Cum se curăță tălpile albe? Îți punem noi!

2 min.

Atât pe podiumurile de modă, cât și pe străzile orașelor domină sneakerșii mari albi, care au tălpi care sunt, de asemenea, cel mai adesea albe. Dacă îți dorești ca cei mai tari pantofi din acest sezon să arate întotdeauna bine, merită să înveți cum se curăță în mod corespunzător tălpile albe.

Citește mai departe acest articol pentru a descoperi metodele care îți vor permite să redai tălpilor albe aspectul inițial.

Soluții speciale, adică metode dovedite și sigure

Soluțiile speciale sunt întotdeauna prima (și cea mai sigură) metodă de curățare. La urma urmei, acestea sunt create nu numai pentru a curăța, ci și pentru a menține durabilitatea încălțămintei tale. Cei care iubesc aceste modele de încălțăminte, probabil știu deja că sistematicitatea este cheia succesului în păstrarea pantofilor sport în formă excelentă.

De aceea, merită să ștergeți pantofii și tălpile albe cu o cârpă umedă după fiecare purtare.

În rândul soluțiilor speciale pentru curățarea încălțămintei, specialiștii recomandă preparatele speciale destinate încălțămintei sport. La urma urmei, se știe de multă vreme că ceea ce este „pentru tot” este cu adevărat „pentru nimic”. Prin urmare, cu siguranță este mai bine să eviți loțiunile sau emulsiile universale și să te concentrezi pe cele create în special pentru tălpile albe.

Atenție!

Nu uita că după curățarea tălpii albe a încălțămintei folosind oricare dintre metode, nu expune pantofii la uscat în locuri calde și însorite. Acest pas greșit contribuie adesea la îngălbenirea tălpilor.

Metode casnice, adică metodele pe propria răspundere

Dacă nu ești mulțumit de efectele pe care le-ai obținut prin curățarea tălpilor folosind metodele profesionale, poți încerca una din metodele casnice. Cu toate acestea, acestea nu oferă o garanție și trebuie efectuate doar pe propria răspundere.

9375

Pentru a pregăti acest preparat, vei avea nevoie de trei ingrediente pe care cu siguranță le ai deja acasă:

– pastă de dinți (neapărat albă!),

– câteva picături de peroxid de hidrogen,

– 2 linguri bicarbonat.

Amestecă toate ingredientele într-un vas de sticlă până când vei obține consistența unei paste. Apoi, cu ajutorul unei periuțe de dinți, aplică soluția rezultată pe tălpile încălțămintei și înfășoară acestea cu folie. Lasă preparatul să acționeze timp de aproximativ 20 de minute, apoi îndepărtează folia și clătește cu apă rămășițele de pastă de pe tălpi.

Dacă vrei să încerci această metodă, vei avea nevoie de:

– un burete sau o cârpă din bumbac,

– detergent de calitate superioară pentru rufe albe,

– apă.

Înmoaie un burete sau o cârpă în apă, apoi aplică detergent și freacă tălpile murdare, dar cât mai lent posibil, pentru a nu deteriora structura inițială. În cele din urmă, șterge spuma și lasă pantofii să se usuce.

Metoda casnică cu utilizarea apei de gură este destinată pantofilor cu talpă extrem de delicată (de exemplu, spumă). Aplică lichidul pe talpă și perie zonele murdare cu o periuță de dinți.

Preparatele albe, destinate curățării rosturilor, sunt o soluție eficientă, dar oarecum riscantă pentru curățarea tălpilor albe. Poți încerca această metodă, dar îți recomandăm să efectuezi testul pe pantofi mai uzați și nu recent achiziționați.

Întregul proces de curățare arată exact ca cel descris atunci când folosești apa de gură. Diferența este că este implicat un agent de curățare mult mai puternic, astfel încât protejarea părții superioare a pantofului este un pas necesar. Cum să faci acest lucru? Simplu! Lipește bandă adezivă în locul în care talpa se unește cu partea superioară. După curățarea tălpilor, îndepărtează banda.

Știi deja cum poți curăța tălpile albe ale încălțămintei tale preferate. Dacă dorești să afli mai multe despre curățarea pantofilor albi, te invităm să citești acest articol.

Atenție!

Întotdeauna verificăm sfaturile descrise pe încălțămintea proprie. Cu toate acestea, se poate întâmpla ca metodele descrise în conținut să nu funcționeze întotdeauna în mod eficient, ceea ce poate duce la deteriorarea încălțămintei. Nu uitați că, soluțiile și sfaturile menționate în articol se aplică pe propriul dvs. risc, iar textul de mai sus nu poate constitui baza pentru o eventuală reclamație.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletter-ul nostru și...Obține 40 lei reducere la prima achiziție!
Verificați în magazin
Pantofi de damă Palladium, Pantofi Geox pentru copii, Nike Air Force, Genți Tommy Hilfiger, Pantofi de damă Clarks, Genți Karl Lagerfeld, Converse de damă, Botine de damă Tommy Hilfiger