Încălțămintea de fotbal pentru copii – care este modelul potrivit?

3 min.

Ai acasă un mic fan al fotbalului care practică cu drag acest sport? În acest caz, asigură-te că din garderoba lui nu lipsește încălțămintea sport de o calitate înaltă și confortabilă. Printre aceste modele se numără și ghetele de fotbal pentru copii, care nu numai că asigură confortul mișcării pe teren, dar, mai ales, reduc riscul de accidentare.

Descoperă ce modele trebuie să cauți, pentru ca, copilul tău să se poată bucura de joc și să înscrie goluri pentru echipa lui.

Tipuri de încălțăminte de fotbal pentru copii

Până relativ recent, încălțămintea de fotbal era pur și simplu împărțită în crampoane de teren și de sală. Astăzi, această clasificare este puțin mai dezvoltată și ia în considerare diferitele condiții care pot predomina pe teren. Astfel, încălțămintea de fotbal pentru copii se împarte în:

Crampoanele pentru gazon FG, SG, TF și pantofii de sală – care este diferența dintre aceste modele?

Ghetele FG au crampoane de plastic sau cauciuc distanțate, care asigură aderența la sol, dinamica adecvată, capacitatea de a schimba rapid direcțiile și, în același timp, confortul general al jocului. Ghetele FG sunt selectate în principiu ținând cont de poziția jucătorului. Pentru jucătorii ofensivi, se recomandă pantofii cu crampoane mai rotunde, care garantează agilitate și manevrabilitate. Apărătorii vor juca mai bine în crampoanele situate lateral, care permit o retenție mai bună a jucătorului pe teren.

Modelele marcate cu SG (soft ground – teren moale), vor fi utile pentru antrenamentele sau meciurile pe terenurile moi, noroioase. Acești pantofi sunt echipați cu crampoane mai lungi decât alte tipuri de ghete, ceea ce oferă o aderență sporită pe teren moale, noroios, permițând o eliberare rapidă, o accelerarea instantă și o stabilitate și mai bună.

Ghetele turf (TF) se disting cu crampoane mici, distribuite dens pe întreaga suprafață a tălpii, permițând distribuirea uniformă a greutății corporale pe întregul picior. Pantofii de fotbal TF oferă jucătorilor o tracțiune și manevrabilitate optimă, în timp ce modelele echipate cu inserții din spumă EVA – o amortizare suplimentară mai bună.

Sfatul expertului

Practicarea fotbalului pe gazon artificial în ghete FG și pe gazon natural în ghete TF este, din păcate, o greșeală destul de des întâlnită. Nu uita că acest lucru nu numai că provoacă disconfort, dar, de asemenea, poate duce la încordare excesivă asupra mușchilor și articulațiilor și chiar poate rezulta în accidentare.

La rândul lor, pantofii de sală pentru fotbal trebuie să se afle în garderoba fiecărui fotbalist care joacă în săli sau hale sportive – fie iarna, fie pentru diversificarea antrenamentelor. Ghetele de fotbal pentru sală au tălpi plate, de obicei din cauciuc care nu lasă urme pe podeaua de joc. Este important ca acestea să aibă o aderență optimă și chiar mai mult, să fie echipate suplimentar cu un branț de înaltă calitate și cu o spumă exterioară absorbantă de șocuri. Acest lucru va garanta mușchilor și articulațiilor un confort optim și o protecție adecvată împotriva rănilor, care, din păcate, sunt frecvente pe podelele dure.

12315

Cum alegem mărimea potrivită a pantofilor de fotbal?

Pentru ca pantofii de fotbal pentru copii să-și îndeplinească rolul, aceștia trebuie să aibă o mărime potrivită pentru piciorul celui care practică acest sport. De regulă, ghetele de fotbal trebuie să fie perfect potrivite pentru piciorul jucătorului, mai ales că talpa lor „se așează” de obicei, iar partea superioară, în special cea din piele, se întinde ușor.

Această abordare funcționează, însă, pentru profesioniști sau jucători cu experiență și s-ar putea să nu treacă examenul în cazul copiilor. Încălțămintea perfect potrivită poate părea prea strâmtă, ceea ce îi va descuraja rapid de la încălțare, și astfel – de la antrenamente. Desigur, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să cumpărați încălțăminte prea mare. Pantofii prea mari de fotbal sunt incomozi, se adaptează greșit formelor picioarelor, se deformează și, în consecință, se deteriorează mai repede. Deci, cum găsim un compromis? Soluția optimă vor fi 0,5 cm de spațiu liber – pantofii nu vor fi nici prea strâmți nici prea largi.

Fotbalul este unul dintre cele mai populare, dacă nu chiar cel mai popular sport din lume. Nu este surprinzător faptul că printre idolii copiilor se numără și jucători cunoscuți de fotbal, pe care uneori vor să-i imite cu orice preț. Așadar, dacă copilul tău „trage pe teren”, pune-i la dispoziție încălțăminte de fotbal potrivită pentru copii și … susține-l în drumul către îndeplinirea viselor!

Vizitează magazinul epantofi.ro și descoperă și alte modele de pantofi sport pentru copii.

Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.
Îți recomandăm și
Abonează-te la newsletter-ul nostru și...Obține 40 lei reducere la prima achiziție!
Verificați în magazin
pantofi cu toc eleganti, ghete tommy hilfiger dama, adidasi tommy hilfiger barbati, sneakers, timberland, reduceri incaltaminte dama, botine dama elegante, papuci de casa copii