În acest articol:
Află care este forma corpului tău și ce ținute te avantajează
În ceea ce privește stilul personal, nu există reguli sau specialiști care pot spune cu certitudine ce ți se potrivește.
Oricine se îndoiește de felul în care arată, iar incertitudinile pot apărea la orice vârstă. Și pentru că tu ești singura autoritate care contează, îți spunem în continuare cum poți face cele mai potrivite alegeri de ținute în funcție de forma corpului tău. Sunt doar mici trucuri care te pot ajuta să maschezi ceea ce vrei să treacă pe locul doi, dar și să scoți în evidență părțile pe care tu le consideri ca fiind niște atuuri.
Uită de dimensiuni, nu este și nu va fi niciodată vorba despre asta. Secretul stă în forma corpului și pornind de la asta, vei putea să te îmbraci astfel încât să te simți confortabil și încrezătoare în orice moment al zilei.
Odată cu pubertatea, corpul începe să se dezvolte și cu siguranță ai auzit de multe ori despre niște puncte de reper care faceau referire la fructe și forme geometrice. Este o metodă convenabilă prin care îți poți identifica forma corpului referindu-te la forma fructelor, respectiv măr sau pară.
Foarte posibil să ai deja o părere despre tine, dar te invităm să citești articolul până la final. S-ar putea să constați cu uimire că ai o formă diferită față de ce credeai. Majoritatea femeilor fac această greșeală, deoarece diferențele sunt foarte subtile.
Forma corpului pară
Cel mai important detaliu după care putem recunoaște această formă a corpului se referă la faptul că umerii sunt mai înguști decât șoldurile. Umerii pot fi înclinați sau drepți dar proporția față de șolduri se păstrează în orice situație. Bustul este, de asemenea, mai mic decât șoldurile, dar acesta poate fi un detaliu mai dificil de observat, în special la persoanele zvelte. În această situație, forma corpului este puțin mai greu de identificat, mai ales dacă luăm în considerare că aceasta se poate schimba odată cu creșterea în greutate sau cu vârsta.
Avantajele unui corp în formă de pară sunt coapsele și fundul curbate, brațele subțiri o talie bine definită. Dacă trunchiul este scurt, este posibil ca talia să fie dreaptă. Dar avantajul este că, datorită proporțiilor dintre trunchi și șolduri, se formează iluzia unei talii bine pronunțate.
O femeie care are corpul în formă de pară, va câștiga în greutate mai întâi în partea de jos corpului, in zona abdomenului inferior, a șoldurilor și a coapselor. Musculatura este în mod natural mai moale, iar asta face ca proporțiile să fie și mai evidente. Tendința este să ai o măsură mai mică la hainele pentru partea de sus și o măsură mai mare pentru hainele din partea de jos.
Principala nemulțumire a femeilor care se încadrează în această categorie este dimensiunea coapselor și a șoldurilor. Să nu uităm totuși, că unele femei consideră asta un atu personal foarte mare și apelează la intervenții chirugicale și implanturi pentru a căpăta aceste proporții.
Recomandare: Secretul pentru femeile – pară bine îmbrăcate sunt hainele cu forme care alungesc. Gulere în formă de V, mâneci bufante, guler pe gât. Ideea este să adăugi multe straturi în partea de sus, pentru a echilibra proporțiile, iar aici putem include și ochelarii de soare. Aceștia vor adăuga greutate în partea de sus a corpului și te vor face să te simți ca o vedetă.
Forma corpului măr
Elementul principal care definește această formă de corp este talia, care are cea mai mare dimensiune comparativ cu umerii și șoldurile. Bustul și umerii sunt, de asemenea, mai largi decât șoldurile, iar forma generală aduce cu litera V.
Avantajul este că picioarele arată superb, cu gambe subțiri, bine conturate. Musculatura este curbată și moale, iar fundul este de obicei plat. Bustul, în schimb, este bine conturat. Partea de sus este prima care câștigă volum atunci când kilogramele încep să se acumuleze, în timp ce picioarele continuă să fie subțiri.
Hainele au în general o dimensiune mai mare pentru partea de sus și o dimensiune mai mică pentru cea de jos. Talia poate fi, în schimb, foarte bine marcată cu o curea lată cum este cea de aici. Impactul vizual va fi foarte mare, iar asta va echilibra proporțiile corpului, mai ales dacă în partea de jos sunt adaugate volane sau alte volume.
Recomandare: Dacă îți iubești umerii și mâinile alege bluzele cu bretele sau fără mâneci. Dacă vrei să fii discretă în partea de sus, alege un tip de mânecă ce va echilibra bustul și zona taliei. De asemenea, în partea de sus ar fi bine să existe un decolteu și să porți o nuanță închisă, cum ar fi bleumarin sau chiar negru.
