Petrecerea timpului în liniștea de acasă este un moment bun pentru a-ți curăța garderoba și a scăpa de ceea ce a rămas nefolosit de mult timp. Deci, este și o idee perfectă pentru a vinde pantofii pe care nu îi mai porți – nu numai pentru a face loc modelelor noi pe care le poți cumpăra cu ușurință, de asemenea online, ci și pentru a beneficia de un buget suplimentar pentru sesiunile de shopping.

Cum să-ți pregătești pantofii pentru vânzare? Unde să postezi anunțul? Și ce să faci pentru ca ofertele tale să iasă în evidență din mulțime? Vei afla răspunsurile citind textul de mai jos.

Pasul 1: Pregătește-ți pantofii pentru vânzare

Punctul de plecare pentru vânzarea online a diverselor articole și, în special, a încălțămintei este verificarea stării lor și pregătirea adecvată pentru vânzare. Dacă încălțămintea este în mod clar uzată, șansele ca cineva să o cumpere sunt foarte mici, așa că nu merită să-ți pierzi timpul și energia la postarea unei astfel de oferte. Cu toate acestea, dacă încălțămintea ta are nevoie doar de reîmprospătare sau curățare, dar starea acesteia este acceptabilă, utilizează una dintre metodele noastre de curățare a încălțămintei pentru a reîmprospăta aspectul acesteia.

Iată o listă cu articole de pe blogul nostru care te va ajuta să reîmprospătezi rapid aspectul pantofilor înainte de vânzare:

 1. Cum se curăță pielea naturală? Iată câteva metode casnice, sigure;

 2. Cum se curăță pantofii lăcuiți? Iată câțiva pași rapizi;

 3. Cum se curăță sarea de pe pantofii din piele?;

 4. Cum se curăță cizmele de cauciuc?;

 5. Cum se curăță închizătoare cu scai? În… 30 de secunde;

 6. sau chiar Cum scăpăm de mirosul neplăcut din pantofi?

Pasul 2: Aranjează un spațiu foto estetic

Jumătate (dacă nu mai mult!) din succesul vânzării de pantofi de pe internet constă în fotografiile atractive. Se întâmplă uneori ca oamenii să vândă comori veritabile, dar fotografiile aleatorii și inestetice ascund adevărata valoare a obiectului vândut. De aceea este atât de important să amenajezi un spațiu estetic în care vei putea fotografia pantofii pe care vrei să-i vinzi. Inspiră-te de pe paginile vintage shop-urilor de pe Instagram:

Următoarele elemente vor fi perfecte pentru a face fotografii stilate:

 1. fundalurile deschise (pot avea o textură originală, care va ajuta fotografiile iasă în evidență);

 2. loc bine luminat (preferabil lumina zilei);

 3. recuzită interesantă care îți va face fotografiile mai atractive (poate fi o ferigă, o revistă de modă, accesorii care se potrivesc cu pantofii vânduți etc.).

Sfatul expertului:

Atunci când faci fotografii în aceeași încăpere, ai șansă să dezvolți un stil recunoscut care să te distingă de alți vânzători.

Pasul 3: Alege un canal de vânzare pentru ofertele tale

Următorul pas este de a potrivi canalul de vânzare al pantofilor cu grupul potențial de clienți care ar putea fi interesați de aceștia:

 1. dacă dorești să vinzi pantofi de lux, va fi o idee minunată să vinzi prin intermediul magazinelor online care verifică calitatea și originalitatea ofertelor, ajungând în cele din urmă la o clientelă sofisticată,

 2. dacă, la rândul său, încălțămintea este dedicată mai degrabă tinerilor, poți opta pentru aplicații de vânzare ușor de utilizat,

 3. dacă, pe de altă parte, ai o problemă cu definirea unui anumit grup țintă pentru ofertele tale, alege portaluri clasice cu cea mai mare acoperire.

Pasu 4: Împachetează frumos articolul

În vânzările online, punctul de pe „i”, care dovedește angajamentul și respectul pentru cumpărător, este de a asigura un ambalaj îngrijit. Merită să ții cont de acest lucru, deoarece această procedură, care nu costă mult efort sau energie, poate duce la urmărirea viitoarelor oferte de către persoana care ți-a cumpărat pantofii sau la un #unboxing online, prin intermediul căruia ți se va promova contul.

Nu uita că, vânzarea articolelor uzate online nu este doar o modalitate de a contribui la dezvoltarea ideologiilor precum #slowfashion sau #lesswaste, ci și de a colecta un buget suplimentar pe care îl poți folosi pentru achiziții ulterioare!

Autor

Ewelina Gajoch

Sunt un fan al modei high fashion, dar în fiecare zi optez pentru un stil franțuzesc atemporal, inspirat de influencerii parizieni. În viața privată, sunt o iubitoare de artă, în special pictura lui Edward Hopper, călătorii și Harry Potter.
Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.