Cu siguranță vei fi de acord cu noi atunci când spunem că vârful pantofilor joacă un rol semnificativ în efectul final al unei ținute. Afectează nu numai aspectul unei perechi de încălțăminte, ci și confortul și forma optică a siluetei. Cu tocurile ascuțite îți vei alungi cu succes picioarele, iar în botinele cu vârfurile de tipul square toe vei reduce optic mărimea picioarelor. Descoperă toate tipurile de vârfuri de pantofi!

Pantofii cu vârful ascuțit nu sunt potriviți pentru fiecare tip picior. Citește mai departe pentru a afla cum să eviți disconfortul.

  1. Pantofii cu vârful rotund

Vârful rotund este unul dintre cele mai universale și atemporale. Potrivit specialiștilor, are și un efect pozitiv asupra sănătății picioarelor noastre. Pantofii cu vârful rotund nu strâng degetele de la picioare, astfel încât poți evita cu ușurință disconfortul și formarea rănilor. Sunt recomandați pentru doamnele cu picioare mari și late. Dacă și tu faci parte din această categorie, optează pentru o pereche de pantofi sau botine cu vârful rotund. Sfaturi mai practice despre acest subiect pot fi găsite în articolul nostru intitulat: Pantofii cu vârful rotund – pentru cine sunt potriviți?

14135

  1. Pantofii cu vârful migdalat

Un alt model, deși mai puțin popular, este vârful migdalat. După cum poți ghici cu ușurință, seamănă cu o migdală, deci nu este nici complet rotund, nici ascuțit. Pantofii cu această formă se disting printr-o eleganță uimitoare și, în plus, se potrivesc aproape fiecărui picior. Pentru a ușura alegerea încălțămintei potrivite, te invităm să citești articolul nostru din care vei afla ce tip de picior ai.

14136

  1. Pantofii cu vârful ascuțit

Pantofii cu vârful ascuțit se bucură de ani de zile de un succes impresionant. Acest lucru se datorează faptului că alungesc și subțiază optic picioarele. În plus, poți intensifica cu ușurință acest efect alegând o pereche de stiletto în nuanța nude sau de culoare ciorapilor. Există un singur „dar” dacă ai piciorul lat, pantofii cu vârful îngust pot (dar nu trebuie!) să te strângă și să-ți provoace disconfort. Pentru a te asigura că vei face alegerea potrivită, te invităm să citești un alt articol de pe blog: Pantofii cu vârful ascuțit – cui i se potrivesc?

14137

Demontarea mitului

Contrar părerii populare, nu este adevărat mitul conform căruia pantofii cu vârful ascuțit alungesc optic piciorul. Dacă alegi un model cu toc subțire, vei obține efectul opus.

  1. Pantofii cu vârful pătrat

Vârful pătrat este în prezent cel mai modern tip de vârf de pantofi. Poți citi mai multe despre acest subiect într-un alt articol de pe blog: Square toe, adică cea mai recentă tendință de modă pentru pantofii cu vârfurile pătrate. Modelul de încălțăminte descris are o serie de avantaje diferite. În primul rând, nu strânge degetele de la picioare și, în al doilea rând, vârful tăiat brusc scurtează optic picioarele.

14138

Autor

Agnieszka Bednarek

Sunt o admiratoare a frumosului, o entuziastă a combinațiilor neconvenționale și a bocancilor Dr.Martens. Sunt un mare fan al stilului lui Salvador Dali - "baza tuturor victoriilor este ... ținuta!" În fiecare zi explorez secretele cusutului și artizanatului. Definesc ceea ce este nedefinit.
Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.