Probabil, încă de mic copil asociezi stilizațiile feminine cu ciorapii. Nu este de mirare, acest accesoriu a devenit un element indispensabil al garderobei unei femei și fiecare dintre noi îl avem în dulap chiar și în ziua de azi. Așadar, dacă te întrebi uneori cum să alegi ciorapii în funcție de modelul de pantofi pe care îl porți, lasă acest articol să-ți risipească toate îndoielile.

Descoperă care sunt modelele de ciorapi în vogă în sezonul toamna-iarnă 2019/20 și cum să le porți pentru a fii mereu în pas cu moda.

Câteva cuvinte despre dress code și alegerea ciorapilor

Faptul că ai ales să citești acest articol nu indică ignoranța ta față de modă. Dimpotrivă – ciorapii sunt un element de garderobă într-adevăr dificil de asortat, motiv pentru care sunt adesea „împinși” pe fundal ca accesoriu. Deci, dacă dorești să afli cum se poartă corect ciorapii – este doar un semn că îți pasă de detalii.

Alegerea ciorapilor depinde de obicei de preferințele individuale, dar există mai multe reguli universale care trebuie respectate atunci când îți dorești să porți un astfel de articol vestimentar. Regula de bază este ca dresurile să nu fie purtate în zilele călduroase de vară.

Sfatul stilistului:

Nu încerca să imiți bronzul de vară al picioarelor cu dresuri. Nu va arată niciodată bine, mai ales în zilele călduroase.

Excepțiile de la această regulă sunt diverse ocazii de gală în care picioarele trebuie să fie întotdeauna acoperite cu dresuri sau dress code-ul de birou. Poți citi mai multe despre regulile codului vestimentar într-un alt articol.

Atunci când alegi o pereche de ciorapi, merită să acorzi atenție și diferitelor finisaje: lucioase și mate. Conform acestui detaliu, dresurile ar trebui adaptate la ocazie:

  • lucioase – vor arăta inestetic în strălucirea aparatului foto, astfel încât nu sunt potrivite pentru o nuntă sau pentru orice altă ceremonie puternic „fotografiată”.
  • mate – va fi o soluție mai sigură în majoritatea cazurilor.

Poți alege, de asemenea, un anumit model de ciorapi și luând în considerare cât de mult dorești să-ți subțiezi picioarele. Ciorapii în nuanțe închise cu siguranță garantează un efect de subțiere, în timp ce dresurile în nuanțe deschise nu au tocmai un efect pozitiv asupra aspectului picioarelor.

Ciorapii negri clasici

Ciorapii negri merită avuți în fiecare garderobă – vor funcționa în majoritatea stilizațiilor. Nu îi purta cu rochii sau fuste de vară în culori deschise, dar nici cu pantofi albi (cu excepția cazului în care sunt sneakerși de damă). Dresurile bej sau modelele în nuanțele pielii sunt mult mai potrivite în astfel de ținute.

Dresurile negre, translucide, vor arăta grozav în combinație cu botinele negre sau cu bocancii super moderni de la Dr. Martens. De asemenea, se vor asorta perfect cu toate modelele de pantofi cu toc subțire, în culori închise ( nu numai negru, ci și visiniu, grafit, verde închis etc.).

Ciorapii albi – doar pentru fetițe?

Ei bine, nu! Dresurile albe nu sunt rezervate doar celor mai tineri iubitori de modă. De câteva sezoane încoace, trendsetterii poartă ciorapii albi alături de ținute în nuanțe pastelate.

Interesant este că poți purta și ciorapii albi și cu sandale cu toc înalt, cu un caracter destul de fantezist. Acest look arată foarte stilat!

Ciorapii cu imprimeuri pentru… minimaliste!

Paradoxal, dresurile cu diverse modele sunt cele mai potrivite pentru adevărate garderobe minimaliste. De ce? Pentru că în dulapul unei femei minimaliste poți găsi cele mai multe articole vestimentare simple, cu care de altfel ciorapii cu diverse imprimeuri se potrivesc cel mai bine.

Indiferent de dresurile pe care le alegi – cu dantelă, plasă, carouri sau monogramate – combină-le cu pantofi cu un stil ușor masculin și vei avea „o ținută echilibrată”. Poți opta pentru o pereche de: lords, brogues, oxfords sau trappers.

Autor

Ewelina Gajoch

Sunt un fan al modei high fashion, dar în fiecare zi optez pentru un stil franțuzesc atemporal, inspirat de influencerii parizieni. În viața privată, sunt o iubitoare de artă, în special pictura lui Edward Hopper, călătorii și Harry Potter.
Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.