PRIMĂVARĂ-VARĂ ’24! Cele mai tari tendințe ale sezonului! VEZI MAI MULT >


Ce pantofi se poartă în 2021: Tendințe în modă

Anul 2020 se află aproape de final, așa că noi deja ne întrebăm ce pantofi se poartă în 2021. Dacă și tu ești curioasă (sau curios) să afli care sunt tendințele pentru anul următor, trebuie să știi că designerii deja au propus modele noi de încălțăminte pentru toate gusturile.

Chiar dacă evenimentele de tip Fashion Week au avut loc în condiții speciale anul acesta, casele de modă și designerii nu au încetat să-și arate priceperea și creativitatea, fiind inspirați de vremurile actuale.

SS 24

Atât colecțiile pentru femei, cât și cele pentru bărbați, includ modele unice, fresh, gândite de cei mai tari specialiști din lumea modei. Pantofii pentru 2021 sunt inediți, au personalitate și se diferențiază de tot ceea ce s-a purtat până în prezent.

În același timp, chiar dacă încălțările au un aspect sofisticat, ele sunt și foarte ușor de purtat, ceea ce le face accesibile pentru publicul larg. Nu vom vedea tocuri extrem de înalte sau materiale dificile, precum latexul sau cauciucul, ci texturi și forme simple, dar de efect.

Descoperă și tu ultimele tendințe pentru încălțăminte în anul 2021, parcurgând articolul până la final. Vei găsi, cu siguranță, un nou model preferat!

Pantofii cu barete deosebite

Pantofii cu barete nu reprezintă o noutate a modei. Baretele subțiri, late, drepte sau încrucișate s-au purtat timp de ani întregi. Cu toate acestea, în 2021, designerii vin cu noi propuneri îndrăznețe.

Se poartă sandale cu barete intercalate, înnodate, așezate cum nu ai mai văzut până acum, între degetele de la picioare sau înfășurate pe glezne.

Givenchy este unul dintre brandurile care a experimentat aceste modele, și a lansat sandale cu barete care se așează inedit printre degete, îmbrăcând piciorul într-un mod super chic.

Alte branduri celebre care au îmbrățișat trendul sandalelor cu barete unice sunt și Acne Studio, Khaite și JW Anderson. Verifică-le cele mai noi colecții pentru primăvara anului 2021!

Pantofii cu toc special

După cum am menționat la început, colecțiile designerilor de pantofi pentru 2021 se remarcă atât prin unicitate, cât și prin confort și ușurința în purtare.

Astfel, designerii nu propun prea multe modele cu toc foarte înalt și subțire, ci din contră, pantofi cu tocuri inedite, dar suficient de joase sau de comode încât să poată fi purtate zi de zi.

La acest capitol, Givenchy vine din nou cu propuneri curajoase de tocuri, dar și Roger Vivier prezintă pantofi cu toc prețios, alături de Koche, Versace și Ferragamo.

Tocurile pantofilor nu arată ca acelea pe care le știi, drepte și de diferite grosimi, ci se îndoaie, se arcuiesc, sunt înlocuite de sfere sau forme neregulate, chiar și de pietre strălucitoare sau detalii prețioase.

Pantofii cu toc foarte mic

Doamnele care nu se înțeleg deloc bine cu tocurile înalte au foarte multe motive de bucurie în 2021.

Designerii propun pentru primăvara anului următor sandale și pantofi cu toc aproape inexistent, dar suficient de special încât să se remarce și să ofere încălțărilor eleganță și rafinament.

Printre brandurile care adoră trendul pantofilor cu toc mic și îl implementează în 2021 se numără faimoasele Prada, Valentino și Chanel.

Prada se axează pe modele noi de pantofi cu așa-numitele kitten heels (tocuri foarte joase și subțiri) și vârf ascuțit, de tip stiletto. Designerii au lansat mai multe variante de nuanțe speciale, dar care pot fi purtate în tot felul de combinații.

Valentino a adus o nouă versiune de pantofi în deja faimosul lor stil Rockstud, integrând și tocul minuscul, dar extrem de elegant.

Și Chanel aduce în atenția publicului feminin pantofi clasici, eleganți și discreți, cu toc mic și pătrat, plus barete fine și detalii aurii care vor cuceri orice doamnă sau domnișoară.

