Cerceii sunt unul dintre cele mai des alese tipuri de bijuterii pentru femei. Selecția lor este atât de largă încât sunt perfecți atât pentru ocazii formale, cât și pentru utilizarea de zi cu zi. În plus, cerceii potriviți cu forma feței pot accentua frumusețea, dar pot și camufla defectele. Citește mai departe și descoperă cum alegem cerceii potriviți în funcție de forma feței.

Șuruburi, cerceii care atârnă sau poate cei rotunzi – cu ce model vei arăta cel mai bine?

Cerceii potriviți pentru fața rotundă

Dacă fața ta are o lungime și o lățime similară, nu ai fruntea lată și ai obrajii proeminenți, atunci ești posesoarea unei fețe cu formă rotundă. Sarcina bijuteriilor va fi subțierea și alungirea optică a feței.

Cerceii potriviți pentru tine: modelele atârnate. Modelele dreptunghiulare sau pătrate și cele care se termină cu o formă distinctă și ascuțită vor fi de asemenea potrivite. De asemenea, poți purta cerceii tip șuruburi – dar nu uita, modelele alese trebuie să aibă cel puțin o formă unghiulară.

Evită: cerceii rotunzi sau modelele tip bile.

Cerceii potriviți pentru fața pătrată

Pomeții clar conturați, maxilarul și fruntea lată – acestea sunt caracteristicile care fac fața pătrată să iasă în evidență. Dacă ești proprietara unei astfel de fețe, ar trebui să optezi pentru cercei care vor remodela trăsăturile ascuțite ale chipului.

Cerceii potriviți pentru tine: doamnele cu fețele pătrate ar trebui să opteze pentru bijuteriile pe care prietenele lor cu față rotundă trebuie să le evite. Recomandăm cerceii sub formă de cercuri sau modelele cu forme delicate. Lungimea cerceilor potriviți pentru această formă a feței ar trebui să se termine deasupra liniei bărbiei.

Evită: bijuteriile cu forme geometrice și ascuțite.

13647

Cerceii potriviți pentru fața dreptunghiulară

Fața dreptunghiulară, altfel cunoscută sub numele de față îngustă, are caracteristici similare cu fața pătrată. Singura diferență este că prima este mult mai alungită.

Cerceii potriviți pentru tine: cu forme delicate, simple – recomandăm modelele în formă de cercuri, bile sau cele tip lacrimă.

Evită: modele care nu se vor potrivi posesoarelor de fețe pătrate.

Cerceii potriviți pentru fața triunghiulară

Ești proprietara unei frunți late, unei bărbii îndreptate și obraji puternic marcați? Atunci te poți lăuda cu o față triunghiulară. Atunci când alegi bijuteriile potrivite pentru tine, acordă atenție modelelor care vor lărgi părțile inferioare ale feței și îi vor oferi o formă mai regulată.

Cerceii potriviți pentru tine: modelele expresive, cu forme geometrice, ascuțite. Atunci când alegi cercei care atârnă, optează pentru modele ale căror elemente masive sunt la înălțimea bărbiei și atrage atenția asupra acestei zone, lărgind-o optic.

Evită: cerceii simpli, care atârnă, vor prelungi și subția fața și mai mult, deranjând proporțiile.

13648

Cerceii potriviți pentru fața ovală

Proprietarele unei fețe ovale se află în cea mai bună poziție – fața lor este cea mai proporțională, astfel încât își pot permite să poarte aproape orice model de cercei! Vor arăta grozav cu bijuterii mari, geometrice, care vor atrage atenția asupra caracteristicilor obișnuite. Singurele modele problematice pot fi cerceii lungi, care se termină sub înălțimea bărbiei – fața poate părea prea lungă cu acestea, ceea ce perturbă optic proporțiile ideale.

După cum poți vedea, alegerea cerceilor potriviți în funcție de forma feței nu trebuie să fie o sarcină dificilă! Într-un alt articol de pe blogul nostru vei găsi cinci sfaturi practice despre cum să asortezi bijuteriile între ele. Descoperă gama variată de bijuterii și decorațiouni disponibile pe epantofi.ro și găsește accesoriile perfecte pentru orice ținută!

Autor

Agnieszka Ślęzak

Deși se pare că tocurile înalte și sneakerșii nu merg mână în mână, aceste modele de pantofi sunt printre preferatele mele. În garderoba mea domină culoarea neagră și imprimeurile florale. În viața privată sunt un fan al umorului negru, al animalelor și al filmelor lui Quentin Tarantino.
Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.