PRIMĂVARĂ-VARĂ ’24! Cele mai tari tendințe ale sezonului! VEZI MAI MULT >


Sejur în Egipt: Ce trebuie să pui într-un bagaj – lista completă

  1. Cum te pregătești pentru un sejur în Egipt
  2. Ce trebuie să pui in bagaj
  3. Cum să-ți aranjezi hainele în bagaj ca să economisești spațiu

Vacanța într-o regiune îndepărtată, exotică și plină de cultură te va ajuta să-ți dezvolți cultura generală, dar și să explorezi destinații pe care ți-ai dorit mereu să le vezi. O țară precum Egiptul te va impresiona prin atracțiile turistice, obiceiuri ale localnicilor și peisaje de neuitat.

Însă călătoria presupune atenție la detalii, de la pregătirile logistice și administrative, la planificarea activităților pe care vrei să te concentrezi la sosire și bagajul. Poți fi copleșit de informațiile pe care trebuie să le reții, dar cu sfaturile potrivite te vei bucura de un sejur liniștit. Iată o listă de informații care te va ajuta să te pregătești temeinic pentru călătoria în Egipt

SS 24

Climatul din deșert poate fi problematic pentru cei care decid să viziteze Egiptul pentru prima dată. De aceea este important să ai în vedere toți factorii care contribuie la o ședere plăcută:

Vremea

Climatul Egiptului este specific zonei deșertice din care face parte. Acesta este caracterizat de temperaturi foarte ridicate și aer uscat, cu ploi foarte rare. În zona apropiată de Mediterană ploile apar mai des în sezonul de iarnă, dar în cea dominată de clima sahariană nu vei întâlni prea des stropii de ploaie.

Din aceste motive, chiar și turismul este influențat puternic de perioadele anului. De exemplu, cel mai aglomerat interval, din punct de vedere al vizitatorilor străini, este octombrie-februarie. Nu doar pentru că vremea este mai liniștită în această perioadă, cu temperaturi suportabile și ocazionale ploi, dar și pentru că turiștii fug de sezonul rece de acasă și își doresc să petreacă sărbătorile într-un mediu exotic, la căldură.

Dacă vrei să vizitezi Egiptul într-o perioadă mai liberă va trebui să te confrunți cu temperaturi ridicate. În lunile iunie-august, acestea ajung la 42 de grade Celsius, dar te poți bucura de litoralul pe coasta Mediteranei. Ține cont că atunci sezonul estival este în toi, motiv pentru care rata de ocupare a hotelurilor este foarte ridicată. Va trebui să organizezi din timp această călătorie pentru a fi sigur că găsești cele mai potrivite oferte.

 

Lunile martie-mai, septembrie-octombrie aduc temperaturi potrivite în Egipt, dar este posibil să prinzi perioada furtunilor de nisip, care pot duce la anularea sau întârzierea zborurilor. Nu uita să incluzi în bagajul pentru Egipt și haine care te protejează de diferite condiții meteo, precum jachetele tip windbreaker.

Itinerarul

Nu uita că Egiptul este recunoscut pentru atracțiile turistice unice, precum piramidele, iar planul de ședere trebuie să includă un itinerar bine pus la punct încă din timp. Cu siguranță cunoști deja locurile în care vrei să ajungi și imaginile pe care vrei să le surprinzi, dar nu uita să-ți faci o listă completă.

Începe cu Cairo, capitala Egiptului, vizitează Muzeul Egiptean și piața Khan El-Khalili, un bazar faimos din centrul istoric al orașului. Mai apoi, lângă Cairo se află Giza, în partea de vest a Nilului. Platoul orașului găzduiește siturile istorice cu monumente egiptene, printre care trei piramide impunătoare, construite în secolul 26 î.Hr.

În Luxor, pe partea de est a Nilului, vizitează:

  1. Templul Karnak;
  2. Valea Regilor;
  3. Templul Luxor;
  4. Templul Deir al-Bahri;
  5. Medinet Habu;
  6. Mormintele Nobililor;
  7. Ramesseum;

Luxor îți oferă o gamă variată de locații extraordinare pe care le poți vizita, motiv pentru care trebuie să-ți organizezi cât mai eficient timpul petrecut acolo. Cumpără bilete din timp, verifică cele mai potrivite ore pentru vizite și stabilește ce vei face în fiecare zi.

 

Cazarea

Înainte de a decide ce pui într-un bagaj pentru Egipt, trebuie să rezolvi detaliile legate de cazare. În funcție de confortul, utilitățile și spațiul de care ai nevoie, poți opta pentru hoteluri, hosteluri sau apartamente in regim hotelier. Dacă te întrebi cu ce bani să mergi în Egipt, pe o perioadă care îți permite să vizitezi toate locațiile la care visezi. Un zbor spre Cairo se încadrează în prețul de 1000-2000 de lei, așa că este recomandat să alegi o cazare care să-ți permită să te încadrezi într-un buget prestabilit.

Camerele private din pensiuni sau hoteluri se găsesc la prețuri de 100-200 de lei pe noapte, iar apartamentele între 200-1000 de lei. Este important să verifici cu atenție zona, pentru a avea acces cât mai ușor la locațiile care te interesează. Înainte de a alege cazarea, asigură-te că ai pregătit lista punctelor principale pe care vrei să le vizitezi.

Acte necesare

Înainte de toate, vizita în Egipt presupune obținerea vizei. Vizita de turist de poate obține de la Ambasada Republicii Arabe Egipt în România sau de la agenții. Este necesar să ai un pașaport valabil pe o perioadă de minimum 6 luni. Viza turistică este valabilă 30 de zile și trebuie obținută cu 7 zile înainte de ajunge în Egipt. Poți aplica online pentru a nu face drumuri inutile și chiar obositoare.

