Stilul boho este un concept strâns legat de cuvântul „bohemian” – în română boem – sau de mediul artistic eliberat. Acesta nu este doar un stil vestimentar, ci și o atitudine și un stil de viață; se se caracterizează prin motive etnice, artistice, genți împletite, coafuri lejere și botine confortabile, din piele întoarsă și în culori naturale. Acestea sunt doar unul din elementele de bază ale acestui stil liber, natural, boem.

Vrei să știi ce fel de botine să alegi pentru un look boho? Vezi propunerile noastre

Botine din piele întoarsă, cu șireturi și talpă plată

Botine din piele întoarsă, cu șireturi și talpă plată sunt baza perfectă pentru ținutele în stilul boho, sunt comode și ideale pentru toate zilele.

Botinele cu șiret, de culoarea caramel sau bej, se combină perfect cu o rochie albă, brodată. O astfel de stilizare de vară va arăta bine cu pielea bronzată la soare, iar în toamnă poate fi combinată cu o trench bej sau o jachetă din denim.

Sfatul stilistului

Dacă rochia ta în stil boho este una simplă, o poți lega în talie cu o eșarfă sau cu o curea – rezultând într-o ținută originală.

Botine cowboy din piele întoarsă – clasicii stilului boho

Stilul boho poate fi asociat și cu cizmele cowboy, clasice, din piele întoarsă, de culoarea maro și bej. Nu este de mirare faptul că, precursorii acestui stil l-au combinat cu acest tip de încălțăminte.

Acești pantofi arată de minune alături de rochii cu flori sau cu modele de tipul paisley, dar de asemenea, pot fi purtați și cu blugi scurti sau lungi și ținute aerisite.

Botine decupate, din piele întoarsă

Vă întrebați dacă botinele peep toe, din piele întoarsă, cu toc înalt se încadrează în stilul boho? Da, se încadrează! Aceasta reprezintă o modalitate excelentă de a crea o ținută elegantă cu un accent boho.

În cazul în care vă pregătiți pentru o ieșire cu prietenii, la cinema sau chiar la un eveniment de familie, unde vă doriți să aveți o ținută elegantă, dar cu o ușoară tentă de boho, vă recomandăm o pereche de botine înalte, din piele întoarsă și cu șireturi, într-una din culorile pământului. Completați ținuta cu o rochie maxi cu un imprimeu original, o geantă mică, din piele întoarsă și bijuterii masive.

Botine din piele întoarsă cu toc comod

Stilul boho este foarte versatil și se potrivește oricărui tip de siluetă și frumusețe. Cu toate acestea, dacă ezitați să purtați botine peste gleznă cu rochii mai lungi, deoarece credeți că vă pot scurta picioarele, noi vă propunem un look format dintr-o rochie scurtă și botine din piele întoarsă cu toc gros.

Botinele cu tocuri mai groase arată excepțional de bine alături de rochii scurte și piele bronzată. Nu uitați că, culoarea pantofilor nu trebuie să fie adaptată în niciun fel culorii rochiei – în schimb o puteți asorta cu culoarea unui accesorii, la fel cum a făcut influencer-ul din imagine. A asortat botinele din piele întoarsă cu cascheta.

Sfatul stilistului

Rețineți, stilul boho înseamnă în primul accesoriile, care completează stilul. Așadar, nu vă fie teamă să purtați mai multe coliere simultan, o pălărie sau o caschetă.

Autor

Ewelina Gajoch

Sunt un fan al modei high fashion, dar în fiecare zi optez pentru un stil franțuzesc atemporal, inspirat de influencerii parizieni. În viața privată, sunt o iubitoare de artă, în special pictura lui Edward Hopper, călătorii și Harry Potter.
Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.