Cum se spală pantofii albi? Îți spunem noi!

2 min.

Nu există multe articole clasice de încălțăminte, atât de rezistente la schimbările de modă, cum sunt pantofii albi. Cu toate acestea, fiecare persoană care deține o pereche de pantofi de culoare albă, mai devreme sau mai târziu se întreabă – cum să spală aceștia? Există mai multe reguli universale care vor face spălarea pantofilor albi, fie într-o mașină de spălat, fie manuală, sigură și eficientă. Mulțumită acestora, pantofii albi își vor recâștiga prospețimea!

Merită știut faptul că, curățarea necorespunzătoare a încălțămintei albe poate duce la distrugerea acesteia. Instrucțiuni despre cum să faceți acest lucru în condiții sigure și eficiente, pot fi găsite în articolul de mai jos.

Spălarea pantofilor albi în mașina de spălat

Spălatul încălțămintei albe în mașina de spălat este o metodă convenabilă care va funcționa, dacă nu îți dorești să petreceți mult timp curățând, dar vrei să îți reîmprospătezi pantofii. Cu toate acestea, înainte de a acționa, verifică dacă încălțămintea selectată este potrivită pentru o astfel de procedură.

Începe prin a verifica eticheta internă și recomandările producătorului. Dacă nu găsești informații adecvate, urmează regulile universale:

Apoi poți spăla pantofii în mașina de spălat.

Modelele din piele întoarsă și din piele naturală se spală mai bine manual.

Pentru a fi eficient – și sigur! – spală pantofii albi în mașina de spălat, urmând pașii de mai jos:

Curăță pantofii de murdăria vizibilă, cum ar fi praful sau noroiul, pentru a evita blocarea mașinii de spălat. În mod profilactic, îndepărtează (de preferință, cu o scobitoare) murdăria de pe suprafața tălpii.

Scoate tălpicii și șireturile.

Introdu separat pantofii în săculețe destinate pentru spălarea lenjeriei intime.

Setează mașina de spălat la o temperatură mică și la cea mai mică viteză de centrifugare.

Adaugă detergent și pornește mașina de spălat.

După spălare, uscă pantofii într-un loc cald, dar nu direct la soare, astfel încât să nu se formeze pete și materialul să nu devină galben.

Dacă dorești să afli mai multe despre spălarea pantofilor marca New Balance, Nike sau Adidas în mașina de spălat, citește acest articol.

Spălarea manuală a pantofilor albi

Dacă dorești să speli încălțăminte din piele întoarsă sau din piele naturală, de culoare albă, atunci trebuie să faci acest lucru neapărat manual. Astfel eviți riscul de deformare sau distrugere a pielii. Umple un castron mare sau chiuveta cu apă călduță, înmoaie pantofii în întregime, apoi utilizează una dintre următoarele metode:

Bicarbonat de sodiu

Se amestecă 2-3 linguri de bicarbonat cu apă, se umezește o cârpă în soluția rezultată și se freacă pantofii cu aceasta până devin curați.

Sucul de lămâie

Utilizează 3-4 lingurițe de suc de lămâie, amestecă cu apă și umezește o cârpă în această soluție, freacă pantofii până devin curați.

Știai că…?

Folosind metoda cu suc de lămâie pentru a curăța pantofii albi, nu numai că veți reîmprospăta aspectul lor, dar, de asemenea, eliminați mirosurile neplăcute.

Oțet

În cazul oțetului, procedura este similară celei discutate mai sus. Toarnă o lingură de oțet pe o cârpă și freacă petele de murdărie de pe pantofi, apoi clătește bine cu apă.

Detergent pentru spălat vase

O modalitate la fel de eficientă de a scăpa de murdăria de la pantofii albi este folosirea lichidului de spălat vase. La fel ca în cazul metodelor mai sus menționate, aplică lichid de spălat vase pe o cârpă umedă, curăță apoi clătește bine încălțămintea albă.

Atenție!

Întotdeauna verificăm sfaturile descrise pe încălțămintea proprie. Cu toate acestea, se poate întâmpla ca metodele descrise în conținut să nu funcționeze întotdeauna în mod eficient, ceea ce poate duce la deteriorarea încălțămintei. Nu uitați că, soluțiile și sfaturile descrise în articol se aplică pe propriul dvs. risc, iar textul de mai sus nu poate constitui baza pentru o eventuală reclamație.

Îți recomandăm
logo signet
Abonează-te la newsletter-ul nostru și...Obține 40 lei reducere la prima achiziție!
Verificați în magazin
Genți Guess, Pantofi Lasocki pentru bărbați, Nike Air Force, Pantofi de damă Palladium, Botine de damă Sergio Bardi, Genți Tommy Hilfiger, Genți Karl Lagerfeld, Pantofi Guess pentru bărbați