PRIMĂVARĂ-VARĂ ’24! Cele mai tari tendințe ale sezonului! VEZI MAI MULT >


Listă bagaj | Vacanță în Dubai: Ce să împachetezi în bagaj?

Arzi de nerăbdare să pleci în mult așteptata vacanță în Dubai? Oricât de mult ai aștepta, suntem siguri că oftezi la gândul că orice vacanță vine la pachet cu bagajul de călătorie. Pentru doamne, cel puțin, bagajul pare a fi întotdeauna neîncăpător, indiferent de cât de scurtă este escapada. Dacă în scenariu se regăsesc și bagajele pentru copii, atunci lucrurile se complică și mai mult. Și pentru domni este la fel de dificil, mai ales că lor le revine sarcina căratului bagajelor!

Lista de bagaj pentru o vacanță în Dubai nu trebuie să te sperie câtuși de puțin, dacă dai dovadă de o bună planificare, știi exact ce să împachetezi în bagaj și apelezi la diferite trucuri pentru a împacheta bagajul de călătorie într-un mod eficient, în așa fel încât să ai la tine tot ce-ți trebuie și să te bucuri de o vacanță lipsită de griji.

SS 24

Dacă și tu ești în posesia unor bilete de avion cu destinația Dubai, descoperă în rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre destinația aleasă, ce să notezi pe lista de bagaj pentru vacanță, dar și cum să împachetezi eficient bagajul.

Dacă nu ai mai fost până acum în Emiratele Arabe Unite, trebuie să te pui la curent în anumite privințe, de la climă și vestimentație, până la documentele necesare unei vacanțe în Dubai. Acest oraș este, fără doar și poate, unul al superlativelor, luxul fiind la el acasă. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi despre Dubai, înainte de a descoperi această cultură diferită de cea europeană!

  1. Clima în Dubai

Înainte de a merge într-o vacanță în Dubai, trebuie să știi că aici există un singur anotimp, iar acela este unul foarte călduros. Dacă vii dintr-o țară în care există patru anotimpuri, așa cum este România, ajustarea la climatul deșertic al Dubaiului poate fi o adevărată provocare. Cea mai bună perioadă din punct de vedere climateric pentru o vacanță în Dubai este sunt lunile de iarnă și primăvară. Asta pentru că, între decembrie și aprilie, te vei putea bucura de temperaturi între 24 și 32 grade Celsius. De reținut, totuși, că, luna ianuarie nu este cea mai bună perioadă pentru înot.

  1. Cum să te îmbraci în Dubai

Unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le cunoști înainte de a vizita Dubaiul este cum să te îmbraci. Fiind parte a Emiratelor Arabe Unite, Dubaiul este un ținut musulman, prin urmare este important să te gândești că trebuie să porți ținute modeste în anumite zone. Atunci când vine vorba despre îmbrăcămintea adecvată în Dubai, e necesar să faci diferența între spațiile publice și cele de hotel.

În zonele publice, așa cum sunt mall-urile, cafenelele, aeroporturile și mijloacele de transport în comun, bărbații și femeile trebuie să poarte haine care să le acopere umerii și picioarele. De cealaltă parte, resorturile, plajele și localurile din complexurile hoteliere permit orice tip de îmbrăcăminte.

  1. Consumul de alcool în Dubai

În Dubai, alcoolul nu poate fi consumat oriunde. Există o mulțime de restaurante independente în acest oraș, în niciunul nu este autorizat să servească alcool. Dacă intenționezi să servești alcool în vacanța în Dubai, poți merge într-un restaurant sau bar dintr-un complex hotelier, dar și într-unul din cluburile populare ale Dubaiului.

