Ai achiziționat recent o pereche de pantofi la care visai deja de multă vreme? Probabil te gândești acum la faptul că acești pantofi vor fi ideali pentru toamnă, pentru zilele ploioase și îți vor proteja picioarele împotriva umezelii. Între timp, după primele ploi, te întorci acasă cu picioarele ude și reci, iar în gândul tău se naște și o nouă întrebare: și pantofii din piele se udă?

Probabil pentru majoritatea persoanelor, faptul că pantofii din piele se udă este sinonim cu faptul că materialul folosit pentru producerea lor nu este unul natural. Oare așa o fi?

Pantofii din piele – se udă sau nu?

În condiții normale, încălțămintea din piele, folosită conform indicațiilor producătorului, nu trebuie să se ude. Practic, acest lucru înseamnă că în timp ce pășești pe o suprafață umedă, umezeala nu va pătrunde în pantofii.

Nu uita, totuși, de structura materialului folosit pentru confecționarea pantofilor. Orice tip de piele, are micropori care, pe o parte, permit circulația optimă aerului, iar pe de altă parte … a apei. Prin urmare, nu trebuie să te aștepți la faptul că, după ce ai intrat într-o baltă adâncă până la înălțimea gleznelor, pantofii din piele naturală îți vor proteja picioarele la fel cum o fac cizmele de cauciuc.

Important!

Ai achiziționat pantofi, care sunt cusuți la margini și nu sunt lipiți de talpă? Chiar dacă au fost realizați din piele naturală, apa va pătrunde în aceștia.

Cum protejăm pantofii împotriva umezelii?

Deși evitarea bălților pare a fi singura rețetă împotriva umezelii, îți recomandăm, de asemenea, să încerci să ajuți la întreținerea impermeabilității pielii, folosind diferite soluții speciale, destinate pentru acest lucru.

8300

Se recomandă ca primul strat de protecție să fie aplicat imediat după cumpărarea pantofilor. Apoi încălțămintea trebuie curățată și lustruită la fiecare 2-3 săptămâni. După o ploaie intensă, pantofii trebuie întreținuți într-un mod corespunzător – trebuie întâi uscați, curățați, iar pe urmă lustruiți.

Sfatul stilistului

Pasta trebuie aplică numai atunci când încălțămintea este uscată – altfel pielea poate fi deteriorată. Acordă o atenție deosebită zonei cusăturilor, deoarece acestea sunt cele mai predispuse la udare.

Întreținerea și impregnarea încălțămintei din piele

Întreținerea și impregnarea zilnică a încălțămintei sunt, de asemenea, extrem de importante – pielea naturală expusă unor factori externi, nocivi își poate pierde proprietățile și stratul protector. Datorită îngrijirii sistematice cu ajutorul preparatelor adecvate de impregnare, pe lângă faptul că încălțămintea își va păstra calitățile pentru mai mult timp „ nu te va lăsa baltă” nici chiar în zilele mai ploioase.

Autor

Ewa Majchrzak

Sunt un fan al stilului casual și al tenișilor. Albul, negrul și culorile pastelate domină în garderoba mea. În viața privată, sunt un fan al înotului, al tenisului, al poveștilor detective scandinave și sunt proprietara mândră a unei pisici cu numele Apostrof.
Textul original al articolului a fost tradus și adaptat în funcție de cerințele blogului epantofi.ro.