MID SEASON SALE! Până la -30% reducere VEZI MAI MULT


Incaltaminte originala vs fake: Cum recunoști falsurile Nike, Adidas, Converse și UGG. Fals versus replică

Marile branduri de încălțăminte au făcut istorie grație calității și performanețelor pe care le oferă prin intermediul produselor pe care le realizează. Așadar, nu este de mirare că au apărut, peste noapte, tot mai mulți comercianți dornici de succes care au încercat să copieze modelele legendare ale giganților Nike, Adidas, Converse sau UGG. Deși astfel de produse fake prezintă atuul prețului (considerabil mai scăzut comparativ cu modelele originale), calitatea lor este, desigur, îndoielnică. În plus, designul este un alt aspect prin care am putea distinge falsurile de încălțările originale. Prin urmare, atunci când faci cumpărături, nu te lasă pacălit și află cum să distingi fake-urile de modelele autentice de brand.

Marile branduri de încălțăminte au făcut istorie grație calității și performanețelor pe care le oferă prin intermediul produselor pe care le realizează. Așadar, nu este de mirare că au apărut, peste noapte, tot mai mulți comercianți dornici de succes care au încercat să copieze modelele legendare ale giganților Nike, Adidas, Converse sau UGG. Deși astfel de produse fake prezintă atuul prețului (considerabil mai scăzut comparativ cu modelele originale), calitatea lor este, desigur, îndoielnică. În plus, designul este un alt aspect prin care am putea distinge falsurile de încălțările originale. Prin urmare, atunci când faci cumpărături, nu te lasă pacălit și află cum să distingi fake-urile de modelele autentice de brand.

MSS

Nu trebuie să fii pasionat de modă ca să fi auzit până acum termenul de ”replică” folosit deseori în rândul comercianților de ocazie, dar nu numai. Un produs replicat este, oare, unul fake? Ei bine, dacă te întrebi ce este o replică trebuie să știi că există diferențe notabile între aceasta și un produs fals. Iată cum se disting acești doi termeni:

  1. Replicile sunt modelele unui anumit produs (care, în trecut, s-a bucurat de o mare popularitate), realizate datorită cererii mari de pe piața de fashion. Sunt fabricate legal și sunt create inclusiv de companiile cele mai cunoscute și prestigioase din lume.

  1. Falsurile, pe de altă parte, sunt produse care imită originalul, însă care au un grad de calitate evident scăzut. Producătorii din China sunt cei care realizează, adesea, produse false, inspirate după designul celor ce aparțin marilor brandurilor.

Cel mai simplu mod de a distinge o replică de un fake este, spun specialiștii, prețul. Dacă acesta diferă semnificativ de costul produsului original, cel mai probabil ai de-a face cu un fals.

14275
Sursă foto: https://imgur.com/ELkkmMu

Cu o istorie de peste 5 decenii, gigantul Nike care a fost fondat cu un buget inițial de doar 1000 de dolari este, în prezent, unul dintre cele mai apreciate branduri de articole vestimentare, încălțăminte și accesorii sport. Preferați de atleții profesioniști și de sportivii amatori deopotrivă, pantofii sport Nike originali sunt ușor de recunoscut după câteva elemente, cum ar fi:

  1. Seria de catalog

Seria de catalog, numărul SKU (engl. Stock keeping unit) este format, în cazul produselor originale, din 9 cifre plasate pe eticheta cutiei, precum și pe cea atașată în interiorul încălțărilor. Pentru a verifica autenticitatea unor pantofi Nike poți căuta codul SKU ce corespunde modelului respectiv pe pagina oficială a producătorului. Dacă cele două serii de catalog sunt similare (adică cea a încălțărilor tale cu cea înscrisă pe site) atunci crește semnificativ șansa ca produsul pe care vrei să îl achiziționezi să fie original. Pentru a fi sigur de acest lucru, urmărește însă și alte detalii, despre care îți vorbim în continuare.

  1. Paleta cromatică

Nu de puține ori, produsele fake au alte culori comparativ cu modelele originale. Cu toate că, în cazul anumitor modele, Nike oferă posibilitatea de personalizare a itemurilor pe care le creează, paletele cromatice să le spunem exotice ar trebui să ne pună pe gânduri cu privire la originalitatea adidașilor. De asemenea, ai grijă și la elementele decorative bizare, care, deși sunt prezente pe edițiile speciale ale diverselor colecții Nike, nu sunt întotdeauna un semn al unui produs 100% original!

