, adidasi jordan dama, adidasi dama, jordan, botine dama, ghete baschet, genti dama, cizme dama, buffalo, pantofi cu toc eleganti, bocanci, ghete fete, nike air force 1 femei, nike uptempo, puma, timberland, sneakers nike, reduceri incaltaminte dama, cizme cauciuc copii, nike air uptempo, pantofi cu toc mic, ghete sport barbati, karl lagerfeld sneakers, adidasi femei, adidasi fila dama, skechers

Acest site utilizează cookie-uri pentru a oferi servicii de calitate. Utilizarea ulterioară a site-ului reprezintă acordul dvs. în legătură cu utilizarea acestora. mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close