Normcore nu este altceva decât moda … de a nu fi la modă. Tendința de a te îmbrăca într-un mod casual și simplu. Regula este simplă – cu cât te străduiești mai puțin, cu atât vei arăta mai bine. Mai mult, „normals” nu sunt conștienți de faptul că stilul lor are o definiție. Sună interesant? Citește mai departe!

Avem nevoie de modă pentru a fi fericiți? Unii oameni cred că se descurcă mai ușor fără ea. Și iată întreg paradoxul – s-a născut o tendință de a fi în afara trendului!

Normcore – ce este?

Termenul normcore a fost creat prin combinarea a două cuvinte – „normal” + „hardcore”, adică în traducere liberă „extrem de normal”. Interesant este că Steve Jobs și Mark Zuckerberg sunt chipurile reprezentative ale modei descrise. Deci, se poate ajunge la o concluzie flagrantă: stilul normcore este, într-un fel, un stil „pentru informatici”. În garderobele normals, nu există loc pentru lucrurile cu un logo de marcă izbitor, domină mai degrabă articolele vestimentare no-name, universale și atemporale.

Știai că…?

Numele „normcore” a fost inventat de grupul de prognozare a tendințelor K-Hole.

Mark Zuckerberg într-o ținută de zi cu zi, în stilul normcore:

Ce poartă fanii stilului normcore?

Răspunzând la o întrebare din titlu – nimic care să atragă atenția. Unii oameni cred că normcore este un manifest contemporan de autenticitate, un fel de antistil. Garderobele lor sunt dominate de blugi, hanorace cu fermoar, golfuri și tricouri. Cel mai important lucru este comoditatea! De aceea, normals poartă deseori haine supradimensionate și pantofi sport. După cum poți deduce cu ușurință, stilul normcore este mai popular în rândul bărbaților.

Încă nu este clar cum lipsa de stil a urcat la rangul de stil. Și știu oare adepții stilului normcore că sunt pe lista celor mai tari tendințe? Potrivit experților de modă, normcore este o referință la anii 90 în versiunea americană. Garderobele „oamenilor obișnuiți” arată ca cele din seria populară „Beverly Hills, 90210”. Un lucru este sigur, la întrebarea „a avea” sau „a fi” – răspunsul fanilor normals este „a fi”.

Periculos de obișnuit. Se îmbracă exclusiv în tricouri și blugi, folosește argou împrumutat de la alte subculturi, dar la cel puțin trei ani după ce a început să fie folosit.

Definiția normals din webcomic-ul „Templar, Arizona” (2008)

Pentru fanii normcore, cumpărăturile sunt o activitate ocazională care servește pentru a umple golurile din garderobă. Hainele trebuie să fie simple, subțiri și extrem de utile. Nu brandul contează, ci confortul. Nu se tem să cumpere un pulover într-un supermarket local, atâta timp cât le îndeplinește așteptările. De fapt, normcore este o anumită stare de spirit caracterizată prin ignorarea nemărginită a modei și a opiniei publice. Unii îl numesc ignoranță, alții – vocea adevăratei libertăți, nelimitată de o preocupare obsesivă pentru aparență. Tu ce părere ai? Pentru o imagine mai clară, verifică hashtag-ul #normcore pe Instagram.

Normcore distruge creativitatea?

Conform normelor – cu siguranță nu, mai ales dacă îl luăm ca exemplu pe Steve Jobs. Totuși, nu se poate nega că o lume formată din toți oamenii „normals” ar fi extrem de plictisitoare. Dacă ești interesat de această tendință, poart-o după propriile preferințe. De exemplu, poți înlocui tocurile cu șlapi comozi de la Birkenstock sau îți poți completa garderoba cu hanorace spațioase.

Un lucru remarcabil este faptul că toți se străduiesc pentru naturalețe. Fotografiile din seria: Instagram vs realitate sunt foarte populare în rândul vedetelor. Mai simplu spus, normcore nu este pentru spectacol. Deși, după cum se tem prognozatorii de tendințe, aceasta este și o introducere în unificare – nașterea erei clonelor gri-maronii!

Autor

Agnieszka Bednarek

Sunt o admiratoare a frumosului, o entuziastă a combinațiilor neconvenționale și a bocancilor Dr.Martens. Sunt un mare fan al stilului lui Salvador Dali - "baza tuturor victoriilor este ... ținuta!" În fiecare zi explorez secretele cusutului și artizanatului. Definesc ceea ce este nedefinit.
Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.