  1. Materialele

Producătorii de articole vestimentare și accesorii fake mizează pe imitarea designului produselor originale, însă, pentru reducerea costurilor, renunță la calitatea materialelor și a finisajelor. De aceea, falsurile sunt confecționate de cele mai multe ori din materiale de slabă calitate, care nu sunt dotate cu tehnologia prevăzută de adidașii de brand. Astfel, dacă nu alegi o pereche de Nike originali nu ar trebui să te surprindă lipsa amortizării tălpii sau materialele care se rup și rapid și care nu lasă pielea să respire.

  1. Locul achiziționării

Pentru a evita alegerea unor produse Nike fake cel mai sigur este să faci cumpărăturile de la distribuitorul oficial sau din magazinele specializate, care dețin licență pentru comercializarea acestora. Poți avea încredere că ai comandat de fiecare dată un produs Nike original de pe epantofi.ro, indiferent de modelul ales.

14276

Adidas se numără printre liderii de pe piața de încălțăminte și articole sport, având chiar și o linie de îmbrăcăminte de zi cu zi. Este una dintre mărcile preferate ale atleților profesioniști, dar este și favorita celor care doresc să poartă încălțăminte confortabilă și de calitate. Moda actuală, care pune în lumină tendințele stilului athleisure, face ca pantofii sport Adidas originali să fie la mare căutare. Cu toate acestea, prețurile adidașilor de brand nu sunt accesibile oricui, lucur care explică și numărul mare de produse contrafăcute de pe piață. Astfel, devine din ce în ce mai dificil să distingem un articol Adidas fake de unul original, deoarece producătorii de falsuri fac tot posibilul să ofere spre vânzare itemuri care seaăă izbitor de mult cu produsele gigantului brand. Astăzi îți spunem care sunt secretele pentru a identifica un produs Adidas original.

  1. Numărul de serie

Pentru a afla dacă ai de-a face cu adidași originali sau fake, verifică numărul inscripționat pe eticheta interioară a ambilor pantofi. În cazul în care cele două coduri sunt diferite, este un prim semn că produsul este original. Pentru a avea certitudinea acestui fapt, compară acest număr de serie cu cel de pe cutie. Dacă ele coincid, atunci este clar că nu trebuie să te îndoiești de autenticitatea încălțărilor.

  1. Logo-ul

Un alt detaliu important căruia trebuie să îi acorzi atenție dacă vrei să distingi pantofii sport originali Adidas de cei contrafăcuți este chiar modul în care este reprezentat logo-ului brandului. Analizând acest aspect vei vedea că falsurile au întotdeauna autocolante cu logo-ul, în timp ce produsele autentice sunt cusute pe limba încălțărilor. De altfel, sigla de pe pantofi sport falși se va șterge mult mai rapid decât cea de pe perechea originală.

14277
  1. Cusăturile

Finisajele, printre care cusăturile, te pot ajuta, de asemenea, să identifici un articol Adidas original. În timp ce produsele de marcă au cusături uniforme, de înaltă calitate, majoritatea falsurilor au cusături neterminate, realizate din materiale de slabă calitate. De asemenea, cusăturile pantofilor sport Adidas sunt durabile, netede, iar îmbinările nu prezintă urme de lipici. Așadar, dacă observi lipici scurs pe componentele pantofilor sau dacă ața se desprinde ușor, modelul pe care îl ai în fața ta este, cu certitudine, un fals.

  1. Culorile

Adesea, poți observa că paleta cromatică a adidașilor pe care ai ales-o de pe taraba unui comerciant de ocazie sau de pe un site fantomă de pe internet nu este similară cu cea prezentată, în cazul aceluiași model, pe site-ul oficial al brandului. Ce înseamnă acest lucru? Că produsul respectiv nu este unul original. Producătorii de Adias fake copiază modelul în sine, dar folosesc alte culori. Deci, mare atenție la acest aspect!

  1. Șireturile

În majoritatea cazurilor, încălțămintea Adidas are mai multe perechi de șireturi, ambalate corespunzător.

Dacă ai achiziționat de curând o pereche de pantofi sport care par a aparține brandului, însă nu ai găsit în interiorul cutiei și șireturi de rezervă, este posibil ca produsul să fie fake. Cu toate acestea, unii dintre producătorii de Adidas fake au început să adauge și ei în cutii două seturi de șireturi, motiv pentru care acesta nu este tocmai un aspect simplu de identificat. Totuși, un alt indiciu care te va ajuta să rezolvi misterul legat de autenticitatea pantofilor sport este materialul din care sunt realizate ochiurile pentru șireturi. Doar modele vechi de Adias ar mai putea să aibă ochiuri metalice, însă toate modelele noi, fără excepție, nu mai prezintă acest element.

