Pentru multe femei care au mai puțin de 160 cm înălțime, crearea unei stilizări de iarnă care le va alungi optic silueta este o adevărată provocare. Avem o veste bună pentru tine – tot ce ai nevoie este o încălțăminte bine selectată! Care sunt pantofii potriviți pentru o persoană scundă în cel mai rece sezon al anului? Spre deosebire de aparențe, nu vei fi nevoită să alegi doar tocuri extrem de înalte.

Poți câștiga câțiva centimetri în plus de înălțime, alegând culoarea și modelul potrivit de încălțăminte.

Pantofii de iarnă pentru persoanele scunde – cu sau fără toc?

În mintea multor doamne, s-a implementat regula conform căreia statura scurtă necesită tocuri înalte. Cu toate acestea, respectarea acestui principiu poate avea uneori un efect comic. Este important să păstrezi echilibrul proporțiilor. O femeie scundă cu tocuri foarte înalte, desigur, va fi mai înaltă, dar poate părea că merge pe picioroange. Secretul constă în alungirea optică a picioarelor și a siluetei.

Deci, care este încălțămintea de iarnă potrivită pentru o persoană scundă? Cea cu un toc de 5-7 cm. Nu trebuie să fie neapărat un toc subțire – tocul gros și coturnul sunt mai confortabile și vor îndeplini bine această sarcină.

10734

Cizmele negre muschetar vor completa perfect ținutele de iarnă.

Botine sau cizme pentru persoane scunde – ce alegem?

Ambele modele de încălțăminte menționate sunt alegeri populare pentru iarnă. Dar ce alegi în cazul în care ești scundă? Ambele – dar totul depinde de modelul potrivit și de culoarea și lungimea părții superioare a încălțămintei.

Cele mai potrivite modele de cizme pentru o persoană scundă sunt cele care se termină chiar sub genunchi și au partea superioară fixă. Așadar, optează pentru cizmele lungi riding (despre care poți citi mai multe în acest articol) și cizmele lungi cu tocuri. Ferește-te de modelele care ajung până la mijlocul gambei – acestea vor accentua cea mai lată zonă a piciorului, îl vor scurta și lărgi optic. Cizmele peste genunchi pentru o persoană scundă vor fi, de asemenea, o alegere bună, dar numai în cazul în care ai picioare subțiri.

10735

Cizmele lungi riding sunt încălțămintea potrivită pentru femeile scunde.

Și ce botine vor fi cele mai avantajoase pentru o femeie mică de înălțime? În primul rând, modelele cu un toc nu foarte înalt. Botinele sunt pantofii cărora le place să scurteze picioarele. Evită decorațiunile bogate și elementele masive (de ex. platforme) – pentru că pot „scurta” în mod eficient silueta. De asemenea, este important ca lungime carâmbului să nu fie până la înălțimea gleznei, deoarece va accentua acest punct destul de lat al piciorului.

10736

Botinele albe în compania ciorapilor albi vor alungi optic picioarele.

Pantofii de iarnă potriviți pentru o persoană scundă? Culoarea contează!

Deși acest lucru poate părea lipsit de importanță, nuanța în care alegi încălțămintea de iarnă îți poate scurta sau alungi silueta. Totul depinde de culorile articolelor vestimentare cu care alegi să porți pantofii. Cizmele lungi pentru o persoană scundă trebuie să fie în nuanțe clasice, neutre: negru, gri, bej sau maro. În ceea ce privește botinele, asigură-te că le potrivești cu culoarea ciorapilor sau a pantalonilor cu care îi vei purta. Culorile contrastante vor scurta optic silueta.

Sfatul stilistului

Botinele pentru o persoană scundă, combinate cu pantaloni de aceeași culoare, vor fi, de asemenea, o opțiune bună pentru doamnele scunde, cu o figură mai voluptoasă. O regulă similară se aplică și în cazul cizmelor lungi.

Cea mai bună formă de pantofi pentru o femeie scundă

Dacă ai o înălțime mai mică de 160 cm înălțime, evită pantofii cu vârful rotund, deoarece scurtează optic picioarele. Veți obține un rezultat dorit prin alegerea unui model de cizme sau botine cu un spitz delicat.

Sperăm că știi deja ce modele de încălțăminte de iarnă să alegi în cazul în care ești o femeie scundă. Pantofii potriviți nu îți vor oferi doar câțiva centimetri de înălțime, ci și un pic de încredere în sine! Descoperă gama largă de cizme lungi riding, cizme lungi muschetar și botine de pe epantofi.ro. Nu îți face griji în cazul în care încălțămintea pe care ai comandat-o nu este pe placul tău – poți profita de o returnare gratuită în termen de 30 de zile.

Autor

Agnieszka Ślęzak

Deși se pare că tocurile înalte și sneakerșii nu merg mână în mână, aceste modele de pantofi sunt printre preferatele mele. În garderoba mea domină culoarea neagră și imprimeurile florale. În viața privată sunt un fan al umorului negru, al animalelor și al filmelor lui Quentin Tarantino.
Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.