Cum aflăm mărimea încălțămintei pentru copii

4 min.

Micuții ne fascinează prin energia de care dau dovadă și, deseori, chiar prin stângăcia lor, așadar este o adevărată încântare să îi privim cum cresc. În acest sens, confortul și siguranța sunt două dintre aspectele pe care orice părinte le urmărește pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor lor. Alegerea articolelor de îmbrăcăminte și a accesoriilor dedicate celor mici necesită, deci, o atenție deosebită. Este și cazul pantofilor, a căror alegere poate fi o provocare pentru părinți, mai ales când copiii se află la vârste fragede. Pentru adulții puși în dificultate de acest aspect, am creat un ghid complet despre determinarea măsurii corecte a încălțămintei pentru copii.

De ce este important să alegem măsura potrivit la încălțămintea pentru cei mici?

Este foarte important să alegem măsura corectă pentru pantofii copiilor, din mai multe motive:

Cum măsori corect piciorul micuților?

Aflarea mărimii potrivite a încălțămintei pentru copii se poate face mai simplu decât crezi, dacă știi mici secrete. Există, de fapt, 3 metode pentru a determina măsura picioarelor celor mici, mai precis:

14265
Sursă foto: https://imgur.com/Oo4kwCu

Pentru a te asigura că optezi pentru mărimea corectă, poți realiza două dintre cele metode de măsurare prezentate.

Sfaturi pentru măsurarea corectă a piciorului celui mic

Cu cât copilul este mai mic, cu atât picioarele sale cresc mai rapid! De aceea, specialiștii recomadă repetarea măsurătorilor picioarelor la fiecare 2-3 luni. Iată câteva sfaturi pentru o măsurătoare cât mai precisă:

Cum determini măsura corectă a pantofilor pentru copii?

14266
Sursă foto: https://imgur.com/RnMIPO6

Vrei comanzi online pantofi pentru copii sau mergi la cumpărături fără cel mic? Trebuie să știi cum poți determina măsura corectă a încălțărilor. În acest sens, urmează pașii de mai jos:

Pasul 1: Măsoară talpa micuțului, urmând sfaturile oferite în acest articol.

Pasul 2: Adaugă măsurătorilor obținute 0.5 cm în cazul bebelușilor și 1 cm în cazul copiilor mai mari. Astfel, te asiguri că în interiorul pantofilor va exista un spațiu suplimentar pentru a susține procesul de creștere a piciorului.

Pasul 3: Pe baza cifrelor rezultate, consultă tabelul de mărimi încălțăminte pentru copii.

Ce mărimi alegi pentru încălțămintea copiilor în funcție de vârstă

Picioarele copiilor au diverse puseuri de creștere, de-a lungul dezvoltării micuților. Pentru a te asigura că prichindelul tău nu resimte disconfort din cauza încălțămintei rămase mici, este o idee bună să îi măsori picioarele aproximativ o dată la 2 luni. Specialiștii spun că, în intervalul de vârstă 0-2 ani, picioarele copiilor cresc, de obicei, cu circa 2 cm pe an. Cu toate acestea, între 2 și 5 ani, procesul încetinește, iar cifra scade până în jur de 1.5 cm.

În cele din urmă, între 6 și 11 ani, picioarele micuților cresc de regulă cu 1 cm pe parcursul unui an.

Tabel de mărimi pentru încălțămintea de copii

Cât de des este nevoie să cumperi încălțăminte nouă pentru copii?

14267
Sursă foto: https://imgur.com/eoI7jVq

Așa cum știi deja, copiii sunt într-o continuă dezvoltare, iar procesul de creștere de natură fizică este cu atât mai rapid la vârste mai fragede. Acest lucru presupune nu doar să măsori corect picioarele celor mici atunci când vrei să cumperi încălțări noi, ci și să afli cât de des trebuie repetat acest pas. În funcție de vârsta copilului, se recomandă măsurarea tălpii după cum urmează:

Pentru bebelușii care nu au împlinit un an, este indicat ca măsurătorile să aibă loc mai frecvent, chiar și o dată la două săptămâni. Pe de altă parte, după vârstă de 6 ani, măsurătorile pot fi făcute o dată pe an.

Cum îți dai seama dacă ai ales pantofii potriviți pentru cel mic?

14268
Sursă foto: https://imgur.com/gUxONxR

Mai ales atunci când copii sunt foarte mici, este dificil să determini dacă aceștia au un disconfort cauzat de încălțări. Chiar și așa, poți știi dacă ai făcut alegerea potrivită din comportamentul micuțior. Dacă prichindelul tău plânge în timp ce îl încalți sau dacă ezită să meargă, pantofii ar putea fi de vină. În cazul în care pantofii sunt prea mari, copilul poate refuza constant să îi poarte. De asemenea, putem vorbi de aceeași problemă dacă se împiedică des în timp ce pășește.

Pantofi pentru copii pe epantofi.ro

Pe epantofi.ro te bucuri de diversitate de mărimi pentru încălțămintea de copii. Acum, calitatea și stilul sunt accesibile grație discount-urilor pe care ți le oferim la produsele selecționate din colecțiile marilor branduri, disponibile în magazinul nostru online. Pentru a comanda mărimea corectă poți consulta tabelul nostru de mărimi încălțăminte copii însă, nu îți face griji dacă ai omis acest pas și ai ales un produs nepotrivit – îți oferim retur gratuit timp de 30 de zile!

Sursă imagine: https://imgur.com/yB9nyWG

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletter-ul nostru și...Obține 40 lei reducere la prima achiziție!
Verificați în magazin
adidasi tommy hilfiger barbati, palladium, karl lagerfeld sneakers, pantofi piele barbati, nike air uptempo, vans, sneakers nike, rieker