Rătăcirea printre copaci îți permite să te relaxezi și să eliberezi tensiunea? Minunat! Dar … stai puțin, îți amintești ce ne învață basmele? Pădurea este plină de pericole. Așadar, înainte de a merge la plimbare, echipează-te cu încălțămintea potrivită care îți va oferi confort și, ceea ce este foarte important, te va proteja de solul neuniform. Pentru a afla care sunt pantofii potriviți pentru aventurile din pădure – citește ghidul nostru de mai jos!

Calea forestieră este cu siguranță diferită de cea asfaltată. Pentru a putea parcurge fără probleme trasee noi, vei avea nevoie de încălțăminte solidă!

Pantofii potriviți pentru plimbările prin pădure?

În primul rând, confortabili. Ei bine, toată lumea cunoaște teoria! Dar, te-ai întrebat vreodată ce se află în spatele acestui termen? Ne grăbim să-ți explicăm… Deci: confortul este inegalabil. Pantofii în care poți traversa liniștit jungla urbană, nu vor fi potriviți pentru suprafețele neuniforme, pline de rădăcini. Pentru a nu simți fiecare pietricel sub picioare, optează pentru încălțăminte de pădure închisă, cu talpă groasă, potrivită pentru drumeții pe teren umed și alunecos.

Citat motivațional

Toate călătoriile au destinaţii secrete, pe care drumeţul nu are cum să le ştie.

11928

Pantofii potriviți pentru aventurile din pădure ar trebui să aibă o talpă extrem de adezivă.

Nu uita că pantofii potriviți pentru plimbările prin pădure ar trebui să protejeze gleznele, adică să le susțină. Pentru a evita rănirea, este indicat să alegi un model cu partea superioară ușor mai mare, de exemplu, pantofii pentru trekking CMP.

Permite-le picioarelor tale să se odihnească!

Printre copaci, după cum probabil știi deja, aerul este cel mai curat. Odihnește-ți nu numai plămânii, ci și … picioarele. Încălțămintea optimă pentru plimbările în pădure – pentru vară și iarnă – trebuie să fie echipată cu o membrană respirabilă care să garanteze o circulație adecvată a aerului. Picioarele – supuse unei ventilații constante – transpiră mai puțin, ceea ce reduce riscul creșterii bacteriilor.

Știai că…?

Cele mai multe glande sudoripare sunt situate în picioare.

11929

Îți place să mărești ritmul uneori? Optează pentru încălțămintea mărcii COLUMBIA.

Se știe de mult timp că vremii îi place să joace trucuri. Pentru a nu fi surprins de condițiile meteorologice schimbătoare, optează pentru pantofi impermeabili, cu membrană impermeabilă, de exemplu, de la Jack Wolfskin. Chiar dacă vei cădea într-o baltă, picioarele tale vor rămâne uscate.

Pantofii potriviți pentru culesul de ciuperci?

Ești un amator al culesului de ciuperci sau poate tu și familia ta plănuiți să mergeți „în pădure, după fragi și mure”? Pentru a vă proteja picioarele de umiditate și mușcăturile de insecte, echipați-vă cu … cizme de cauciuc clasice cu carâmbi înalți.

11930

Cizmele de cauciuc colorate vor fi perfecte pentru excursiile în pădure cu familia.

Sperăm că știi deja ce încălțăminte îți va oferi confort și siguranță în pădure. Poți citi mai multe despre încălțămintea ideală pentru drumeții într-un alt articol.

Aventurează-te într-o plimbare prin pădure!

Autor

Agnieszka Bednarek

Sunt o admiratoare a frumosului, o entuziastă a combinațiilor neconvenționale și a bocancilor Dr.Martens. Sunt un mare fan al stilului lui Salvador Dali - "baza tuturor victoriilor este ... ținuta!" În fiecare zi explorez secretele cusutului și artizanatului. Definesc ceea ce este nedefinit.
Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.