Flatformele

Flatforms este un termen relativ recent, care descrie un nou model de platforme. De data aceasta, platforma este complet dreaptă (de aici, „flat”), ca o talpă extrem de înaltă.

Acest tip de pantofi se potrivește foarte bine cu aproximativ orice fel de ținută. În plus, așa-numitele „flatforme” sau platforme plate sunt și destul de confortabile, în comparație cu pantofii cu tocuri la fel de înalte. Acest lucru le face o alegere potrivită pentru foarte multe femei.

Anul acesta, Versace propune platforme colorate, cu inserții precum lanțurile, iar branduri ca Erdem, Altuzarra și Ulla Johnson vin cu flatforme din plută, rafie și alte materiale naturale, care duc cu gândul la vacanță și sugerează un look relaxat.

Saboții

Saboții au dispărut din peisajul modei pentru o vreme, însă se pare că se întorc în forță, propuși de unele dintre cele mai mari case de modă din lume, precum Hermes și Stella McCartney.

Hermes oferă în 2021 saboți eleganți, simpli, din piele lucioasă cu aspect perfect, în tonuri închise precum negru și maro. Aceștia includ și elemente metalice subtile, care dau un plus de farmec, însă rămânând ușor de asortat și combinate cu aproape orice fel de ținută.

Șlapii (flip flop)

Chiar dacă pare ciudat, papucii cu barete în V care trec printre degetul mare și celelalte degete de la picior au reprezentat una dintre sursele de inspirație ale designerilor pentru colecția de pantofi din 2021.

Roger Vivier propune perechi de șlapi couture, cu aplicații florale fine, în timp ce Etro lansează încălțări cu talpă și barete din materiale textile, dar și de tip iută și sfoară, inspirate din modelul clasic de flip flops.

Dacă vrei să combini două trenduri într-unul singur, poți purta papuci flip flop cu talpă de tip flatform, pentru un look cool, actual și îndrăzneț.

De asemenea, multe dintre perechile proaspăt lansate pentru 2021, au talpa moale, confortabilă și sunt foarte ușor de purtat oriunde și oricând dorești.

Papucii de casă

Anul 2020 a fost marcat de foarte mult timp petrecut în confortul căminului personal. Astfel, papucii clasici de casă au devenit, probabil, cea mai purtată pereche de încălțări.

Se pare că designerii au luat în calcul acest aspect, și au lansat o varietate de încălțăminte inspirată din papucii pufoși și confortabili purtați în casă.

Givenchy propune, pentru 2021, papuci din cauciuc cu barete groase, la fel ca și Valentino. Roger Vivier vine, ca de obicei, cu o variantă ceva mai sofisticată, și anume papuci lucioși și catifelați, cu aspect de mătase, accesorizați cu pietre strălucitoare.

Alte branduri care au lansat papuci inspirați de încălțările de casă sunt și Loewe, Rosetta Getty, Gabriela Hearst și, nu în ultimul rând Balenciaga, care propune papuci pufoși, roșii, cu branding vizibil, numai buni pentru ținute cool și relaxate.

Și Molly Goddard îmbrățișează ideea de papuci pufoși, lansând modele creative și îndrăznețe.

Pantofii din piele cu șireturi

Pentru femeile care preferă mai degrabă un stil sport și relaxat, există pantofi perfecți pentru ținutele lor, propuși de Louis Vuitton, Marni și Miu Miu.

Aceștia au un look sport, la prima vedere, având șireturi și o talpă casual, însă și mici detalii care îi diferențiază de clasicii sneakers. De exemplu, Miu Miu combină modelul standard de pantofi sport cu un toc de tip kitten heel, pentru a crea o pereche de pantofi unici, care vor atrage toate privirile.

9. Pantofi cu lanțuri și detalii metalice

Tom Ford, Versace și Victoria Beckham readuc în lumina reflectoarelor un trend care a mai traversat podiumurile de modă: lanțurile metalice.

Acestea sunt atașate de pantofi cu tocuri înalte, pe barete sau de-a lungul marginilor, oferind un aspect luxuriant și plin de personalitate. Fie că lanțurile sunt aurii sau argintii, ele denotă eleganță, putere și hotărâre.

Pantofii cu tălpi masive și detalii speciale

Pentru acele femei care vor să abordeze mereu cele mai noi și mai inedite trenduri în materie de încălțăminte, anul 2021 vine la pachet cu pantofi complet speciali.

