Nu te simți bine în stilizări prea elegante, dar îți dorești totuși să ai un look clasic și profesionist? Stilul smart casual va fi soluția potrivită pentru tine. Este un mod de a te îmbrăca, combinând confortul cu eleganța. Ce înseamnă mai exact și ce pantofi să alegi pentru ținuta ta smart casual?

Contrar aparențelor, „eleganța sportivă” nu înseamnă că unii din componenții acestui stil trebuie să fie tenișii sau sneakerșii.

Smart casual – ce este?

În general, smart casual este un compromis între un stil tipic elegant și cotidian. Se mai numește și „eleganță casual”. Este modalitatea perfectă de a purta un cod vestimentar de birou, menținând totodată confortul. Dress code-ul smart casual este în primul rând:

  • fără articole vestimentare cu imprimeuri, strălucitoare sau transparente (pot fi prea sfidătoare),
  • fără expunerea excesivă a corpului,
  • nuanțe neutre – negru, alb, bej, maro, gri, roz pudrat, verde măsliniu sau albastru celest,
  • principiul „cu atât mai puțin, cu atât mai bine”,
  • materiale de înaltă calitate.

Poți purta un outfit în stilul smart casual nu numai la locul de muncă, ci și de exemplu la o întâlnire sau o sărbătoare de familie.

Sfatul stilistului

Pentru a sparge ușor aspectul modest într-un stil casual elegant, asigură-te că unul dintre elementele ținutei are o culoare mai expresivă și astfel iese în evidență de pe fundalul întregii stilizări.

Smart casual pentru femei – care sunt pantofii potriviți?

Deși tocurile subțiri sunt considerate cea mai bună alegere care completează un look într-un stil elegant, în cazul eleganței casual, pantofii cu toc mic sau gros vor fi mult mai potriviți. Sunt mult mai confortabili și arată la fel de bine. Îi poți purta, de exemplu, alături de o cămașă și pantaloni tip chino sau o fustă tip creion.

11293

Pantofi cu toc Vagabond.

Pantofii casual pentru femei nu sunt doar pantofii clasici cu toc. Poți opta și pentru pantofi inspirați din garderoba masculină, cum ar fi de exemplu o pereche de oxfords, lords sau mocasini – despre care poți citi mai multe într-un alt articol de pe blogul nostru. În acest stil nu este permisă încălțămintea decupată, cum ar fi șlapii sau sandalele.

Smart casual pentru bărbați – ce merită să știi?

Atunci când vine vorba de eleganță sportivă, merită să te gândești la problema alegerii sneakerșilor pentru ținute elegante. Astăzi, un astfel de look nu mai este atât de surprinzător, dar nu toți experții sunt de acord că aceasta este alegerea corectă. Poate fi acceptat dacă încălțămintea este confecționată din piele naturală netedă sau piele întoarsă și este păstrată în culorile neutre. În caz contrar, vei obține o ținută mai degrabă sportivă.

11294

Pantofii maro pentru bărbați completează perfect stilizațiile smart casual.

Așadar, care este încălțămintea smart casual perfectă pentru bărbați? Pantofi clasici din piele. Pot fi oxfords, derby sau brogs (poți citi mai multe despre încălțăminte elegantă pentru bărbați într-un alt articol), iar vara – chiar mocasini! Pentru a-i distinge ușor de modelele potrivite pentru ocazii speciale, care ar trebui să fie negre, poți opta pentru pantofi în nuanțe de maro.

Autor

Agnieszka Ślęzak

Deși se pare că tocurile înalte și sneakerșii nu merg mână în mână, aceste modele de pantofi sunt printre preferatele mele. În garderoba mea domină culoarea neagră și imprimeurile florale. În viața privată sunt un fan al umorului negru, al animalelor și al filmelor lui Quentin Tarantino.
Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.