  1. Valabilitatea pașaportului

Unul dintre sfaturile de călătorie în Dubai este asigurarea valabilității pașaportului. Asigură-te că pașaportul are cel puțin șase luni de valabilitate după data sosirii în Dubai. De pildă, dacă urmează să ajungi în Dubai pe data de 1 martie 2022, pașaportul tău trebuie să expire după 1 septembrie 2022. Dacă perioada de valabilitate a pașaportului este mai mică de șase luni la momentul respectiv, în acest caz trebuie să-ți schimbi pașaportul cât mai repede posibil.

  1. Obținerea vizei turistice pentru Dubai

Probabil deja ai verificat dacă ai nevoie de viză pentru a merge într-o vacanță în Dubai, însă în cazul în care nu ai făcut-o, este momentul să ai în vedere acest aspect. Mulți turiști, de diferite naționalități, primesc viză la sosire în aeroport, însă există anumite situații în care este nevoie ca viza să fie solicitată în prealabil. Interesează-te de obținerea vizei turistice!

  1. Banii în Dubai

În Dubai, Visa și MasterCard sunt acceptate în cele mai multe dintre locuri, însă este posibil ca alte tipuri de carduri de credit sau debit să nu fie. Fiecare bancă are comisioanele sale pentru folosirea cardului în străinătate, uneori fiind destul de ridicate. Ideal ar fi să-ți procuri un card cu comisioane mici sau zero comisioane la tranzacțiile în străinătate. Nu știi ce bani se folosesc în Dubai? Aici totul se plătește în dirhami, motiv pentru care este indicat să pregătești bani în numerar, cu excepția cazului în care nu dispui deja de dirhami EAU. Banii cash sunt adesea folosiți la cumpărăturile mărunte, la taxiuri sau la piețele tradiționale.

  1. Încărcarea dispozitivelor în Dubai

Dacă vrei să iei cu tine în vacanță camera foto sau tableta, nu uita să adaugi pe lista de bagaj într-o vacanță în Dubai și încărcătoare speciale. În Dubai sunt utilizate prizele din Anglia, de tip G, motiv pentru care este important să achiziționezi adaptoare speciale pentru a-ți putea încărca dispozitivele.

  1. Telefonia mobilă în Dubai

Cu siguranță vei dori să-ți folosești telefonul mobil în Dubai, așa că trebuie să te asiguri că vei putea face acest lucru. Dacă furnizorul tău de telefonie mobilă nu-ți face o ofertă bună pentru serviciile de roaming, s-ar putea ca folosirea telefonului să te coste destul de mult. Astfel, e recomandat ca la sosirea în aeroportul din Dubai să poți procura o cartelă SIM turistică pentru perioada vacanței.

  1. Restricțiile cu privire la Covid-19

Regulile privind călătoriile în pandemia de coronavirus se modifică de la o zi la alta, așa că este important să fii mereu la curent cu ultimele noutăți, înainte de a pleca în vacanță în Dubai. Verifică dacă înainte de vacanță este sau nu nevoie să-ți faci testul PCR și consultă întotdeauna ultimele recomandări cu privire la Covid-19.

Atunci când călătorești în Dubai, alegerea ținutelor pe care să le porți pentru a putea face față căldurii deșertului, respectând în același timp și tradiția musulmană, poate deveni o adevărată provocare. Am vorbit într-un articol anterior despre idei de ținute pentru o vacanță la mare și mare parte dintre piesele vestimentare menționate se vor încadra ideal în lista de bagaj pentru o vacanță în Emirate. Iată, așadar, ce să nu îți lipsească din bagaj pentru o săptămână în Dubai!

  1. Îmbrăcăminte

Articolele de îmbrăcăminte sunt întotdeauna în topul listei de bagaj pentru vacanță. Înainte de a te apuca, însă, să le împachetezi, îți sugerăm să te gândești dinainte la ținutele pe care le porți. În felul acesta nu vei avea nici bagajul aglomerat și nici nu vei pierde timp în vacanță compunând ținute. De regulă, din bagajul pentru mare nu trebuie să lipsească piesele vestimentare pentru plajă, costumele de baie, tunica de plajă, rochiile lejere în nuanțe deschise, seturi din in, salopete din bumbac, tricouri oversize și pantaloni scurți, ținutele de seară cu imprimeuri florale și jacheta pentru serile răcoroase.

