7 lucruri interesante despre adidas Superstar

2 min.

Pe lângă faptul că este sunt extrem de populare, modelele adidas Superstar sunt, într-un anumit sens, pantofi extrem de importanți pentru istoria baschetului, hip-hop-ului și a comunității de skate. Adidas Superstar și-a pus amprenta pe fiecare colț al culturii și este acum unul dintre cele mai versatile modele de încălțăminte modernă.

După cum sugerează și numele, adidas Superstar este o adevărată vedetă în industria încălțămintei. Te invităm să descoperi mai multe despre acest subiect, deoarece istoria modelului este cu adevărat interesantă.

Mai mult, mai interesant

Multe articole au fost deja scrise despre adidas Superstar și totuși – niciodată nu sunt suficiente informații despre acești pantofi deosebiți. De aceea, în acest articol am pregătit pentru tine câteva curiozități interesante legate de acest model legendar, apreciat atât de femei, cât și de bărbați.

11693

photo by Jakob Owens on Unsplash

Sneakerșii albi adidas Superstar sunt pantofi atemporali și se potrivesc aproape tuturor.

1: Pantofii cu vârfurile „de scoică”

La început, modelul Superstar se numea Shell Toe sau Shell Shoes. După cum probabil ai ghicit, acest pseudonim i-a fost atribuit datorită formei caracteristice a vârfului, forma de scoică.

11694

Vârful de cauciuc al modelului Superstar se numește și Shell, adică Scoică.

2: Modificările de pe partea superioară sunt datorate popularității încălțămintei

Adidas Superstar (precum și Pro Model) au cucerit inimile jucătorilor NBA, din cauza schimbărilor aduse pe părțile superioare. Până la crearea Pro Model și Superstar, majoritatea jucătorilor de baschet au jucat în pantofi din pânză (canvas), care este doar un material obișnuit. Datorită pielii de pe pantofii adidas, jucătorii au primit multă stabilitate, iar încălțămintea a devenit mai durabilă. A fost un punct de reper pentru industria baschetului.

Știai că…?

La început, achiziționarea unei perechi de adidas Superstar în SUA a însemnat o cheltuială uriașă. Prețul unui astfel de model de încălțăminte a fost de aproape două ori mai mare pe raftul magazinului decât cel pentru adidașii Converse Chuck Taylor.

3: Detaliul auriu

Pantofii originali adidas Superstar au fost confecționați în Franța, nu în Germania. Modelele din Franța ies în evidență cu un mic detaliu, sub forma unui logotip auriu pe limbă.

11695

Printre pantofii negri Superstar vei găsi și modele cu vârful alb.

4: adidas Superstar pe logo-ul NBA

Ok, nu direct, dar … omul de pe logo-ul NBA este Jerry West, numit și The Logo, sau Mr. Clutch. West, ca și jucător din Los Angeles, a jucat în adidași Superstar de-a lungul întregii sale cariere.

5: Superstar a cucerit și lumea skateboardingului

După boom-ul din lumea baschetului și apoi din lumea hip hop-ului, Superstar a devenit unul dintre pantofii preferați ai skaterilor. Am menționat deja acest lucru, dar nu am explicat și motivul pentru care s-a ajuns aici. Skateboarderii l-au iubit în primul rând din cauza cauciucului de pe partea superioară, care este practic indestructibil. Și după cum probabil știi deja, contactul intens dintre skateboard și încălțăminte poate avea un rezultat negativ. În cazul Superstar această „distrugere” a fost limitată. Ne întrebăm de ce fanii skateboarding-ului au observat modelele Superstars atât de târziu?

Wyświetl ten post na Instagramie.

Post

6: Modelul Superstar nu este cel mai bine vândut model adidas

În ciuda faptului că atât Superstar, cât și Gazelle sunt modele foarte populare, pantoful cu vârful în formă de scoică nu este deloc cel mai vândut model al mărcii. Acest titlu onorabil îl poartă modelul Stan Smith. În 2014, au fost vândute peste 40 de milioane de perechi.

7: Cel mai bun an pentru brandul adidas Superstar

Doar în 2015, adidas a vândut 15 milioane de perechi de Superstar. În 2016, au fost cei mai vânduți pantofi sport de pe piață, iar în 2017 au ocupat locul 4. Faima din ultimii ani este datorată și lui Pharrell Williams, care după întoarcerea adidașilor Superstar pe piață, a devenit imaginea modelului.

Recunoaștem că suntem și noi fanii acestui model, mai ales din cauza participării lui în lumea muzicii și a baschetului. Pe epantofi.ro vei găsi mulți pantofi Adidas Superstar, de la modele în nuanțe de alb-roșu, până la cele negre cu dungi albe.

Îți recomandăm
logo signet
Abonează-te la newsletter-ul nostru și...Obține 40 lei reducere la prima achiziție!