Converse este o marcă renumită de încălțăminte, a cărei pantofi au dominat baschetul pentru o lungă perioadă de timp și sunt considerați acum cei mai faimoși teniși din lume. Fiecare persoană, care face cumpărături online are acces la pantofii acestui brand, așadar este important ca înainte de a ne decide să achiziționăm teniși, să ne familiarizăm cu mărimile caracteristice fiecărei mărci.

Cunoscându-ți mărimea corectă, vei avea acces la cele mai unice modele, care sunt adesea disponibile online.

Există vreo diferență între mărimile tenișilor Converse pentru ea și pentru el? Care sunt diferențele între mărimile celor mai renumiți teniși? Aceste întrebări pot fi găsite în articolul de mai jos.

Diferențe între mărimile Converse pentru damă și bărbați

Pentru început, este demn de remarcat faptul că tabelul de mărimi a tenișilor Converse pentru bărbați și pentru femei, diferă. Oferta mărcii Converse include modele unisex, dar și modele speciale, concepute special pentru femei și pentru bărbați. Interesant este faptul că mărimea pentru bărbați este cu 0,5 cm mai mică, decât mărimea pentru femei. În practică, acest lucru înseamnă că mărimea femeilor 40 va avea o lungime de 26 cm, iar mărimea bărbaților – 25,5 cm. Deci, dacă observi că modelul pe care intenționezi să îl achiziționezi este tipic feminin sau masculin, urmează tabelul de mărimi dedicat pentru acesta.

Mărime EU38394041424344
Lungimea branțului pentru bărbați24,52525,52626,52727,5
Lungimea branțului pentru femei2525,52626,52727,528

Tabelul de mărimi universale Converse

Cele mai populare modele de pantofi Converse, sunt modelele unisex, pentru care există un tabel de mărimi comune.

6887

Mărimile Converse sunt marcate ca: UK – Marea Britanie, US – Statele unite ale Americii sau și UE – Uniunea Europeană. Valorile mărimilor cresc cu câte 0,5 cm. Mărimea englezească 7 corespunde modelului 9, american, și 40 european. Lungimea branțului atribuită acestei mărimi este de 25,5 cm. Aceasta înseamnă că mărimea europeană 41 este egală cu cea americană de mărimea 9,5, și cea UK 7,5 și lungimea de tălpici este de 26 cm.

EU3536373839404142434445
US6,577,588,599,51010,51111,5
UK4,555,566,577,588,599,5
CM2323,52424,52525,52626,52727,528

Modelul Converse Chuck Taylor All Star este considerat cel mai popular model de teniși din lume. Modelul inițial All Star a fost rafinat datorită sugestiilor faimosului jucător de baschet, Chuck Taylor, în cinstea căruia au fost numiți acești pantofi iconici. Acest model este unisex.

Un model puțin mai popular este Converse One Star, fabricat din piele întoarsă, cu o stea distinctă pe lateral. Mărimile acestuia corespund celor utilizate în cazul celebrului Converse Chuck Taylor All Star.

Probabil asociezi echivalentul toamna-iarnă a celor mai populari teniși din lume – este vorba despre Converse Counter Climate. Sunt confecționați din piele naturală netedă, care protejează picioarele împotriva frigului și se încadrează în același tabel de mărimi ca cele două modele iconice anterioare.

Cum se alege mărimea tenișilor Converse?

Te-ai familiarizat deja cu teoria tabelului de mărimi a încălțămintei Converse, însă ești în continuare în dilemă, deoarece nu știi ce mărime ți se potrivește. Utilizează unul din următoarele metode pentru a rezolva această problemă des întâlnită:

Așează piciorul descălțat (cu șosetă) pe o bucată de hârtie goală și marchează cele mai îndepărtate două puncte. Măsoară distanța dintre acestea și vei afla lungimea piciorului.

Sfatul expertului

Cel mai bun moment pentru a măsura picioarele este seara – doar atunci rezultatul va fi credibil, deoarece în timpul zilei picioarele sunt ușor mai umflate, decât dimineața.

Scoate tălpicii din perechea preferată de pantofi și măsoară lungimile acestora.

Teniși Converse

Autor

Ewelina Gajoch

Sunt un fan al modei high fashion, dar în fiecare zi optez pentru un stil franțuzesc atemporal, inspirat de influencerii parizieni. În viața privată, sunt o iubitoare de artă, în special pictura lui Edward Hopper, călătorii și Harry Potter.
Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.