“Dansul este limbajul ascuns al sufletului”, a declarat dansatoarea și coregraful american, Martha Graham. Care sunt pantofii ideali pentru dans? Citește mai departe, pentru a afla răspunsul la întrebare.

Ești pregătită să cucerești ringul de dans? Iată sfaturile noastre pentru alegerea unor pantofi potriviți pentru dans.

Pantofii de damă potriviți pentru dans – cum să alegem perechea potrivită?

Pentru a te bucura pe deplin de dans, nimeni (și nimic!) nu ar trebui să îți restricționeze mișcările. Așadar, alegerea pantofilor potriviți pentru dans nu este o decizie foarte ușoară. Înainte de a lua decizia finală, trebuie să ții cont de experiența în dans și de stilurile pe care le preferi – încălțămintea pentru club diferă de cea pentru nunți și de cea pentru dansuri de societate. Iată sfaturile noastre:

Tocul

Dacă te afli la începutul drumului, alege o pereche de pantofi cu un toc mai mic și mai gros (max. 7 cm), astfel îți va fi mai ușor să menții o postură corectă (și stabilă!) a corpului – de ex. tocul „cubanez”. Îți recomandăm să renunți la tocul gros numai atunci, când te simți deja sigură pe tine.

Mărimea

În acest caz, mărimea joacă un rol deosebit de important. Pantofii de dans trebuie să se potrivească cu lungimea și lățimea piciorului tău. Dacă încălțămintea este decupată, degetele trebuie să se încadreze în lungimea tălpii. Nu uita, nu este vorba doar de confort, ci și de siguranță.

Sfatul stilistului

Evitați modelele de încălțăminte în care degetele mici ies lateral, adică în afara tălpii. Acest lucru poate duce nu numai la rănire, ci și la pierderea stabilității.

8089

Pantofii comozi – „partenerii ideali pentru dans”

Talpa

Depinde de suprafața pe care vei dansa. Dacă ești în căutare de încălțăminte pentru nuntă sau bal, alege pantofii cu o talpă antiderapantă (cu urme de cauciuc). Dacă vei dansa pe o suprafață special creată pentru acest scop, optează pentru o talpă din piele sau din velur – Datorită acesteia vei putea executa cu ușurință mișcările.

Pantofi sport pentru dans? De ce nu!

„Dancing in the street” – dacă începi ziua fredonând acest cântec, cu siguranță îți vor fii pe plac și pantofii de dans în stilul streatwear. Converșii albi, clasici sunt vedetele videoclipurilor muzicale contemporane. Datorită tălpilor groase, dar flexibile, pantofii vor face față fiecărui parchet de dans și, ceea ce este important, vor amortiza corespunzător picioarele. Dacă îți este frică, că se vor murdări repede (și cel mai probabil, se vor), citește ghidul nostru despre: “Cum se curăță încălțămintea albă, Converse, pentru a fi din nou albă, ca zăpada?“.

8090

Pantofii clasici, albi Converse în magazinul online epantofi.ro

Pantofii din seria Nike Air Max sunt ideali pentru street dance. Carâmbul respirabil va asigura o bună aerisire, iar branțul adecvat va elimina umezeala din pantofi. Și, deși nu este un model de încălțăminte special pentru dans, are multe caracteristici utile, cum ar fi o bandă foarte aderentă sau pernele de aer de sub călcâie, care susțin amortizarea.

Dacă poți vorbi, poți să și cânți. Dacă poți merge, poți să și dansezi…

Tendințele de modă nu afectează la fel de mult pantofii speciali pentru dans, ca pe cei, pe care îi purtăm în fiecare zi. Prin urmare, atunci când vrei să achiziționezi o nouă pereche de încălțăminte pentru dans, acordă atenție, în primul rând, confortului. Pantofii pentru club, pentru nuntă sau pentru cursurile pentru amatori pot fi găsiți în magazinul online epantofi.ro.

Autor

Agnieszka Bednarek

Sunt o admiratoare a frumosului, o entuziastă a combinațiilor neconvenționale și a bocancilor Dr.Martens. Sunt un mare fan al stilului lui Salvador Dali - "baza tuturor victoriilor este ... ținuta!" În fiecare zi explorez secretele cusutului și artizanatului. Definesc ceea ce este nedefinit.
Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.