Ține cont de tendințele la plajă și adaugă pe lista de bagaj pentru o vacanță în Dubai cele mai potrivite piese vestimentare din garderobă! În fond, o astfel de destinație exotică se învârte în jurul ținutelor de plajă, mai presus de toate.

  1. Încălțăminte

Nu uita de încălțăminte! Cu siguranță nicio ținută pe care ai gândit-o pentru vacanța în Dubai nu va fi completă fără încălțări comode sau elegante, deopotrivă. Astfel, de pe lista de bagaj pentru vacanță a femeilor nu trebuie să lipsească papucii cu talpă joasă sau șlapii pentru plajă, extrem de confortabili și nici sandalele elegante pentru femei, cu toc, ideale pentru o ținută de seară la terasă. Dacă ești bărbat și te întrebi ce trebuie să pui într-un bagaj pentru o vacanță în Dubai, trebuie să știi că nici ție nu trebuie să-ți lipsească o pereche de flip flops pentru bărbați sau o pereche confortabilă de șlapi de bărbați.

Ținutele pentru o vacanță în Dubai pot fi accesorizate și de încălțăminte sport confortabilă, motiv pentru care fiecare dintre voi ar trebui să adauge în bagaj câte o pereche de sneakers sau de teniși, care să transforme zilele de explorare a acestui luxuriant oraș într-o adevărată plăcere. Mai mult, încălțările sport pot fi asortate cu ușurință chiar și multor ținute de seară, cu atât mai mult în ceea ce-i privește pe domni.

  1. Accesorii pentru plajă

De pe lista de bagaj pentru o vacanță în Dubai nu trebuie să lipsească nici accesoriile pentru plajă, fie că vorbim de geanta de plajă, pălăria pentru plajă sau ochelarii de soare. Și nu doar accesoriile pentru plajă trebuie să-și facă loc în bagajul tău, mai cu seamă că accesorizarea ținutelor de seară pentru o vacanță în Dubai nu va fi completă fără un ceas elegant sau câteva dintre bijuteriile preferate.

  1. Cosmetice și produse pentru igiena personală

Nu uita să adaugi în bagajul de vacanță cosmeticele tale preferate, alături de un balsam de buze hrănitor. De asemenea, gelurile de curățare și cremele hidratante trebuie să-și facă și ele loc în bagaj. Bănuim că deja știi ce poți lua în bagajul de mână, așa că te sfătuim ca, pentru o vacanță în Dubai, să adaugi toate aceste produse în bagajul de cală, ținând cont de faptul că bagajul de mână permite doar cantitatea de 100 ml în ceea ce privește produsele lichide.

Pasta și periuța de dinți sunt și ele un mush have pe lista de bagaj pentru vacanță, alături de crema de protecție solară, pe care trebuie să o reaplici pe parcursul zilei.

  1. Remedii și medicamente

Chiar dacă nu ar fi indicat să pui în bagaj prea multe produse de acest fel, pentru a nu risca să fie respinse la aeroport, este indicat să nu uiță să adaugi în bagaj un set de prim ajutor care să conțină câțiva plasturi și un spray dezinfectant, tratamentul medicamentos pe care-l urmezi și diversele pastile pentru migrene sau alergii, dar și produsele de igienă personală.

  1. Gadgeturi și aparatură electronică

Nu uita să iei cu tine și câteva dispozitive esențiale, așa cum sunt telefonul și laptopul sau tableta, aparatul foto, un set de căști, un adaptor de priză universal sau o baterie externă. Pentru a te asigura că nu vor rămâne fără baterie atunci când ai cea mai mare nevoie de ele, este indicat să le încarci pe toate în ziua dinaintea plecării și să pui în juse separate încărcătoarele fiecărui dispozitiv.