  1. Codul de bare

Contrar a ceea ce am fi tentați să credem, inscripția ”Made in China” nu mai este, în prezent, un semn al unui produs Adidas fake. Din anul 1994, Adidas și-a mutat aproape întreaga producție în țările din Lumea a 3-a, pentru a spori volumul de muncă. Prin urmare, mențiunea ”Made in Germany” nu poate fi văzută pe produsele brandului, nici măcar pe cele orginale. Însă, foarte important de știut este că, indiferent de țara de origine al unui produs Adidas original, codul de bare are formatul nemțesc. Acest lucru înseamnă că întotdeauna pantofi sport autentici ai mărcii fondate de frații Dassler vor fi inscripționați cu un cod de bare care are primele trei cifre cuprinse între 400 și 440.

  1. Prețul

Cu toții ne-am dori să putem cumpără adidași de brand, de bună calitate, la prețuri foarte reduse. Totuși, pantofii de marcă nu sunt ieftini, tocmai pentru că materialele și tehnologiile folosite la creearea lor sunt costisitoare. De asemenea, trebuie să înțelegem că un produs Adidas original poate fi vândut doar pe site-ul orginal și doar în magazinele reprezententate și licențiate pentru a face acest lucru, cum este și cazul magazinului online epantofi.ro. Ia în considerare sfaturile noastre și nu te lăsa captivat de oferte tentante de preț, în speranța că vei face o afacere bună.

14278
Sursă foto: https://imgur.com/WkWRTSC

Când vine vorba despre pantofii sport Converse Chuck Taylor All Star, există câteva mici detalii care te pot ajuta să identitifici dacă ceea ce ai cumpărat reprezintă o adevărată afacere sau dacă este vorba doar despre un produs Converse fake. Iată care sunt acele elemente prin care poți distinge tenișii Converse originali:

  1. Numărul de serie

Încălțămintea Converse autentică are întotdeauna un număr de serie pe eticheta de pe interiorul limbii și pe fiecare dintre cei doi pantofi. Acest număr de serie ar trebui să fie similar pe ambii teniși și să regăsească, identic, pe cutia în care au fost livrați.

  1. Informațiile de pe etichetă

Locul în care au fost confecționați tenișii ar trebui să fie de asemnea imprimat pe etichetata atașată limbii pantofilor. Dacă țara de fabricație apare pe mijlocul etichetei sau în partea de jos a acesteia, atunci cel mai probabil este vorba despre un fals.

  1. Logo-ul

În cazul unui produs Converse original, logo-ul de pe branț este reprezentat clar și cu un pigment de culore intens. Logo-urile ale căror culori s-au estompat sau care sunt conturate imperfect sunt un semn al calității slabe, deci se numără printre indiciile prin care poți detecta pantofii sport Converse fake. De asemenea, caută pe talpă un mic asterisc cu 6 puncte, în apropierea siglei brandului. Dacă acest detaliu lipsește, produsul este contrafăcut.

  1. Elementele decorative

Un alt set de detalii de luat în considerare pentru alegerea încălțămintei Converse originale face referire la elementele decorative, respectiv la dungile de pe lungimea laterală a pantofilor și din zona de la vârful degetelor. Stilul și culoarea acestora pot varia în funcție de model dar ar trebui să fie întotdeauna complet netede, continue și drepte. De asemenea, în cazul unui produs original Converse zona din față este robustă, confecționată din cauciuc și este complet dreaptă acolo unde întâlnește șireturile.

14279
Sursă foto: https://imgur.com/YKQylVX

Chiar dacă le iubești sau le urăști, popularitatea cizmelor UGG nu poate fi contestată. De fapt, acestea se numără printre cele mai bine vândute tipuri de încălțăminte din întreaga lume. Succesul gigantului brand i-a inspirat și pe antreprenorii oportuniști care vor să facă profit din vânzarea unor UGG fake. Este binecunoscut cazul unui bărbat din China care, în octombrie 2019 a fost arestat deoarece comercializase în New York cizme false UGG în valoare de 5 milioane de dolari. Iată în continuare o listă de elemente prin care poți identifica cizmele UGG originale:

  1. Elementele de securitate

Lupta continuă a brandului împotriva falsificărilor a determinat compania să poziționeze diverse elemente de sercuritate pe rodusele UGG. Acestea prezintă etichete și autocolante speciale atașate pe ambalajul cizmelor. Astfel, începând din toamna anului 2010, încălțămintea autentică UGG are pe etichete și pe cutie sigla holografică a soarelui, care se schimbă din alb în negru atunci când este rotită la 90 de grade. Trei ani mai târziu, UGG Australia a adaugat pe eticheta de sercuritate cusută pe pantoful stâng un cod QR. Acesta poate fi scanat cu orice smartphone și vă va conduce către site-ul oficial al mărcii, unde vei putea verifica autenticitatea produsului. Mai mult decât atât, dacă întorci eticheta pe care se regăsește codul QR ar trebui să observi o altă caracteristică de securitate: sigla UGG ”rulată” este logo-urile solare cu efect 3D.