Dacă ești mândră de picioarele tale, alege tot timpul stilul mini, care te pune foarte bine în evidență. Oricând ești în dubii, alege dungile în diagonală și culorile închise în partea de sus. Blugii skinny sunt o alegere inspirată, deoarece îți vor pune în evidență picioarele lungi, mai ales dacă vei completa ținuta cu un pulover supradimensionat și cu niște pantofi cu toc subțire. Pentru vară, pantalonii scurți sunt recomandați în cazul tău, iar o cămașă vaporoasă va fi exact ce ai nevoie pentru un look grozav.
Forma corpului clepsidră
Se caracterizează printr-o talie bine evidențiată, cu cel puțin 25% mai mică decât șoldurile și bustul/umerii. Aspectul acestora din urmă este rotunjit, moale. Bustul și umerii sunt mai mici decât șoldurile iar curbele te avantajează din toate punctele de vedere.
Picioarele sunt bine formate, chiar dacă nu neapărat musculose, dar au o definire naturală. Brațele sunt subțiri, dar moi și netonifiate. Orice tendință de îngrășare își face simțită prezența în primul rând în partea de sus a corpului, la bust, iar apoi în jos, spre șolduri și coapse. Doar în cazuri extreme, talia poate fi afectată, și în special după o sarcină.
Avantajul este că hainele pe care le cumperi au aceeași dimensiune atât în partea de sus, dar și în partea de jos. Cu toate acestea, talia foarte subțire poate reprezenta o problemă, deoarece ar avea nevoie de o măsură mult mai mică.
Pentru echilibrarea curbelor pronunțate este recomandată purtarea unor accesorii voluminoase, cum ar fi o geantă cu dimensiuni mari sau în culori aprinse cum este aceasta.
Recomandare: Alege cu încredere crop topurile și cămășile scurte, peste care poți adăuga un sacou descheiat. Pune-ți talia în evidență ori de câte ori poți, dar nu neglija nici picioarele sau decolteul. Ideal este să nu exagerezi expunandu-le în același timp. Dacă optezi pentru o fustă scurtă, poți alege o geacă de blugi în partea de sus. Iar dacă vrei să ai o ținută cu umerii goi, poți asorta o fustă lungă până în pământ și balerini comozi din piele.
Forma corpului dreptunghi
Caracteristica definitorie a acestui tip de formă a corpului se referă la valorile similare în centimetri ale umerilor, taliei și șoldurilor. Măsura bustului este foarte apropiată de cea a taliei.
Avantajul este un aspect atletic și sănătos, iar hainele sunt destul de ușor de cumpărat deoarece proporțiile sunt uniforme. Picioarele și mâinile sunt subțiri și musculoase. Aspectul atletic se păstrează chiar și dacă ai tendințe de îngrășare, deoarece kilogramele se depun uniform.
Impresia vizuală generală este una de siluetă subțire, iar bustul este de obicei de mărime mică spre medie. Există situații în care sânii sunt mai voluminoși, dar toate celelalte caracteristici se păstrează.
Principala nemulțumire a femeilor cu acest tip de formă a corpului este lipsa curbelor.
Recomandare: Imaginea generală poate fi îmbunătățită cu ajutorul unor genți de dimensiuni mici, eventual plic, purtate în mână. Culorile pot fi neutre sau aprinse, dar trebuie să fie în ton cu restul ținutei.
Forma triunghi cu vârful în jos
Această formă de corp este definită ca având umerii mai largi decât talia și șoldurile. Poate fi o diferență mare sau una discretă, însă nici aici talia nu este bine definită.
Avantajul este că mâinile și umerii sunt subțiri. oferind o structură osoasă prezentabilă. Musculatura este bine definită, chiar dacă nu faci eforturi deosebite în acest sens, iar aspectul general este unul atletic și sănătos. Orice creștere în greutate se distribuie uniform pe burtă și în partea de sus a corpului.
Cel mai important atu al acestui tip de corp este tonusul muscular natural, care merită să fie scos în evidență în orice situație. Chiar dacă raportul umăr șold nu este unul favorabil, diferențele se pot balansa prin purtarea de bijuterii mari și grele, în special brățări ori ceasuri bărbătești. Poți găsi aici diverse modele care se potrivesc la orice ocazii.
Recomandare: Spune da rochiilor, indiferent de model. Cele mai multe stiluri funcționează în cazul tău, așa că te poți juca cu lungimea fustei sau cu modelul din partea de sus. Poți alege la fel de bine bretele sau decolteuri amețitoare. Pentru ținute discrete, poți alege culori întunecate, dungi verticale sau A-line.
Fiecare femeie este diferită. Dacă nu te încadrezi în niciuna din situațiile de mai sus este în regulă. Sunt doar niște linii directoare generale, de la care poți pleca pentru a înțelege formele de bază. Ideea este că părțile corpului care sunt mai mici pot fi puse în evidență prin haine mai largi și bufante ori accesorii voluminoase, iar părțile corpului pe care nu dorim să le expunem, le putem îmbrăca cu haine cuminți, discrete și în culori întunecate.
Majoritatea femeilor sunt o combinație de mai multe stiluri. Este important doar să-ți găsești acel ”mix and match” care funcționează pentru tine.