Articolele vestimentare potrivite corespunzător tipului de siluetă te fac să pari mai atractivă. Deci, cu siguranță, știi deja în ce fasoane și culori arăți cel mai bine. Dar știai că și poșeta și, prin urmare, accesoriul care te însoțește în fiecare zi, ar trebui să se armonizeze cu proporțiile corpului tău? Citește mai departe și descoperă care sunt gențile de mână potrivite pentru silueta ta.

Pe lângă design, marca preferată sau materialul din care este confecționată geantă, este important să acorzi atenție și dacă modelul ales se potrivește proporțiilor siluetei tale.

Vom începe cu regula de aur a stiliștilor, pe care ne grăbim să o explicăm în acest articol:

Cu cât este mai mare mărimea hainelor pe care le porți, cu atât trebuie să fie și geanta mai mare.

Gențile mici

Să începem cu gențile mici care ne răsfață ochii și, uneori, au un aspect de bijuterie. Cu toate acestea, merită să știi că în cazul femeilor înalte cu formele rotunde, aceste modele măresc optic silueta. Deci, dacă alegi o geantă mică și o porți în mână la înălțimea coapselor late, figura ta va părea mai masivă. Recomandăm poșetele mici doamnelor scunde și slabe.

Sfatul stilistului:

Faptul că ești posesoarea unor forme rotunde nu înseamnă că nu poți completa o stilizare elegantă cu o geantă formală. Printre numeroasele fasoane vei găsi plicuri mari (extrem de moderne), ideale pentru ocazii speciale.

Gențile medii

Gențile de dimensiuni medii nu sunt numai practice și spațioase, dar se potrivesc și multor tipuri de siluete. Nu vor copleși siluetele femeilor de statură mică, cum ar fi cazul modelelor mari de genți shopper. Acestea vor fi cele mai potrivite pentru doamnele scunde, cu forme rotunde în cazul cărora o geantă prea mare ar scurta optic silueta. Gențile de mărimi medii vor arăta la fel de bine în compania doamnelor înalte și slabe.

View this post on Instagram

🍬🍬

A post shared by Katarzyna Kijowska (@katekijo) on

Gențile mari

Poșetele spațioase de dimensiuni mai mari sunt „cireașa de pe tort” pentru siluetele subțiri și înalte. Cu o astfel de siluetă, chiar și geanta shopper xl nu va perturba proporțiile. Ba mai mult, silueta ta va părea mai mică. Gențile de mână mari sunt, de asemenea, o opțiune excelentă pentru femeile plus size. În timp ce poșetele mici subliniază inutil coapsele sau umerii masivi, poșeta mai mare va părea proporțională și va distrage privirile de la micile imperfecțiuni.

Felul în care porți poșeta, contează

Știi deja cum să alegi geanta potrivită pentru silueta ta. Dar, la fel de important este și modul în care o vei purta:

Așadar:

  • dacă ai o siluetă de tip măr, poartă geanta la înălțimea șoldului, astfel încât să eviți lărgirea optică a zonei abdominale;

12781
  • dacă ai o siluetă de tip pară, poartă poșeta la înălțimea taliei. Acest truc mic va echilibra proporțiile dintre linia mai lată a șoldurilor și talia îngustă;

12782
  • În cazul în care silueta ta seamănă cu o formă de clepsidră, poți purta poșeta atât la șold, cât și la talie.

Sfatul stilistului:

Ești mică de statură? Evită să porți gențile tip plic sub șolduri. În caz contrar, îți veți scurta optic picioarele și, astfel, întreaga siluetă.

Sperăm că, cu ajutorul acestui scurt ghid, poți determina ce geantă va fi potrivită pentru silueta ta. În cazul în care ești în căutarea unui model nou, inspiră-te din articolul nostru despre cele mai moderne genți pentru sezonul toamnă-iarnă.

Autor

Patrycja Stasiak

Urmez regulat trendurile de pe podiumurile de modă. Mă inspiră stilul Victoriei Beckham și al lui Carrie Bradshaw. În garderoba mea domină tocurile și botinele. A doua mea pasiune după modă este vizajul. În viața privată, sunt o admiratoare a naturii și a ciclismului.
Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.