  1. Acte necesare

E necesar să treci pe lista de bagaj pentru vacanță și câteva documente personale, alături de variante de a efectua plățile, în așa fel încât să nu întâmpini situații neplăcute pe parcursul călătoriei: pașaportul, buletinul, carnetul de conducere (în cazul în care vei dori să închiriezi o mașină în Dubai), biletele de avion, o sumă de bani cash (dirhami EAU) și câteva carduri pe care să le ai la îndemână.

Acum că am stabilit deja lista de bagaj pentru o vacanță în Dubai, nu mai rămâne decât să-ți oferim câteva sfaturi cu privire la împachetarea bagajului de vacanță într-un mod cât mai eficient. Iată cum împachetezi eficient bagajul:

  1. Nu exagera cu încălțămintea

De regulă, încălțămintea ocupă destul de mult spațiu, motiv pentru care îți sugerăm să te limitezi la numărul perechilor de încălțăminte pe care le adaugi în bagaj. O pereche de papuci pentru plajă, o pereche de încălțări elegante pentru ținutele de seară și o pereche de pantofi sport sunt mai mult decât suficiente, atâta vreme cât versatilitatea le permite să se asorteze mai multor tipuri de ținute.

  1. Alege haine care pot fi combinate în mai multe ținute

Așa cum am menționat anterior, este important să-ți gândești ținutele înainte de a pleca în vacanță. Pentru ca bagajul tău să nu pară neîncăpător, ideal ar fi să alegi piese vestimentare care să poată sta la baza compunerii mai multor ținute. Altfel, riști să pleci cu un bagaj încărcat cu haine pe care nici nu vei ajunge să le porți în vacanță!

  1. Uită de împăturitul hainelor

Împăturirea hainelor în bagaj nu mai este demult un mod eficient de a împacheta bagajul, sugestia noastră fiind să optezi pentru rulatul hainelor. În acest fel vei economisi spațiu, iar hainele tale se vor șifona mai puțin.

  1. Folosește-te de toate spațiile libere din bagaj

În afara numărului de obiecte pe care îl pui în bagaj, la fel de important este și modul în care alegi să le împachetezi, în așa fel încât să poți maximiza spațiul pe care-l ai la dispoziție. Astfel, experții recomandă să începi împachetarea bagajului cu așezarea pantofilor, după care urmează a fi așezate obiectele de mici dimensiuni, ce pot încăpea în spațiile libere rămase între pantofi. În cele din urmă se vor așeza articolele vestimentare mari, rulate sau împăturite, în funcție de preferințe.

Sperăm că această listă de bagaj pentru o vacanță în Dubai să-ți fie de folos în planificarea și împachetarea bagajului, în așa fel încât să ajungi la destinație cu un bagaj bine organizat și pus la punct. Respectând toate aceste etape, îți va fi mult mai ușor să despachetezi și să ai totul la îndemână, în timp ce hainele tale arată impecabil. De-acum, nu mai rămâne decât să te bucuri de o vacanță excelentă în acest oraș luxuriant al Emiratelor!

Abonează-te la newsletter-ul nostru și...Obține 40 lei reducere la prima achiziție!
Verificați în magazin
pantofi cu toc eleganti, adidasi femei, adidasi tommy hilfiger barbati, ghete copii fete, cizme cauciuc copii, ghete barbati iarna, sneakers nike, pantofi piele barbati, bocanci, geanta dama, botine dama cu toc, pantofi cu toc gros, adidasi skechers dama, nike air uptempo, skechers, adidasi fila dama, rieker, puma, sneakers, buffalo, rucsac, pantofi albi, anekke, ghete sport barbati, nike air force 1 femei, pantofi cu toc mic, timberland, vans, reduceri adidasi dama, adidasi dama

Acest site utilizează cookie-uri pentru a oferi servicii de calitate. Utilizarea ulterioară a site-ului reprezintă acordul dvs. în legătură cu utilizarea acestora. mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close