Ține cont de sfaturile pentru călătoria în Egipt dacă vrei să savurezi tot ceea ce teritoriul are de oferit, atât vizual, gastronomic, dar mai ales cultural.

 

Pe lista cu cele necesare pentru bagajul din Egipt trebuie să incluzi produse, haine, accesorii și alte elemente de care ai avea nevoie chiar și în situațiile neprevizibile.

Haine

Împachetarea hainelor în bagaj nu va fi o problemă prea mare, deoarece temperaturile ridicate îți permit să optezi pentru articole ușoare și subțiri, care nu vor ocupa mult spațiu.

Este esențial să ții cont de temperaturile ridicate care pot fi atinse în perioada în care călătorești în Egipt. Clima deșertică îți impune să optezi pentru haine albe sau în culori foarte deschise. De asemenea, materialele moi, care îți lasă pielea să respire sunt recomandate pentru zilele în care vizitezi piramidele și trebuie să stai la cozi destul de mari.

Nu uita să împachetezi în bagaj accesorii pentru acoperirea capului, precum pălăriile sau eșarfele mai groase. Ochelarii de soare sunt necesari, alături de alte elemente care te ajută să-ți acoperi umerii și brațele atunci când stai mai mult timp în razele soarelui.

Cel mai simplu este să-ți stabilești ținutele pe care vrei să le porți în fiecare zi și să eviți aglomerarea bagajului.

Încălțăminte

Ține minte că vei petrece mult timp pe platourile nisipoase unde se află piramidele și atracțiile principale. De aceea, încălțămintea potrivită pentru Egipt este cea închisă, adică nu sandale sau saboți, oricât de confortabile ar fi aceste alegeri.

Optează pentru teniși sau adidași, iar dacă vrei să mergi mult pe jos pe teren accidentat sau deșertic, alege încălțăminte sport mai înaltă. Nu te baza mereu pe ce poți cumpăra din Egipt, deoarece prețurile pot fi mari, așa că este indicat să fii deja pregătit cu toate.

Încălțămintea trebuie să fie ușoară și bine aerisită, pentru a fi cât mai confortabil în aventura ta prin orașele Egiptului. Aceasta poate fi comparată cu o drumeție, în materie de felul în care trebuie să te îmbraci, așa că află mai multe despre ce trebuie să conțină rucsacul într-o drumeție.

Produse de igienă personală

Include în bagaj produsele esențiale de igienă personală, în special cremele cu protecție solară. Alege o protecție cât mai mare. Deoarece soarele puternic și căldura din Egipt își vor lăsa ușo amprenta asupra pielii tale.

Atenție la ce nu ai voie să iei în avion în ceea ce privește această categorie de produse. La bagajul de cală nu poți include obiecte cu lame, precum aparatele de ras sau foarfecă. De asemenea, în bagajul de mână poți include cosmetice și alte produse similare doar dacă împarți un litru de produs în 10 recipiente separate, a câte 100 de mililitri. Poți opta pentru achiziționarea anumitor produse în forma travel size, dar trebuie să fii sigur că vei avea o cantitate suficientă pe toată durata sejurului.

Gândește-te ce poți cumpăra din Egipt și achiziționează chiar de acolo anumite produse strict necesare igienei personale.

Un bagaj organizat și ordonat te poate scăpa de griji. Vei avea oricum anumite limitări, în funcție de câte kilograme vrei, și câte sunt permise, în bagajul de cală în avion. Organizează articolele mici precum lenjeria intimă și șosetele în gentuțe speciale și folosește metoda rulării hainelor pentru a folosi cât mai inteligent spațiul.

Folosește portfarduri pentru cosmetice și alte accesorii, precum cele de prins părul. Nu uita să lași suficient spațiu pentru încălțămintea extra pe care o iei la tine în călătoria în Egipt. Împachetarea hainelor în bagaj are ca scop principal includerea tuturor articolelor esențiale pentru tine și familia ta. Ține cont și de perioada pe care o petreci în vacanță și alege 10 lucruri esențiale pentru călătorie.

Un sejur în Egipt necesită planificare, dacă îți dorești să ai la dispoziție suficient timp și resurse pentru a vedea cele mai importante atracții turistice. Nu uita de detalii precum importanța consumării apei îmbuteliate, deoarece apa de la robinet din orașele Egiptului poate fi contaminată cu bacterii și virusuri.

De asemenea, acordă atenției alimentelor pe care le consumi și alege feluri de mâncare servite în restaurant sau pe terase, nu pe stradă, la vânzătorii ambulanți.

Poți face din această călătorie o experiență deosebită, cu ajutorul elementelor esențiale călătoriilor.

Abonează-te la newsletter-ul nostru și...Obține 40 lei reducere la prima achiziție!
Verificați în magazin
adidasi tommy hilfiger barbati, portofel dama, pantofi albi, rieker, adidas ozweego, skechers, pantofi cu toc eleganti, botine dama cu toc, pantofi piele barbati, cizme dama, botine dama, ghete baschet, nike air uptempo, adidasi dama negri, rucsac, pantofi cu toc gros, cizme cauciuc copii, nike uptempo, sneakers, timberland, buffalo, adidasi fila dama, anekke, nike air force 1 femei, ghete barbati iarna, pantofi cu toc mic, genti dama, new balance, papuci de casa copii, karl lagerfeld sneakers

Acest site utilizează cookie-uri pentru a oferi servicii de calitate. Utilizarea ulterioară a site-ului reprezintă acordul dvs. în legătură cu utilizarea acestora. mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close