Simone Rocha propune unele dintre cele mai interesante perechi de încălțări: platforme foarte înalte, cu talpă deosebită și aplicații precum perle, strasuri sau dantelă.

Și Koche propune pantofi cu talpă texturată, catarame metalice cu ornamente detaliate și nuanțe inedite, care scot din anonimat orice ținută.

Sneakers cool, cu talpă masivă

Cele mai des purtate încălțări adresate domnilor sunt pantofii sport cool, cu talpă groasă, texturată și, uneori, colorată intens.

În materie de nuanțe, cele aprinse și surprinzătoare funcționează foarte bine, fie că este vorba despre o ținută sport, casual sau chiar elegantă, dar care vrea să iasă în evidență. Prada, Nike și Adidas sunt doar câteva dintre brandurile care propun sneakers colorați, inediți, perfecți pentru bărbați în 2021.

Extra tip: Sneakerșii de un alb imaculat sunt și ei foarte hot în 2021!

Pantofii clasici din piele și piele întoarsă, cu șireturi sau catarame metalice

Pentru cei care preferă stilul classy, pantofii din piele mată și din piele întoarsă se află din nou în trenduri. De asemenea, și pantofii cu aspect tip piele de reptilă sunt din nou la modă.

Bărbații pot opta atât pentru modele cu șireturi, cât și pentru pantofi cu închizători simple sau catarame din metal.

Pantofii în culori inedite

Bărbații pot uita de clasicii pantofi negri sau maro. În 2021 se poartă pantofi în culori pline de personalitate, în special tonuri de albastru.

În cazul pantofilor din piele, cele mai actuale nuanțe sunt albastrul intens, verdele închis, albul, maroul deschis și vișiniul (burgundy), iar în ceea ce privește pantofii din piele întoarsă, în trend se află galbenul deschis, violetul, griul grafit, roșul și bleumarinul.

Mocasinii colorați, accesorizați cu elemente metalice

Bărbații care adoră confortul, dar vor să respecte și cele mai noi apariții fashion, pot investi cu încredere într-o pereche de mocasini din piele întoarsă netedă sau cu aspect de crocodil, în nuanțe de albastru, roșu sau verde, aflate la mare căutare în anul 2021.

Totodată sunt la modă și aplicațiile de tip lanțuri, pin-uri sau alte elemente metalice, prinse pe partea din față a mocasinilor.

Mocasinii reprezintă un element extrem de versatil, ei pot fi purtați atât în timpul liber, cât și la birou sau la întâlniri importante. Merg de minune atât cu jeanși, cât și cu pantaloni din materiale mai elegante.

Pantofii Chelsea, înalți peste gleznă

Acest tip de pantofi pentru bărbați crește în popularitate, mai ales variantele în nuanțe interesante. Încălțările negre, simple, nu se află printre trendurile anului 2021.

Astfel, pantofii tip Chelsea, ceva mai înalți decât pantofii clasici și cu un vârf ușor ascuțit, reprezintă o idee bună atât pentru purtat la birou, cât și în alte contexte casual. Aceștia pot avea, pe partea interioară, în dreptul gleznei, un fermoar sau o bucată de material textil elastic.

Acestea fiind spuse, dacă încă te întrebi ce încălțăminte se poartă în 2021, analizează foarte bine lista de mai sus. Apoi, alege modelul care îți place cel mai mult și care se potrivește cel mai bine ție și stilului tău de viață. Orice ai alege, vei avea mereu o apariție deosebită, la curent cu cele mai noi trenduri în materie de pantofi!

Abonează-te la newsletter-ul nostru și...Obține 40 lei reducere la prima achiziție!
Verificați în magazin
portofel barbati, sandale dama, adidasi, adidasi versace, cizme lungi dama, air max, botine dama toamna, jordan adidasi, nike air force 1, rucsac dama, sprandi, ghete de iarna barbati, cizme, botine cu toc, nike court vision, pantofi dama piele, jordani, puma mayze, incaltaminte copii, botine dama ieftine, sneakers guess, cizme dama lungi, nike air force 1 high, ecco, papuci de casa, nike, adidasi nike dama, alexander mcqueen adidasi, ugg, portofele barbati

Acest site utilizează cookie-uri pentru a oferi servicii de calitate. Utilizarea ulterioară a site-ului reprezintă acordul dvs. în legătură cu utilizarea acestora. mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close