  1. Locul fabricării

Crezi sau nu, cizmele care poartă eticheta ”Made in China” sau ”Made in Vietnam” sunt o adevărată afacere. La fel ca și în cazul produselor Adidas, cizmele UGG originale sunt fabricate de Deckers Outdoor Corporation, care are fabrici în China, Vietnam, Cambodgia, Filipine, Republica Dominicană și Statele Unite. Dacă eticheta de pe pantofi indică drept loc al fabricației Noua Zeelandă sau Australia, este un prim semn că ai de-a face cu un produs UGG fake.

  1. Ambalajul

14280
Sursă foto: https://imgur.com/kA2CYGL

Cizmele UGG autentice vin într-o cutie robustă, realizată dintr-un carton rezistent. Multe dintre cutii sunt obținute dintr-o singură bucată, cu un capac rabatabil, însă există și produse UGG originale care au cutii din două piese, cu capac detașabil. Folia în care sunt împachetate cizmele orginale este creeată dintr-un material gros, ușor încrețit, cu numele brandului imprimat. UGG-urile contrafăcute sunt învelite în folii de plastic de slabă calitate, foarte subțiri și aproape de fiecare dată lipsește sigla mărcii. De asemenea, broșura cu sfaturi de îngrijire, cardul de autenticitate, precum și alte astfel de elemente nu ar trebui să lipsească din cutia unor cizme UGG originale. Pentru obținerea acestor obiecte se folosesc carduri de hârtie crem, începând din iunie 2007, de când compania a încetat să mai folosească hârtie albă. În plus, pentru tipărirea lor se folosește cerneală de calitate și nu tehnologia de scanare, ca în cazul UGG-urilor fake.

  1. Materialele

Pentru fabricarea UGG-urilor originale se folosește blană de oaie, iar exteriorul cizmelor este confecționat dn piele de căprioară. Căptușeala cizmelor UGG originale au o nunață de crem și se simte foarte densă și moale la atingere. Cizmele contrafăcute folosesc pentru interior nuanțe de alb sau cenușiu, iar blana lor este subțire și aspră.

Dacă îți este greu să distingi blana reală de cea sintetică, o modalitate eficientă prin care poți face acest lucru este să o freci ușor. În cazul produselor fake, se vor desprinde bucăți din blană.

  1. Mirosul

Pentru a ne atrage să cumpărăm produsele lor și pentru a-și maximiza profitul, falsificatorii recurg la folosirea unor materiale de calitate slabă, cum ar fi lipiciul ieftin, materialele care imit pielea de oaie și multe altele. Toate acestea au, însă, un puternic miros chimic, specific sinteticelor și plasticului. Așadar, dacă cizmele UGG pe care le ai în față au un miros ciudat, este deja un semn destul de clar că ai de-a face cu un produs fake. Cizmele originale ale brandului nu ar trebui să miroasă deloc.

Dacă îți dorești să achiziționezi încălțăminte originală și să beneficiezi de discounturi la produsele preferate, te invităm să descoperi cele mai recente colecții ale marilor branduri pe epantofi.ro!

Sursă imagine: https://www.wallpaperflare.com/gray-air-jordan-cap-between-nike-and-air-jordan-shoe-box-lot-wallpaper-edxqd

Abonează-te la newsletter-ul nostru și...Obține 40 lei reducere la prima achiziție!
Verificați în magazin
rieker, botine, adidasi fila dama, buffalo, ghete iarna barbati, timberland, pantofi cu toc mic, geanta dama, pantofi albi, portofel dama, palladium, adidasi dama, adidasi tommy hilfiger barbati, reduceri adidasi dama, nike air uptempo, botine dama, karl lagerfeld sneakers, ghete tommy hilfiger dama, adidas ozweego, adidasi puma dama, pantofi cu toc gros, cizme dama, pantofi cu toc eleganti, ghete copii fete, botine dama elegante, ghete barbati iarna, skechers dama, adidasi femei, ghete baschet, botine dama cu toc

Acest site utilizează cookie-uri pentru a oferi servicii de calitate. Utilizarea ulterioară a site-ului reprezintă acordul dvs. în legătură cu utilizarea acestora. mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close