Deși – potrivit tradiției – mireasa ar trebui să strălucească cel mai tare la o nuntă, nu este surprinzător faptul că și tu, ca și invitat, vrei să să profiți de această oportunitate. Ce pantofi de nuntă ar trebui să alegi ca să arăți bine și care este modelul în care vei putea dansa toată noaptea?

Doar gândindu-te la petrecerea de o noapte întreagă, ai prefera să stai acasă? Nu trebuie! Folosește sfaturile de mai jos și convinge-te singură de faptul că există pantofi confortabili de nuntă!

O nuntă cu pantofi cu toc subțire

Vom începe cu clasicii. Majoritatea dintre noi, atunci când ne gândim la o ocazie festivă – cum ar fi de exemplu o nuntă – ne gândim și la o pereche de pantofi eleganți, cu toc subțire. Și nu e de mirare – acest model de încălțăminte accentuează frumos picioarele, subțiază și alungește silueta și garantează o notă de feminitate. Cu toate acestea, nu uitați că la nuntă, în primul rând, ar trebui să vă distrați, așadar noi vă recomandăm să renunțați la tocurile extrem de înalte. Tocurile înalte de 8 cm sunt un compromis perfect între confort și un look de patru ace. Sunt perfecte pentru distracție și dans și vor arăta bine purtate atât alături de cu o rochie de bal, cât și cu o rochie de cocktail.

Dacă nu tocuri, atunci ce?

Nu vrei să renunți la pantofii înalți, dar nu te simți sigură pe tine pe un toc subțire? Optează pentru o pereche de pantofi, în vogă acum, cu toc gros. Datorită suprafeței mai mari a tocului, greutatea corporală este distribuită mai uniform pe picior. De asemenea, este o soluție excelentă pentru doamnele cu picioare mai groase – un toc mai gros echilibrează perfect proporțiile, subțiind optic picioarele.

Dacă te întrebi ce pantofi se vor potrivi cu o rochie lungă, atunci îți spunem noi – pantofii cu toc și platformă. Sunt mai înalți decât pantofii tradiționali, dar datorită platformei folosite pe o suprafață mai mare, oferă un confort mai mare de mișcare – și vei avea nevoie de acest lucru la o nuntă. Ce model de pantofi alegem pentru o nuntă de vară? Optează pentru sandale elegante – cele cu toc înalt, subțire sau gros, vor arăta incredibil de feminin și în același timp vor asigura o ventilație adecvată a piciorului.

Pantofi de nuntă cu toc mic

Încălțămintea cu toc mic este o alegere optimă pentru o petrecere? Desigur! Aceasta este la fel de elegantă ca și modelele pe tocuri înalte. Totuși, doamnele care vor să câștige câțiva centimetri în înălțime pot opta pentru o pereche de pantofi cu toc mic. Un model de culoarea bej se va potrivi aproape oricărei creații. Pentru o petrecere de nuntă, de asemenea vă propunem încălțămintea cu diverse ornamente.

Balerinii în rolul pantofilor de nuntă? De ce nu! Încălțămintea cu talpă plată este alegerea perfectă în cazul femeilor pentru care contează mult confortul și urmează să se distreze toată noaptea pe ringul de dans. Aceasta este o opțiune și pentru tine, dacă îți este teamă că purtând tocuri înalte, vei fi mai înaltă ca partenerul tău. Nu trebuie să îți faci griji că balerinii nu vor arăta suficient de elegant. Tot ce trebuie să faci este să alegi un model elegant și cu siguranță vei ieși în evidență din mulțime.

Sfatul stilistului

Nu asortați balerinii cu rochii de bal. Silueta poate părea disproporționată.

Cum alegem pantofii de nuntă pentru o anumită rochie?

Ai deja modelul, mai rămâne să alegi și culoarea? Pe blogul nostru am vorbit deja despre ce pantofi să alegi pentru rochii: albe, negre, bleumarin, galbene, cu imprimeu floral sau leopard. Citește sfaturile noastre și alegerea încălțămintei potrivite nu va fi o problemă. Știi deja ce pantofi vei purta la o nuntă, dar îți este teamă că nu se vor potrivi? Vezi cum se lărgesc pantofii cu toc înalt și pregătește-te pentru o noapte nebună!

Autor

Agnieszka Ślęzak

Deși se pare că tocurile înalte și sneakerșii nu merg mână în mână, aceste modele de pantofi sunt printre preferatele mele. În garderoba mea domină culoarea neagră și imprimeurile florale. În viața privată sunt un fan al umorului negru, al animalelor și al filmelor lui Quentin Tarantino.
Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.