Au fost cele mai faimoase actrițe ale cinematografiei americane și franceze din anii 1950 și 1960. Milioane de femei din întreaga lume s-au inspirat din stilul lor și au vrut să arate ca ele. Coafurile, hainele și încălțămintea pe care au purtat-o la vremea respectivă au ajuns trenduri râvnite, iar stilurile vestimentare pe care le-au promovat sunt în vogă și acum, divele fiind și astăzi simboluri ale feminității!

Sandale, balerini, cizme și pantofi cu toc – vezi care au fost modelele preferate de încălțăminte ale divelor: Marilyn Monroe, Brigitte Bardot și Audrey Hepburn.

Sandalele cu toc gros – pantofii preferați de Marilyn Monroe!

Marilyn a avut un impact uriaș asupra actualului canon al frumuseții. Din stilul actriței se inspiră vedetele precum Gwen Stefani, Madonna și Christina Aguilera. Buclele blonde sau chiar de platină, buzele roșii pline și o aluniță caracteristică, precum și sânii expuși și talia de viespe sunt trăsăturile ei specifice, care au făcut-o să devină o adevărată bombă sexuală. De obicei, purta articole vestimentare care îi evidențiau formele feminine și avea o mulțime de tocuri înalte în garderoba personală. Actrița și cântăreața a apărut adesea – atât în ​​filme, cât și în ședințele foto – în costume de baie și sandale cu toc gros. Adora pantofii pe platformă, deoarece îi asigurau câțiva centimetri de înălțime și sandalele cu toc și talpă de plută, care se potriveau perfect cu ținutele de plajă.

Sfatul stilistului:

Vrei să creezi ținute de vacanță în stilul Marilyn Monroe? Alege o pereche de sandale cu toc înalt, o cămașă albă legată la talie și pantaloni scurți cu talie înaltă! Poartă părul desprins și ușor ondulat – un look feminin în care picioarele tale vor arăta grozav!

Pe lângă tocurile înalte, Marilyn Monroe purta adesea… balerini! De obicei, opta pentru balerini negri, simpli, fără decorațiuni suplimentare și îi purta alături de pantaloni de lungime 7/8, cămăși, pulovere strâmte și tricouri.

Brigitte Bardot – diva cu cizmele lungi peste genunchi

Una dintre cele mai mari vedete ale cinematografiei franceze din anii ’50 -’60, cunoscută pentru părul lung blond, silueta de clepsidră și pentru frumusețea orbitoare – trebuie să recunoaștem că arată grozav chiar și astăzi. În tinerețe, a fost o precursoare a chic-ului francez și a iubit moda. La fel ca și Marilyn Monroe, obișnuia să poarte adesea balerini din piele, dar pantofii ei preferați erau cizmele din piele peste genunchi! Brigitte purta acestea cu rochii, cu fuste mini, precum și cu pantaloni lungi și scurți. De obicei, opta pentru diferite modele de cizme negre: cu toc gros, cu toc subțire sau cu talpă plată. Aceste cizme sunt în prezent în vogă și le poți găsi în colecțiile designerilor precum: Eva Minge, Patrizia Pepe sau Tommy Hilfiger.

Audrey Hepburn – susținătoarea minimalismului și a pantofilor cu toc mic

O altă vedetă care aparține grupului celor mai respectate actrițe din perioada „Epocii de Aur a Hollywoodului” și ,anume, Audrey Hepburn. Ea a fost cea care în filmul „Mic dejun la Tiffanny’s” a promovat celebra rochie „little black dress” și perlele. Spre deosebire de Marilyn sau Brigitte, Audrey a evitat decolteul adânc și fustele scurte, în schimb opta pentru rochii simple, cu decolteu barcă și purta deseori ochelari mari de soare. Își completa stilul minimalist cu pantofi cu toc mic, care au câștigat o popularitate uriașă datorită ei. Aceste modele de pantofi sunt o opțiune excelentă pentru femeile cărora nu le plac tocurile, dar prețuiesc stilul elegant. Poți citi mai multe despre ținutele de seară cu pantofi cu toc mic în acest articol.

După cum puteți vedea, modelele de încălțămintea purtate de icoanele din anii 1950 și 1960 sunt modele atemporale. Inspirați-vă din stilul celebrității voastre preferate și alegeți pantofii potriviți, care cu siguranță vă vor garanta ținute feminine!

Autor

Patrycja Stasiak

Urmez regulat trendurile de pe podiumurile de modă. Mă inspiră stilul Victoriei Beckham și al lui Carrie Bradshaw. În garderoba mea domină tocurile și botinele. A doua mea pasiune după modă este vizajul. În viața privată, sunt o admiratoare a naturii și a ciclismului.
Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.